Aşçılık veya Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü TM mi FM mi?Aşçılık TM diye duydum ama bilmiyorum.Gastronomi farklı çünkü.Hangisini önerirsiniz?Hangisinin daha iyi geleceği olur?Kaç yıllık?Puanları?
Şimdiden teşekkürler.
Şimdiden teşekkürler.
gastronomi okumalısın. çünkü aşçılıktan çok daha detaylı bir bölüm.hatta bilimsel bile diyebiliriz.geleceğin mesleklerinden biri olacak bundan emin olbilirsin.çünkü hiç denenmemiş tatları bulmak için deneysel yollarla yemek yapılıyor. ve kişiye özel yemekler yapılmasını öğretiyor. örneğin çankaya köşkünde 3 tane vardiyalı olarak çalışan gastronomi mezunu çalışıyor ve bunlar gelen sağlık raporlarına göre yemek tasarlıyorlar.araştırırsanız bir çok devlet başkanının, önemli şahsiyetlerin mutfağında mutlaka bu insanların çalıştığını göreceksiniz.
Asçılık oku , güzel para varda...işini bilir yurt dışına cıkarsan , türk mutfağı değilde ; italyan ... gibi mutfakları öğrendin mi iyi para kaldırırsın...
Ben de öyle düşünüyorum ama benim hayalim iki üniversite aslında.İlkine daha karar vermedim hala gidip geliyorum secenekler arasında FM okudum ben zaten aşçılık iki yıllık oldugu için bir daha hazırlanıp üniversiteye oradan da yurtdışına açılmayı düşünüyorum.
Can boğazdan geçer , parada boğazdan gelir :)
Eğer ki dediğim gibi , yurt dışına çıkıp iyi bir şekilde eğitimini alırsan güzel para kazanabilirsin.
Bence de bu cok güzel bir fikir.
Cevap
2Cevap
para kazanacksan gastronomi fakat keyif için istiyosan aşçılık seçin senin
gastronomi daha iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar