Kahve Küplerini Deneyin

BiBilen

Selam canlar,

Bugün kahvesini sade sevenlere de, sütlü sevenlere de e pas geçmek olmaz tatlı sevenlere de uyacak bir formül anlatıyorum.

Kahve Küplerini Deneyin

Kahve Küpleri

French presste demlediğiniz kahvenizi buz kalıbına doldurarak soğutmak için buzluğa sallayın. Donduktan sonra ayırıp dilediğiniz kadarını bardağa aktarın. Yine demlediğiniz bu sefer sıcak kahveyi bardağa doldurun. Servise hazırrrr.

Kahve Küplerini Deneyin


Farklı tatlar arayanlar için aynı sistemi içine çikolata koyarak ya da kahve çekirdeği ekleyerek de aromalandırabilirsiniz. Sıvı vivident bulursanız bombastik bir taze tat yakalayabilirsiniz.

Biz ICE BC'yi nasıl hazırlıyoruz. Öncelikle 170 gr kahveyi 4.7 lt sıcak suyla demliyoruz. Oranlar küsüratlı tabii ama makina o işi sağolsun hallediyor. Ardından bir kaba aktarıyor ve üstüne 3 su bardağına denk gelir tahminen, 2 kürek venti boy buz atıyoruz. Ardından soğuduktan sonra bardağın 3/2'si kahve kalanı buz şeklinde servis ediyoruz. Bunu evde de kendinize oranlayabilirsiniz. Başarılar :)

Deneyenlere afiyet olsun. 😋

Kahve Küplerini Deneyin
Cevapla