Hedefi tıp olan birinin gelmiyor diye mezuna kalması sürekli saçmalık mı?Me: Hedefim tıp çok istiyorum ilk sene girdiğim sınavdan Ayşe kişisi 300 aldı diğer girişinde sınavdan da 300 aldım tıp gelene kadar mezuna kalıp tercih yapmıyorum yaptığım hata mı; sizce?
İki sene üst üste 300 alan birisinin tıp için diretmesi pek mantıklı gelmiyor. Bir insan ilk girdiğinde 200 binlerde olup ikinci girişinde bunu 50 binlere çekiyorsa, tıp için umut vardır. Bir sonraki sene 20 binlere çekebilir. Ama iki sene 300 puanla tıp olmaz. Ben hiç görmedim. İlla tıp olsun diyorsan çok fazla çalışmalısın...
300 alan kişi siz seniz ve puan temsili değil ise kalıp kalmamak sizin mezun senenizdeki çalışma disiplininize bağlı olacaktır. Mezun var çok çalışır tıp geleceği az çok bellidir mezun var az çalışır ve tıp hedefi göstermeliktir. Eğer bahsettiğim birinci kişi gibiyseniz saçmalık değil. Ama ikinci kişi gibiyseniz saçmalık.
Dünyanin en sacma kararı olur tıp sadece 4 yıl üniyle bitmiyo mezuna kalmadan bile 26 yasina kadar durmadan koşturuyosun ondan sonra eline para geciyo bir genclik gidiyo tıppa gönül veren biri deilsen sırf para icin yapiyosan büyük sacmalık.
Soruyu ciddi alma benlik değil örnek verdim bana göre değerlendirme ilk girişinde 300 alıyor 2. Girişinde de 300 alıyor ama tercih yapmıyor tıp çok istiyor bu Ayşe böyle yapıp mezuna kalması saçmalık mı ; olur.