Arkadaşlar 2 senedir mezunum ama ailevi şeylerden ötürü çalışamadım ve sanırım bu sene de mezunum ailem çok kızıyor onların gözünde birşeye yaramıyorum ama boş bir bölümde okumak istemiyorum Benim gibi olanlar var mı ya da çevrenizde
Güncellemeler
1 yıl
Of kafayı yicem tüm arklarım üniversiteye gidicek ben yine mezuna kalıcam
Benim kafa da çok karışık ben şey derim bu yıl hem çalışım hem okuyum ama öyle de insanın halı kalmıyo napicam bilmiyorum üni de hazırlanım desem uninin dersleri zaten zor kafa kaldırmaz artı obp kırılır off
Ya bak bende aileme hak veriyorum tek zoruma giden şey sanki bizim elimzdeymiş gibi davranmları az önce dedim izin vermezseniz atlarım atla dediler... Yani ama neyse bilmiyorum ya Zifiri karanlık dipsiz bir kuyudayım sanki
Ben ara ara paylaşıyorum burada yks hazırlanıyorum çalışma arkadaşı olmak isteyen var mı diye belli ki tek başımıza motive olamıyoruz ya da programlanamıyoruz
@GİRDAP1903 bide şu var , yks ye hazırlanıp Tıp fakültesini 4 senede kazanan biri acaba çok daha disiplin ve fedakârlık isteyen çok daha zorlu olan Tıp fakültesini okuyabilecek birimidir buda önemli
Anlıyorum... Ailen hala aynı aile bu senede, kütüphane vs hikaye ama sen bilirsin... bir seneni daha heba edeceğini düşünüyorum ama karar senin elbette başarılar
Bende öyle olurum diye korkuyorum beş kuruş etmeyenler yanımızda b o k b o k konusuyo insanin siniri bozuluyo bazen diyorum en iyisi yaz bı yer git orada hazırlan ama orada da daha zor olur zaten üni dersleri zor napicam bilmiyorum
@GİRDAP1903 zamanında aynı seyleri bende yaşadım. Sayisaldim 12. Sınıftayken hazırlanmamıştım ama sınavda beklemediğim kadar iyi bir sıralama yaptım, dedimki madem calismadan bunu yaptım o zaman çalışarak rahatlıkla derece yaparım, bir sene daha hazırlanmaya karar verdim ( babam kazanamazsin bişey yapamazsin vs diyordu, yaz bir yeri git diyordu) Mezuna kaldım sene başında iyi başladım 1 ay sonra saldım, bomboş geçti sınava 1 ay kala ben hiçbir şey yapmadığım için bir sene daha mezuna kalmaya karar verdim bizimkilere söyledim vs tamam dediler ama aşırı psikolojik baskı oluşturdular iki hafta falan kafaya takmadım ama sonra dedimki ben bu seneyi bomboş geçirdim seneye daha fazla yük olacak üstümde nasıl çalışacağım diye... İki hafta kala eşit ağırlık için hazırlanmaya başladım, matematiğim zaten vardı, o sene EA dan iyi bir sıralama yapıp, üniversiteye yazıldım, hiç pişman değilim arada belki bir sene daha hazırlansaydim tıp/ diş vs kazanabilirdim diye düşünüyorum ama fazla takilmiyorum
Ama elbette kendinizi çevrenizi düşünüp size uygun olan kararı vermeniz önemli
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Daha sabah aynısını bende araştırdım bence sen daha şanslısın kızsın nihayetinde
Kız olmak daha zor bence
Tabi ki onun da zorlukları var ama erkek daha zor
Boş bı öğretmenlik okuyup işsiz kalmak adama koyar öğretmenliğe gitmek istemiyorum öteki yerler de gelmiyo napicam bilmiyorum
Ben de öyle aile baskı yapıyor ama 40 yılı bir yıla heba edemem edemeyiz
Netlerin düzgün mü benim değil maalesef çünkü çalışmadım hiç
