Merhaba sevgili dostlarım, Bu soru Steak Kültürüne sahip kişiler için geliyor. Sizlerden ricam tercihinizi sebebiyle birlikte belirtmeniz. Ben maalesef ki net bir tercihe sahip değilim, Dallas ve T-bone arasında kalıyorum. Hadi birbirimizi aydınlatalım. Biftek çeşitleri
Bunlar Türk eti Türk kültürü degil, anlamiyorum ne olduklarindan. Ben Acili Sis Kebap, Patlican Kebabi, Urfa Kebabi, Cartlak Kebabi, Ciger Kebabi tercih ediyorum, kültürlü olurmuyum?
Tabiki de :) Bu dediğiniz de kebap kültürüdür. Mesela bu kültüre de ben hakim değilim. Tavsiyeleriniz dinlemek, önerilerinize göre deneyimlemek isterim. Saygılarımla
Muhteşem bir bilgi dağarcığı! Tebrik ederim sizi. T-Bone kemiğin sol tarafında kontrfile, sağ tarafında ise antrikot bulundurur, pişirmek bir sanat işidir. İki farklı et barındırdığı için, dengeli pişirmek tecrübe ister, benim tercihim de genellikle az pişmiş veya az orta pişmiş olarak çıkıyor, yanında herhangi bir garnitür tüketmediğim gibi, etin yanına patates yakıştırmayan nadir insanlardan birisiyim. T-Bone ile birlikte Egeo Cabernet Sauvignon veya Corvus Öküzgözü - Boğazkere karışımı etkili deneyim yaşatacaktır. Görüşünüzü en iyi görüş seçiyorum. Saygılar
Muhteşem bir öneri, 2 kez deneyimleme fırsatım olmuştu. Orta yoğunlukta, baharat ve bitter dengesi etkileyici, meşe hissiyatı baskı,. dengeli bir gövdesi var. Fakat, her restaurant bu güzellikleri barındırmıyor. Düşük gövdeli ve daha yaygın seri üretimi olan, fiyat ve performans şarapları ağırlıklı. Umarım Türkiye, eski şarap kültürünü tekrar kazanır.
baskan yalan yanlıs yazmayalım lutfen kontrafılenın dıger tarafı bonfıledır buda dana buttan cıkar antrıkot ıse daha kolda bulunur dıger tarafı derıdır et yoktur
konu sahıbı basta olmak uzere arkadaslar dogru bılgı edınsın.. dana 4 parcadır 2 but 2 kol.. arka but kısmının sırta kalan kısmında fleto dedıgımız olayda ortası kemıklı uzun sag tarafı kontrafıle sol tarafı bnfıle olan bır parca cıkar. on kolun sırta kalan kısmında ıse karsılıklı uzun antrıkot dedıgımız hafıf yaglı ortası muhurlu yaglı et cıkar steakler bu etlerden ınsaa edılır t bone newyork dallas vs vs vs vs
Bu konu da yanlış bir bilgi yok, bu etlerin hepsinin tadı ve yağ oranları, hazırlanma şekilleri farklıdır. Doğal olarak damakta bıraktığı tat ona göre değişkenlik gösterir. Mesela, Tomahawh Steak kaburgadan elde edilir ve elde edilen et 1 - 1.3 kg arasındadır. T-bone ile benzer lezzet gösterebilir. Ama sinir ve yağ oranı daha fazladır. T-bone ise daha farklı bir noktadan hem kontrfile hem de bonfile barındırır. Hayvanın sırt kısmında ki T kemiğinden bunu ayırt edebilirsiniz ve genellikle 13. kaburgadan itibaren bulunur. New York Steakten bahsetmişsiniz. Ben listeye bilerek almadım. Kontrfile kısmından kesilerek alınır ve diğer etlere göre daha serttir. Sulu ve yoğun lezzetli olmasının yanında, sertlik sebebiyle çok tercih edilmez. Dallas Steak demişsiniz acaba nasıl elde edildiğini biliyor musunuz? Sırt kısmında kol etine en yakın olan kısımdan özel bir şekilde kesilerek alınması gerekir. Ortalama 500 gr civarındadır. Bu saydığımız diğer steakler arasında en az yağ oranına o sahiptir. Çok daha yumuşak ve etkili bir tadı vardır. Yani New York ile Dallas aynı kefeye koyulamaz. Rib Eye ise kemeksiz Dallas Steak olarak geçer. Bu bölgelerin hepsi birbirinden farklıdır. Yağ oranları ve sertlikleri, hatta ve hatta pişirme koşulları bile çok farklıdır. Umarım aydınlanmışsınızdır. Yıllardır bu işin gurmeleriyle oturup kalkıyorum. Kişisel sohbetlerim oluyor. Dünya nezdinde bir çok yerde deneyimleme fırsatı buldum. Beni bilgisizlikle suçlayabilmek için ilk önce bu yazdıklarımı bilmek, artdından bunları eleştirebilecek bilgi birkime sahip olmak gerekmektedir.
