Ben mesela 30 kere de yapmış olsam asla bakmadan yapamıyorum, mutlaka tarif açık olmalı. Beceriksiz miyim ben?

Var, göz kararı yapan daha beceriklidir.
Yok, sonuca bakmak lazım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Aynı durum benim için de geçerli. Ne kadar denediğim bir tarif olursa olsun yine önümde yapılışı ve malzemeleri açık olur. Ama bunu beceriksizlik olarak görmüyorum. Tarif açık olsa bile yapamayanlar var. Ya da göz kararı yapıp tutturamayanlar. İşimi sağlama almayı severim : )
Tecrübeli insanlar alıştıkları için göz kararı yapabilir ben de şu anda genellikle göz kararı yapamıyorum ama öğrendiğim ve alıştığım tariflere bakma ihtiyacı hissetmiyorum. Göz kararı yapabiliyorum. Yani deneyime bağlı tarife bakıp bakmamak
Biraz kişilik meselesi bu bende detaycı ve mükemmel olmasını isteyen biri olarak her zaman ölçüye dikkat ederim yemek yaparsam harika bir yemek olmayacaksa hiç olmasın daha iyi bunun beceri ile alakası olduğunu düşünmüyorum
Göz kararı yapan tecrübesine dayanarak yapar, tarifle yapan garantiye almak ister. Sonuç olarak her ikisi de batabilir.
Cevap
29Cevap
alakasi yok bende senin gibiyim ayni ama annemden de guzel yemek yaparim
Ben de tam tersi 😄 tarif varsa bile elimde, her zaman kendime göre değişiklik yapıyorum. Serbest serseri stilim daima devrede. 👻
Biri vardır göz kararı yapıyordur ama elinin lezzeti yoktur. Biri vardır ölçüyle yapıyordur ve elinin lezzeti vardır. Ya da tam tersi söz konusudur. Bence mühim olan el lezzetidir 😂
Becerisizlikle alakası yok insanlık hali unutabilir eksik veya fazla hatırlanabilir garantiye almak iyidir
Bir kiz ya da erkek yemek yapmanin en basit evrasi olan tuz koymayi bile goz karari ayarlayabiliyorsa, o olmustur. Her seyi ayarlayabilir :)
Eğer biri göz kararı yemek yapabiliyorsa artık 9 ustalasmistir kimse onun eline su dökemez
Göz kararı yapanlara hayranım cağnım annem sanırım hiç öyle olamicam sjdjsjd
Ben de senin gibiyim 😅
Bence bunun beceriksizlikle alakası yok bizim prensibimiz öyle 😎
Ben bakınca tutturamıyorum kafaya göre yapmam lazım
Vala ben göz kararın değil tadına bakarım yoksa göz kararı yaniltabilir
Yemekleri göz kararı yaparım ama tatlılarda ölçü şart.
Göz kararıyla yaparım ama bazı tarifleri ölçüyle yapmak şart
Bende senin gibiyim ama bir süre sonra tarife bakmadan da yapabiliyorsun
tarife bakarım ama kendi damak zevkime göre yaparım :D
Göz kararı el alışkanlığına bağlıdır aslında bir yemeği defalarca yapmışsan artık alışmışsındır zaten. Elinle ölçüyü ayarlayabilirsin geçen sefer bu kadar tuz attım misal o zaman tuzu biraz azdı bu sefer bir tık daha fazla tuz atmalıyım gibi.
Goz karari ile yapan sagduyulu ve sezgiseldir, Romantiktir ;)
Tarife gore yapan detaycidir, mukemmeliyetcidir, taktiksel realisstir
sevisme bicimleri de tabi ona gore : )))
Her yiğidin bir yoğurt yeyişi var. Ben sonuç odaklıyım, lezzetliyse gerisi beni alakadar etmez.
Birisi kendisine güvenen insandır diğeri değil
Biri ezbercidir diğeri değil
Göz kararı yapmak tecrübe ile alakalı bir durum belli bir süre sonra tarife ihtiyaç kalmıyor
Kesinlikle büyük fark var.
Ne zaman tarife uysam olmuyor.
Göz kararı daha iyi.
Annem Tarife Göre Yapmaz Gönlüne Göre Ve Çocukları İççin Yapar Oz Yüzden Çok Güzel Oluyor.. Soruna Gelince Fark Çok Olabilir
Sonuca bakmak lazım göz kararı her zaman güzel sonuç vermiyor
Göz kararı yapan çok uzun zamandır yemek yapıyordur. Ama bazı şeyler de ölçüsüz asla yapılmaz.
Göz kararı yap tarife bakarak yapınca senin hoşuna gitmeyebilir başkasının damak zevki
Canım ben de öyleyim ölçülerden emin olaam bile tarifi kontrol ediyorum hep :) sorun yok bence
Evet lezzet konusunda farklar oluyor göz kararı yapanın yemeği genelde daha lezzetlidir
Hic olcu kullanmadim kullanmiyorumda cogu zamn dogaclama calisiyorum herkeste memnun 😁
Bende öyleyim hiç alakası yok el lezzetin varsa beceriklisin 😅
göz kararı yapan her zaman bir tık öndedir..
ve bilerek yapıyordur..
Göz kararı yemek yapanlar daha başarılıdır🌟
gözkararı kım ne derse desin ayarlarsın kaç kişi gelicekse gelsin elim malzemeye kendısı gider
Güzel yapta nasıl yaparsan yap sorun yok benim için 😄
Olabilirde olmayabilirde
Ama göz kararı yapan tecrübelidir sonuçta 😉
Tarif garantidir. Göz kararı risktir.
Göz kararı yapan beceriklidir
El yatkınlığı ve yetenekte önemli.
Ustasi. tarif okumaz.
Biri göz kararı ile biri tarife göre yapıyo 😂
Bence çok da fark eden bir şey yok ikisi arasında
Blki goz karaiyla tuzu ya da unu fazla koydu o anda tadni dgstreblr o kuck hatalar
Bence biliyorsun ama işini garantiye alıyorsun sende bir hata olacağını sanmam :)
Tarife bakıp da yapıyom banne sjkldkfjk
Bence gözkararı daha pratik ve şip-şak :)
Tarif olmadan bir şeyler eksik kalıyor.
Fotodakilerin yemek yaptigini sanmiyomm
bende de bir unutkanlik var bende tarife bakarim
Ben göz kararı yapıyorum tarife uymam
Göz kararı ile yapan kişinin eli yatkındır.
Göz kararı yapıp tutturan kadın candır
Göz kararı👍🏻
Goz karari beceri ister
Önemli olan tadına bakılarak yapılması
Tarife göre yapıyorum
Tadina bakmak lazim
yok. tarif daha garanti hatta.
Göz kararı yapan daha beceriklidir.
Bende senin gibiyim
Ben göz kadari yaparim
Var.
Göz karari yapan daha bercerikli