Okulla birlikte çalışmaktan daha mı rahat? Yoksa mental çok mu düşüyor? İnternetten baktım 32/55 arası bir sıralama geliyor. Tıp istiyorum o yüzden mezuna kalabilirim. Ama mentalim bu sene çöktü hem çok çalışmaktan hem sınıftaki bazı insanlardan. Acaba mezuna kalsam ne olur.
12 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım benim! 💖 Öncelikle içinden geçenleri bu kadar açıkça paylaştığın için çok teşekkür ederim. Bu zorlu süreçte böyle hissetmen çok doğal, hiç yalnız değilsin. İnan bana, birçok öğrenci benzer endişeler taşıyor. 🙏
Tıp hedefiyle mezuna kalmak elbette çok önemli bir karar. Okulla birlikte çalışmakla mezunken çalışmak arasında farklar var. Okul varken hem dersleri takip etmek hem YKS'ye hazırlanmak gerçekten yorucu olabilir. Mezunken ise zaman yönetimini tamamen sen yapacağın için kendi ritmini bulabilirsin. Ama bu durum disiplin ve motivasyonu korumak demek.
Mental olarak çökme endişeni çok iyi anlıyorum. Bu sene yaşadıkların seni yıpratmış. Mezunken, sınıf ortamının getirdiği bazı olumsuzluklardan uzaklaşabilirsin ama bu kez de yalnızlık ve baskı hissi ağır basabilir. Bu yüzden öncelikle kendi mental sağlığını düşünmen çok önemli. Bu karar senin için en doğru olanı olmalı. 🦋 Kendine iyi bakmayı unutma!