ya hocam bosa yazmıssın ben dıyorum kı kontrafılenın dıger yanı bonfıledırrrrr allaha llah yahu antıkot ıse ayrı 2 bolum kolda bulunan uzun yaglı ortası muhurlu parcadır gıdın mahalle kasabınıza sorun basıt yanı 2 2 4
Yanlış bilmekle itham ediyorsunuz beyefendi. İsterseniz siz bir araştırma yapın, ben etlerin çıktığı noktalara kadar yazıyorum size, pişirilme koşullarına kadar da harici oalrak yazabilirim. Mahalle kasabınız et gurmesi değildir. O kasaptır. Bu tarz etlerle ilgili kendisine talep gelmediği için bunları detaylı bir şekilde bilmek zorunda değil. Siz bana diyorsunuz ki hayvanın şuratı anktrikot, şurası kontrafile. Ben size diyorum ki bunların birleşim yerlerinden 13. kaburga üzerinde başlayan t kısmı T-bone arada ki farkı anlayabiliyor musunuz?
ustat ben anlatamadım galıba demıssınız kı yazınızda kontrafılenın dıger yanı antrıkottur !!! oyle bır dunya yok gıdın kasaba fleto cıkarın de bak canlı canlı kontanın dıger yanında ınce uzun bonfıleeee bulunur antrıkot ıse kolun sırta kalan kısımlarında 2 ayrı bolgedır basıt yanı 2 24 gıbı bırsey.
Bak güzel kardeşim, T-Bone steak bir tarafında bonfile bir tarafında kontrafile bulunduran bir ettir. Sırtın T kısmında ki et oalrak bilinir ve tekrar yazıyorum. 13. kaburga kemiğinden itibaren başlar. Mahalle kasabınız mı biliyor. Dünya otoriteleri mi? Rica ediyorum bir araştırın sadece. İnternet diye bir şey var size yardımcı olacaktır. Google tavsiye ederim. Yüzyılın icadı
Kaynak 1 : T-bone Steak : T-Bone amerikada yaygın olarak tüketilen dananın omur kemiğinin ortadan kesilmesi ile kontrfille ve bonfile kısmının arasındaki ince kemikle beraber dilimlenmesi ile elde edilen T harfi şeklindeki biftek. T kemiği dananın 13. kaburgasından sonra başlar.
Kaynak 2: T-bone steak dananın sırt kısmından kesilen bir et parçasıdır ve bir parçası yaklaşık 400 gr olarak kesilir. Bu ete t-bone steak denmesinin sebebi ise ortasında t şeklinde ince bir kemik bulunması ve bu kemiğin de bir tarafının bonfileden bir tarafının ise kontrfileden oluşmasıdır. Biftek ya da steak da denilebilen bu parça uygun marinasyon ve uygun pişirme tekniği ile yapıldığında etin en güzel parçalarından biri olmaktadır. Steakhouse restoranlarda en çok tercih edilen yemeklerden birisidir. Bone denilen kısım etin açıkta kalan yani dış kısım ile temas eden yerleridir. T-bone steak de üst kısımdan kesilip alındığı için bu ismi almıştır. Bonfile ise dışarısı ile temas etmeyen alt kısımdan alındığı için bu ismi almıştır. Biftek olarak bilinen bu ürünler et ile değil genelde t-bone ya da bonfile gibi özel isimler ile çağırılırlar. Eğer bulunduğunuz ilde bir steakhouse varsa mutlaka t-bone steak da vardır. İyi pişirilmiş bir t-bone steak sizler iki farklı et dokusu sunmaktadır.