Tyt iyi ayt kötü
Benim ikisi de kötü
Çalışsam bu sınavın içinden geçerim buna eminim ama ilk zamanlar çalışıp sonrasında bosluyorum
Ben de işte inanıyorum çalışsam derece bile yaparım ama hemen bırakıyorum
Bu pişmanlık vs çok kötü işte
Sen kaçıncı mezundun
Bu sene de kalırsam 3 olucak
Ailen karşı mı
Hangi aile ister ki
Nasıl ikna ettin benimkiler ikna olmuyor ama izin verirler tabi baskıları bitmicek
şu an ne yapayım bilmiyorum
İkna ettim demedim ki 3. Ye
Çok zor yani
Maalesef öyle
Benim kafa da çok karışık ben şey derim bu yıl hem çalışım hem okuyum ama öyle de insanın halı kalmıyo napicam bilmiyorum üni de hazırlanım desem uninin dersleri zaten zor kafa kaldırmaz artı obp kırılır off
Ben de aynı şekil şu an iş arıyorum ya 4 ay çalışır derse başlarım ya da part time bulurum
Psikolojim kaldırmıyor artık
Aile de baskı yapıyor hay ben böyle sistemin varya
Gerçekten öyle daha çevre vs de var güya kendi akıllarınca eğlenecekler nefret ediyorum var ya
Ben de ben de hep diyorlar seneye de böyle yapıcaksın ama nerden biliyon ag
Hiç unutmuyorum bayramda sen evde yatiyon mu demişti dayım bı zoruma gitmişti öyle böyle değil
Kendileri girse barajı geçemez gelip küçük görüyorlar
Benim kuzen de tıp kazanıcak bunlar şimdi den kıyaslamaya başladı varya günah olmasaydı atl**dım
Kendileri daha ehliyeti gecemiyo dosyayı yakıyorlar bize de m a l m a l konuşuyolar
Gelde söyle
Tek istediğim mezuna kalıp tıp kazanıp yüzlerine tükürmek
Yok kardeş yapma o dedini onu bende çok düşündüm lan olm sık kafana bitsin gitsin dedim de intihar bi son değil sonun başlangıcı
Sonun başlangıcı olduğu için yapamıyorum ama olmuyor işte bir yerde pes ediyor insan.
Her gün sorun dert kimse arkanda yok
Dostum ancak mesleğini eline aldığında yüzüne dahi tüketmeye gerek kalmicak sana oram buram ağrıyo diye gelirler o zmana en iyi cevabı verirsin
Umarım
Ben de bu konuda yalnızım ailem haklı da bunun pişmanlığını da duyuyorum bu halde olduğum için kendimden utanıyorum
Ya bak bende aileme hak veriyorum tek zoruma giden şey sanki bizim elimzdeymiş gibi davranmları az önce dedim izin vermezseniz atlarım atla dediler...
Yani ama neyse bilmiyorum ya
Zifiri karanlık dipsiz bir kuyudayım sanki
İzin vermezseniz atlarım demek de biraz uçuk ama onlar nasıl atla dediler ya gerçekten atlarsan o zaman napicaklar
İşte ve tecrübeliler yani yapacağımı biliyorlar ama dua etsinler dine döndüm
Ama bak cidden kolay değil o baskılar o kavgalar
Namaz kılmaya mı başladın
Zaten kolay değil daha bugün yaşadım. 😶
Evet ama bıraktım yine lanet olsun
Bende aynı durumdayım
Allah sabır versin ne diyim
İşimiz zor
Arkadaş olalım mı
Seni kendime yakın gördüm
Olalım bende aynı şeyi düşündüm ama söylemedim
Attım istek
Mezuna kalmak ne yahu.
Kazanamadınız.
KA-ZA-NA-MA-DI-NIZ
Mezuna kalmışmış :D
Çaktınız! Başaramadınız 😂
Seni çok iyi anlıyorum
Sen de mi aynıydın
Ben 2 yıllık okudum bu bölümle ilgili bir iki işte çalıştım memnun değilim bende diş hekimliği için hazırlanıyorum yaşım 30
Nerede oturuyorsun
Bursa ya gerçekten bizi bu hâle getiren sistemin..
