Bir türlü doymak bilmiyorsanız masanızı donattığınız yiyeceklere bir göz atın. Belki de seçiminizi yanlış yapıyorsunuzdur Çünkü bazı yiyecekler sizi kurt gibi acıktırırken bazıları uzun süre tok tutar Peki hangi yiyecekler acıktırır hangileri iştah kapatır.
Ben kolay kolayina doymam doyamam. Oncin. Kesin 1sey söyleyemem. Ama pazartesi diyete baslayacam çünkü gene şişmanladim. 1 uzun ekmek sandüvichli ya da saralleli beni nerdeyse 1 gün tok tutabilir. Ama kilo alıyorum... ya da 3 tane Hamburger yanında cips ve onion ringsleriyle biraz doyabilirim. Oncin dışardan artık yemek istemiyorum. Ama 1 yandan da yok deyemiyom.
Lifli besinlerin tok tutma özelliği vardır yani lifli bir besin tükettiğimiz de bunun vücudunuzu ileyip enerjiye dönüştürmesi uzun sürüyor bu da tokluk hissi verir. Açlığa gelecek olursa sadece karbonhidrat içeren besinler çünküvücutta ilk olarak karbonhidratlar kullanılır bu daacıkma hissi ne neden olur. Tok tutan besinler;ıspanak, pırasa, mısır... Çabuk acıktıranlar;ekmek, makarna..
En İyi Cevaplar