Size iki farklı kaynak atıyorum. normalde link atmıştım. Fakat, xper seviyem 2 olduğu için izn vermedi. Bu kaynaklar yazdıklarımı doğrular niteliktedir. İngilizceniz varsa yabancı kaynaklarda atabilirim. Daha fazla itiraz ederseniz sadece gülümseyip geçeceğim. Bu arada mahalle kasabınıza selam söyleyin. Gittiğim restaurantlardan birisine kendisini çırak gönderelim. Sonra sohbetlerinize devam edersiniz. :)
bızde aynı seyı soyluyoruz ahahahahah bır tarafı kontrafıle olan etın dıger yanı bonfıledır sız yukarıda antrıkot yazmıssınız bır yorumda ahahahah ıse bak ya S:dS:D:SD:sD:
Be adam bir kere yazım yanlışı yapmış olabilirim yukarıda sana 3 kere bonfile diye belirttim. Bir halt bildiğin yok. Sana etin tarihini anlattım yazım yanlışına laf ediyorsun. Rica ediyorum daha fazla yazma. Boşu boşuna sana bilgi katıyorum
he soyle kabul et yanlıs yazdıgını kamıl yarım saat ugrastırdın bızı beeee. sD:SD:D ılk kez yazıyorsun yanlıs yazdım dıye hala tatava S:D:SD:D 2 mekan actık steak uzerıne su an arjantındeyım hatta santa cruzdayız mekanın ısmı dellasteaks beklerız genc ogrencegın cok sey var
Kesin öyledir. Hatta zincir falan kurmuşsunuzdur. Akşam yemeklerini de Messi ile falan yiyorsundur. Kral adamsın. Genç falan yakışıyor ağzına :) Mahalle jargonu işlemiş ruhuna
dostum tek magazamın ederı turk tl sı 18 bın tl kıra getırıuor hayatımda calıstıgımı bılmem amcalarım babalarım ısın basında ama ısı bılırım yapmam yaptırırım dıger magazamız bu ısı yapıyor su an bende zıkkımm tassagıma denk dolanıyorum kısaca ınanmıyorsan whatsapp uzerınden resımlerle de ıspat ederım bız bundan once polonyada bu ısı yaptık ama tutmadı orda polonya hukumetının sacma sapan polıtıkalrı yuzunden dıs yatırımcılara yapılan gereksız yaptırımlar ıcın bıraktık kıme ne yazdıgını bıl bence kuru gootten sallama gereksız
Bir ilk önce kendini toparla sen, ben çok büyük bir sivil toplum kuruluşunun başkanıyım. Aynı zamanda Dijital Medya ve Real Estate üzerine iki farklı şirketim var. Ailem Türkiye'nin ilk internet reklam ajansıdır. Polonya falan anlatıyorsun ya, ben eğitimimi Çin'de Uluslararası Ticaret üzerine yaptım. Shanghai Donghua University. Hisse değerinin tamamına sahip olduğum bir A. Ş ve ortağı olduğum bir uluslarası gayrimenkul yatırım şirketi var. Aileden entellektüel büyümüş bir birey olarak, senin gibi baba parası yiyerek, yanında çalıştırdığını iddia ettiğin işçileri küçümseyerek gezmiyorum. Network oalrak aklının hayalinin ulaşamyacağı yerlere sahip olduğum gibi, senin kadar vizyonsuz bir bireyle kendimi karşılaştırma noktasına bile girmiyorum. Babaları y apıyormuşta, kendisi rahat rahat geziyormuş :)
Steak kültürü olan kişiler için olduğunu belirtmiştim. Sırf cevap yazıp puan almak için yazdığınız bu görüş, hem güzel Türkçemizi katletmek, hem de kişisel bir saygısızlıktır. Et görmemenizin sebebi biz değil, mevcut sistemdir. Beni değil, gidip sistemi eleştirin...
Steak kulturu deyip turkceyi katletmekten bahsetmek.. Git yerinde sor mk. Sanarsin millet her gun biftek yiyor. Ben xper kasmaya degil sen hava basmaya gelmissin.
Hala küfür edebilecek kadar seviyesizsiniz! Genel kültür ile hava atılmaz, genel kültür bir hava atma aracı değil, kişisel gelişim göstergesidir. Küfür etmek neyin göstergesidir?
@Momcat Görüş belirtmenin de bir adabı ve usulü vardır. Küfür ederek ve dalga geçerek belirtilen görüşler karşısında bile nezaketimden ödün vermedim. Üstüme küfür ederek gelen birisinin, üstüne gayet kibar ve makul şekilde gitmem sizi neden rahatsız ediyor ki, yazılarımda bilgiden başka ne var?
En İyi Cevaplar