3. YKS denemesinde de tutturamadım, hemşirelik için tekrar YKS mi yoksa DGS yolu mu daha mantıklı?

Bu sene YKS’ye 3. girişimdi ve yine istediğim sonucu alamadım. İlk mezun senemde “çalışırım” dedim ama çalışmadım. Ailemin beklentisi yüksekti, onlara sıralamamı olduğundan yüksek söyledim. Sonrasında başka bir şehre gidip tekrar hazırlanırım diye boş bir bölüm yazıp yurda çıktım. Bu sene çalışmak için gerçekten her türlü imkanım vardı; iş yok, sorumluluk yok, her katta etüt odası vardı ama yine düzenli çalışmadım. Son 2 ay çalışıp 229 bin yaptım, kırık OBP ile yerleştirme sıralamam 292 bine geldi. Hemşirelik/ebelikle ÇAP yapabileceğim bölümleri yazdım ama gelmedi. Alt sıralamalara da DGS ile hemşireliğe geçerim diye paramedik, anestezi, ameliyathane gibi bölümler yazmıştım ve ameliyathane hizmetleri geldi. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Bu bölümü okuyup DGS ile hemşireliğe geçersem 2+4, yani yaklaşık 6 yıl okuma ihtimalim var. Kendi üniversitemde kalırsam intibaklarla belki 5 yılda bitebilir ama bu kesin değil. Diğer seçenek ise bu sene üniversiteye başlayıp bir yandan tekrar YKS’ye hazırlanmak. “Bu sefer gerçekten çalışacağım” diyorum ama bunu daha önce de söylediğim için yine yapamamaktan korkuyorum. Bir yandan da aileme bilgisayarı bırakıp hemşireliğe yatay geçiş yaptığımı söyledim, yani bazı şeyleri onlara anlatamıyorum. Kendimi gerçekten kaybolmuş hissediyorum. Keşke mezuna hiç kalmasaydım, kendi akademik potansiyelime yaptığım ihaneti düşünüp duruyorum. Şu an planım üniversitede GANO’ma odaklanıp boş zamanlarımda YKS çalışmak; olmazsa DGS’ye yönelmek. Ama “ya yine yapamazsam?” korkusu var. Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? YKS’ye tekrar mı hazırlanırdınız, yoksa ameliyathane okuyup DGS yolundan mı giderdiniz? Dışarıdan objektif fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum.

3. YKS denemesinde de tutturamadım, hemşirelik için tekrar YKS mi yoksa DGS yolu mu daha mantıklı?