Evet erkeğin eli daha lezzetli yorumlar alıyorum son dönemlerde yemek yapımını erkekler mi üstlenecek yoksa? öyle bir iyilik yapabilirmisiniz gerçekten!!!
Yorumlarda bazi kisiler en iyi ascilarin erkeklerden ciktigini soylemis. Fakat o ascilarin amaci bir erkek iyi bir kariyer yapmak ve iyi paralar kazanmak... Bu yuzden bu isin egitimini alip kendilerini de iyice gelistiriyorlar sadece.
Kadinlar ise yemegi evlerinde ailelerinin onune pisirip koyacak kadar ogrenirler o kadar. Kendilerinin ozel meraki yoksa o kadar abartmazlar yemek konusunu...
Kadinlar erkeklerden daha iyidir diye genelleme yapmak istemem ama o halde erkeklerin ogrenci evinde makarna disinda da biseyler yapabilmeleri gerekir.
Yani kadinlar amator olarak yapmayi ogreniyorlar ve sirf bu yuzden iyiler mi?
Annemden iyi yemek yapiyorum, eger yapmaya hakkaten ozenirsem cunku genelde para kazanabildigimden mecbur kalmadikca evde yemek yapmam.
Hele ki Turkiye'de, daha el dente nedir, orta pismis hamur nasil olur tam anlamadan ve isin literaturune hakim bile olmadan yurdum kadini nasil kendini iyi yemek yapiyor sinifina sokuyor anlamiyorum.
Cogunun hakkaten becerebildigi yemek sayisi 6-7'yi asmiyor.
Kadinlar amator olduklari icin daha iyidir diye bir genelleme yapmadim. Demek istedigim iyi ascilarin erkeklerden cikmasinin nedeni ascilik yapan erkeklerin bunu meslek edindikleri bunun icin egitim aldiklarindan dolayi oldugudur. Butun erkekleri kapsamaz bu durum yani. Tabi ki isteyen her erkek de kendisini yemek yapma konusunda gelistirebilir bu kisiye kalmis. Fakat genelde evde anneler pisirir yemegi bu yuzden ortalama bir erkege gore (en azindan Turkiye'de) biraz daha hakimdirler bu konuya. Erkekler genelde kendi kendilerine yetecek kadar kolay yapilan yemekleri ogrenirler.
Benim yetistigim kulturde anneler de genc kizlar da pisirir beyefendi. Oyle 5-6 yemekle de kalmaz. Sizin yetistiginiz cevrede bunlar olmayabilir. Herkes ayni degil sonucta.
Ascilik yapan kadinlara gelince; onlarin muhtemelen bu sektorde erkekler kadar para kazanma kariyer hirsi yoktur belki.
Bazilarinin aksine, birtek kendi etrafima bakan biri degilim, annem gayet yemek yapar. Ama 'benim yetistigim cevre' diye butun toplumu benim gibi sanmiyorum iste.
'Onlarda kazanma, kariyer hirsi yoktur belki'
Bu da kendilerinin iyi ascilar olmamasina bahane veya gerekce olabilir. Sonucu degistirmez.
Birisi 'Ben istesem var ya' diyorsa, sadece kendisinin konumunu gerekcelendiriyordur.
Birseyde iyi olmanin gereklerinden biri de onu istemek, basarma cabasinda olmaktir. Hem basarili, kabiliyetli olmak icin cabalamayip, bu hirsa sahip olmayip hem de 'Ben bu iste iyiyim' denmez.
Beyefendi ben de son yazdiginiz paragraftan bahsetmeye calisiyorum zaten. Basarma cabasinda degillerse onlarin bilecegi birsey bizi ilgilendirmez. Ilk yazdigim yorumda belirttmistim. Ogrenci evinde makarna yapmaktan soz ettim mesela. Altinda ise bir beyefendi "makarna yeterli evde yapmaya useniyoruz" demis. Sizin dediginize cikiyor o da ayni sekilde.
Üf hemde nasıl oldu suyu eşkisi acısı tam ayarında hay elimin ayarına deyip durdum ilk defa yaptım ama lahana yerken cok ses cıkarıyor bidaki sefere soldurup yapacam
Yaprak sarması hariç bütün yemekleri yapabiliyorum. Lezzetini yiyen kişilere sormak lazım açıkçası :) Lakin bazen annem bile bazı yemekleri benim yapmamı istiyor.
Yaprak sarması konusunda ise, itfaiye hortumu gibi yapıyorum :( Çok kalın oluyor :)
10 yıldır yanlız yaşıyorum birazda evcil olduğum için hrr yemeği yapıyorum rahmetli annemden öğrendiklerimle ve yemek kitaplarından okuyup öğrendiklerimi uygulayarak bir çok yemeği yapabiliyorum😊
elinin lezzeti var denen cümleye hep katılmışımdır hiç güzel yapamayan kadınlar ve güzel yapan erkeker var erkek yemekten ne anlar sözüne hiç hatılmıyorum gittiğim yerlerdeki çoğu aşçı erkek ve yemekleri çok iyi
Valla 4 sene üniversite ondan sonra 9 sene memurluk desen bu kadar zaman yaptığım yemekleri gördükçe bu konuda başarılı olduğumu düşünüyorum. Bayanlardan da olumlu tepkiler almış biri olarak söylüyorum ☺
Bence bu değişir yani kimi erkek aşçılar var bir kadından çok çok güzel yapan, bazı kadınlarda var çok güzel yemek yapan ama işte bu güzellikte yiyen kişinin damak tadiyla alakalı
Ben yaparım parmaklarını yer herkes 😂😂😂 bir arkadaşım annesine abim gibi doyurmadin beni ben dedi babamda anneme senden güzel yapıyor ya bu dedi devamı da var 😂😂😂
Düzen ve devir değişti siz doğurun biz bakar büyütürüz, ev temizliği, yemek, ütü, vs vs vs. Artık devir nereye gidiyorsa, Aşçılık bilgi ve ustalık ister...
Erkek et iyi pişirir Genelde aşçı mesleği olmayan erkekler haricin de. Diğer erkekler sade üçbeş yemek biliyor Bir hafta peş peşe değişik yemek yapamaz lar
Erkekler de güzel yapıyor kadınlar da ama bazı erkekler gerçekten çok üşengeç olduğu için yapılan yemeğin de önüne konmasını istiyor. Böyle biriyle hayat devam etmez..
Babam ile beraber yaşıyorum. Ev temizliği bende Bulaşık Bende Çamaşır bende Alışveriş bende Yemek bende Faturalar bende Bitek çocuk doğuramıyorum. Zaten onu da yapabilsem lazım bana bir koca :)
ben güzel yemek yaparım. ilk evlendiğimizde eşime ben öğretmiştim bir çok yemeği. sonra ben sürekli yurtdışına çıktığım için konudan komşudan öğrenerek geliştirdi menüsünü
Ben yaparım nede olsa kebapçıyım Büyük konuşmak istemiyorum ama 100 kadından daha güzel yaparım ve ustam var. Emin ol bu konuda iddia ediyorum 300 kAdından daha güzel yapar. El lezzeti muhteşem
Tabiki yemek yapmayı bilen kadınlar güzel yapıyor iki yumurta kırmayı beceremeyen hanım kızlar üstüne alınmasın Erkekler de fena değil tabi hobi olarak yapanlar
Cinsiyet meselesi degil bu bence coguvsey var kadin yapiyorerkek yapamaz bir cok sey gibi ayni sey erkekler icinde gecerli çogu sey var kadin yapamaz erkegin yaptigini ama genelde kadinlar mutfakta iyi olur
En İyi Cevaplar