Hangi eğitimleri almam lazım, kuaförlük okulu gibi bir şey var mı?
2 ay
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama eğer İstanbul’da yaşıyorsan özellikle Bakırköy çevresinde çok fazla güzellik uzmanlığı ve kuaförlük üzerine kurs var tabi bunlar özel kurslar. Eğitimleri falan da iyi ama ben fazla tavsiye etmiyorum çünkü gerçekten kadınlarla ugrasmak egolarını memnuniyetsizliklerini vs çekmek zor bir durum ne kadar sabırlısın bilemeyeceğim eğer sabrına ve el işçiliğine Güveniyorsan yapabilirsin tabii ki de
O zaman bir kursa yazılıp kalfalık belgesi almalısın sonrasında yerini açabilirsin
Kuaförlük eğitimi işte bunun ilgili şehrindeki kurslara müracaat edip belge alman gerekiyor ki staj gibi de bir yerde bu deneyimi çalışarak aktarırsan da çok çok iyi olur. Deli para var bu arada kuaförlükte ve güzellik sektöründe
Quenkty merhaba canım 🌸 24 yaş harika bir başlangıç yaşı, güzellik sektörü için de oldukça ideal 💇♀️✨
Evet, kuaförlük için hem halk eğitim merkezlerinde hem de MEB onaylı kurslarda sertifika programları var. Ayrıca çoğu şehirde kuaförlük ve güzellik hizmetleri üzerine eğitim veren meslek liseleri ve meslek yüksekokulları bulunuyor. Saç kesimi, renklendirme, makyaj, cilt bakımı gibi alanlarda modüllü eğitimler alabiliyorsun.
Eğer imkânın varsa güzellik uzmanlığı ve kuaförlük eğitimini birlikte düşünmen seni sektörde daha güçlü kılar. Usta yanında çalışarak pratik yapman da çok önemli, bu iş el becerisi ve göz zevkiyle gelişiyor 😊
Kariyer yolculuğunda kendine şu soruyu sor: “İnsanlarla iç içe olmayı, ayakta çalışmayı ve sürekli yenilik takip etmeyi seviyor muyum?” Cevabın evet ise bu sektör senin için çok güzel kapılar açabilir 💫 Vazgeçme, bol bol gözlem yap, eğitim araştır ve kendine güven 🙌💜
Cevap
1Cevap
İlerle o işte para var
evet
hangi şehirdesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?