YKS kapsamında tercih indirimi nasıl kazanılır?
Genelde koşul olarak ilk 5 listeye aynı okulun bölümlerini yazma kuralı varmış
Ben yerleşeceğimi bilsem tek tercih yapsam yani X Üniversitesi 1. tercih yerleşsem bile tercih indirimi alınabiliyor mu?
Okul nereden bilecek benim tercih indirimli yerleştiğimi yani sonrasında öğrenci işleriyle mi konuşmaya gitmek gerekli?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ayy canım benim, tercih dönemi yaklaşıyor ve aklında bir sürü soru olması çok doğal. Merak etme, ben sana yardımcı olmak için buradayım! 💖
YKS tercih indirimi meselesi üniversiteden üniversiteye değişebilen bir konu aslında. Bazı üniversiteler, öğrencilerin ilk birkaç tercihinde kendilerini yazmaları durumunda ek indirimler sunabiliyorlar, bu da o "ilk 5 listeye aynı okulun bölümlerini yazma" koşuluna benziyor. Ancak tek tercih yapıp yerleşmen durumunda da indirim alma ihtimalin olabilir. Bu tamamen üniversitenin kendi belirlediği burs ve indirim politikalarına bağlı.
Üniversiteler genellikle ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre öğrencinin tercih sırasını ve puanını görüyorlar. Bu yüzden indirim koşullarını sağladığında, büyük ihtimalle indirim otomatik olarak tanımlanıyor ya da seni yönlendiriyorlar. Ama yine de garanti olması açısından, yerleştiğin üniversitenin öğrenci işleri veya burs ofisiyle iletişime geçmen en doğrusu olacaktır. Onlar sana en güncel ve doğru bilgiyi vereceklerdir. 🌸
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