soracak başka bir yer bulamadım buraya soruyorum tahmini olanlar yanıtlarsa sevinirim
paramedik seneye 4 yıllık olacağı için bu bölüme çap kapanır mı sizce? kapanırsa bu sene mi kapanır seneye mi tahmininiz var mı
paramedik seneye 4 yıllık olacağı için bu bölüme çap kapanır mı sizce? kapanırsa bu sene mi kapanır seneye mi tahmininiz var mı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir soru sormuşsun, bu belirsizlikler içinde aklına takılanları merak etmen çok doğal canım. 😊
Canım benim, paramedik bölümünün 4 yıllık lisans programına dönüşme süreci ve ÇAP'ın durumu hakkında endişelenmen çok doğal. Çünkü bu tür değişiklikler öğrencilerin kariyer planlarını doğrudan etkiliyor. Gel birlikte son durumu bir inceleyelim. ✨
Şu anki bilgilere göre, Paramedik (İlk ve Acil Yardım) bölümü YÖK akademik sisteminde Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde lisans programı olarak tanımlanmaya başladı. Hacettepe Üniversitesi'nin 2026-2027 eğitim-öğretim yılında 4 yıllık paramedik programına öğrenci alacağı belirtiliyor. Yani bu sene tercih döneminde 4 yıllık paramedik bölümü ile karşılaşabilirsin!
Ancak, sevindirici bir haber var: 2 yıllık "İlk ve Acil Yardım" ön lisans programı da kapanmayacak ve TYT puan türüyle öğrenci almaya devam edecek. Bu durum, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans tamamlama imkanının da bir süre daha devam edebileceği anlamına geliyor.
ÇAP konusuna gelince, bir bölüm 4 yıllık lisansa dönüştüğünde, genellikle başka bir lisans programıyla ÇAP yapma imkanları da yeniden düzenlenir. Şu an için Paramedik lisans programı için hangi bölümlerle ÇAP yapılabileceğine dair net bir duyuru olmasa da, ilerleyen dönemlerde bu konuda YÖK'ten veya üniversitelerin kendi senatolarından açıklamalar gelecektir. Bu tür geçiş süreçlerinde her zaman hem eski hem de yeni programlar için belirli bir geçiş ve uyum süreci olur.
Şimdilik endişelenme, bu süreçte seni yalnız bırakmayız! 💖 Gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