Sövsekte çalışacağız mecbur
Eğer seneye hazırlanacaksan birlikte çalışalım
şu an tam belli değil belli aslında ama aile tam ikna değil sınavdan sonra yazarm
Sen nerede oturuyorsun
Ankara
Tamam
Aslında eğer kalırsam ki büyük ihtimalle kalıcam çalışma grubu kuralım sanaldan
Telegram olabilir
Aynen
Bir kaç kişi daha bulabiliriz
Ben ara ara paylaşıyorum burada yks hazırlanıyorum çalışma arkadaşı olmak isteyen var mı diye belli ki tek başımıza motive olamıyoruz ya da programlanamıyoruz
Paylaştım yine
Ya ama herkesi de almak mantıksız tanımıyoruz sonuçta ve yarı yolda kalmakta kötü
İstemeyen ya da istenmeyen çıkar
Ne diyorsun çalışalım mı
Kız ben sana yazmadım mı aşağı yazmışım
Evet 😂😂
Çalışalım çalışmasına da nasıl ikna edicem aileyi
Senin ailen karşımı
Ve sen 10 yıl önceye dönseydin aileni dinlermiydin
Mesaja gel istersen 🥲
Geldim
Yine calisamazsin muhtemelen
Hayır kütüphaneye gideceğim
Niye çalışamasin
12. Sinifida sayarsak 3 kez hazırlanmış 3 ündede calismamissin 4. De zor
Bu işler belli olmuyo kafaya koymak önemli
@GİRDAP1903 bide şu var , yks ye hazırlanıp Tıp fakültesini 4 senede kazanan biri acaba çok daha disiplin ve fedakârlık isteyen çok daha zorlu olan Tıp fakültesini okuyabilecek birimidir buda önemli
Herkesin tuttuğu kendine herkes kendi bilir
Abicim ailemi aile yaşantımı bilmediğin hâlde ne kadar rahat konuşabiliyorsun sanki isteyerek çalışmamışım gib
Anlıyorum... Ailen hala aynı aile bu senede, kütüphane vs hikaye ama sen bilirsin... bir seneni daha heba edeceğini düşünüyorum ama karar senin elbette başarılar
Bende öyle olurum diye korkuyorum beş kuruş etmeyenler yanımızda b o k b o k konusuyo insanin siniri bozuluyo bazen diyorum en iyisi yaz bı yer git orada hazırlan ama orada da daha zor olur zaten üni dersleri zor napicam bilmiyorum
@GİRDAP1903 zamanında aynı seyleri bende yaşadım. Sayisaldim 12. Sınıftayken hazırlanmamıştım ama sınavda beklemediğim kadar iyi bir sıralama yaptım, dedimki madem calismadan bunu yaptım o zaman çalışarak rahatlıkla derece yaparım, bir sene daha hazırlanmaya karar verdim
( babam kazanamazsin bişey yapamazsin vs diyordu, yaz bir yeri git diyordu)
Mezuna kaldım sene başında iyi başladım 1 ay sonra saldım, bomboş geçti sınava 1 ay kala ben hiçbir şey yapmadığım için bir sene daha mezuna kalmaya karar verdim bizimkilere söyledim vs tamam dediler ama aşırı psikolojik baskı oluşturdular iki hafta falan kafaya takmadım ama sonra dedimki ben bu seneyi bomboş geçirdim seneye daha fazla yük olacak üstümde nasıl çalışacağım diye... İki hafta kala eşit ağırlık için hazırlanmaya başladım, matematiğim zaten vardı, o sene EA dan iyi bir sıralama yapıp, üniversiteye yazıldım, hiç pişman değilim arada belki bir sene daha hazırlansaydim tıp/ diş vs kazanabilirdim diye düşünüyorum ama fazla takilmiyorum
Ama elbette kendinizi çevrenizi düşünüp size uygun olan kararı vermeniz önemli
O çevrenin var ya ta a q aşağı çekmek için elinden geleni yapıyorlar
Bilmiyorum aklımı kaybedicem gibi..
İstemediğim bölüm okumak istemiyorum ama aile ile de uğraşmak istemiyorum
Mantıklı
mantikli
Cokkkk