2 kez mezuna kaldım, aile baskısı ve kavga içinde kaldım: mezuna devam mı yoksa iletişim tasarım mı, makyaj ve güzellik sektörü hedefim varken ne yapmalıyım?

2 kez mezuna kaldım. Bu sene gerçekten her gün ders çalışıyorum ama bazı sorunlar yaşadık ailecek. Maddi sıkıntılar çektik. Bu yüzden dersi bırakıp işe girmek zorunda kaldım ve çok da ders çalışamadım bu yüzden. Aile evimde de her gün kavga oluyorum hiç bir huzurlu günüm yok açıkçası. Bu sene de son kez eski müfredata göre sınav olacak. Benim şu an yaptığım sıralama çok da iyi değil. TYT'de batırdım hele çünkü sınava gireceğim gün gene kavga oldu ve ben uyuyamadım sınavda da odaklanma sorunu yaşadım. Kendimi hep dalmış buldum. Sözelde iletişim tasarım bölümü var, ona sıralamam yetiyor gibi ama gelir mi bilmiyorum bu arada sıralamam 317 sözelde EA 690. TYT söylemeyeceğim çünkü hiç bir şey gelmiyor neredeyse.
Ve mezuna kalsam da şu bölüm için kalacağım dediğim bir bölüm de yok aklımda. Aslında makyajdan ilerlemek istiyorum güzellik sektöründen. Çünkü ileride kendim işimi kurma gibi hedefim var. Bu sene mezuna kalırsam bunun eğitimini de rahat alabilirim. Ama aile evinde psikolojim dayanır mı bilmiyorum. Aynı zamanda gittiğimde ya bölümünden memnun olmazsam, ya keşke bir sene daha dersem diye korkuyorum. Aynı zamanda okuyup hem makyaj eğitimi almam için de gene bir işte çalışmam gerekecek. Saracak bir ablam bir büyüğüm yok ondan size sormak istedim. Tavsiyeniz nedir? Ya da önerebileceğin bir bölüm var mı
Güncellemeler
3 gü
317bin 690bin yani onu demek istedim
2 kez mezuna kaldım, aile baskısı ve kavga içinde kaldım: mezuna devam mı yoksa iletişim tasarım mı, makyaj ve güzellik sektörü hedefim varken ne yapmalıyım?