Koronavirüs salgınını yavaşlatma ve vaka sayılarını düşürme hedefiyle 17 günlük tam kapanma dönemi başladı. 17 Mayıs'a kadar devam edecek süreçte ekonomik olarak zorlanacak mısın?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tam kapanma başladı! Ekonomik olarak zorlanacak mısın?
Zorlanacağız tabi.. Krediye batmadık pandemiden beri birikimlerle idare ettik. Ama onlarda suyunu çekti, çekiyor.. Onlar kendilerine 5 er maaş aldırırken bizim dükkanlarımız kapalı.. Ama seçimlerde hesap sormayan namerttir. Alsınlar 3 5 kuruşluk desteklerini de bir yerlerine tıkasınlar.
Kamu ve özel bankalar.. Kamu ve yarı resmi kurumlar (odalar) Belediyeler Noterler Araç muayne istasyonları Fabrikalar Oteller , tatil tesisleri Üretim tesisi yapan işletmeler İnşaat sektörü ve malzeme temin edilecek yerler Sigorta acenteleri Marketler Manavlar Muhasebeciler Kasaplar Fırınlar Motor ve yedek parça satan işletmeler Lastikçiler Kargolar Akaryakıt istasyonları Yem satan firmalar Oto elektrikçileri Beyaz eşya tamircileri Demirciler Çks belgesi veya muhtardan izin alan vatandaşlar... Özel güvenlikçiler Camiler ve ibadet yerleri.. bazı özel çocuk bakım evi ya da kreşler
Biride kapalı olan yerleri yazabilirmi?
Bir kesim çalışmak zorunda , tabiki ama bukadar kargaşaya hiç gerek yoktu , oldumu yine olmadı... olurmu olmaz kalın sağlıcakla.
pek zorlanacağımı sanmıyorum açıkçası çünkü Türkiye'de yaşadığımın farkındayım ve buna hazırlık yaptım. Bu ülkede her an her şey olabileceği için sürekli köşede bir kaç ay sizi döndürecek paranız olması gerek ve bunun farkına varıp para attım köşeye artık kafam rahat keşke herkes erken ayıksaydı bunu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Tam kapanmam mı 😄 tam kapanma yok ki aksine açılma var herkes izin belgesini almış millet dışarda bu nasıl tam kapanma. Vakalar düşmek şöyle dursun tırmanışa geçerse şaşırmam. Ekonomik yönünden bahsetmiyorum bile her türlü rezil durumdayız.
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
52
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ailesiyle yaşayan veletler yorum yapmasa keşke.
Çok ciddi bir birikimi olmayan veya pandemiden etkilenmeyecek bir iş yapmayan herkes zorlanacak. Ekonomiyi batırdıkları için insanlar çalışırken bile zorlanıyor, ücretsiz izne çıkarıldıklarında nasıl idare etsinler?
Ben askerdeyken Türk telekom beni borçlandırdı ve ömrüm boyunca unutmayacam bu yaptıklarını ama konuya gelirsem zorlaniyorum zaten ve telefon faturamı ailem ödüyor utanıyorum artık
Süresi geçti diye ama askerdeydim ve borcumu ödeyemez durumdaydım bana çok büyük ayıp etti Türk telekom ama tekrar Tivibu aldım annemin hesabıyla ve Türkcell kullanıyorum artık
Aslında önceki izin kağıtları bu kapsamda vasifsiz Akşama kadar açıklama yapılmadığı için firmalar yazı çıkardi şimdi onlarda asılsız. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasının ardından e devletten çıkarılacak görev kağıdı kabul görüyor.
Herkesin tasarruf yapacak bütçesi olmuyor fakat tasarruf yapabilecek bütçesi olduğu halde yapmayıp sonradan maaş az alıyorum demeleri garibime gidiyor.. Ben ekonomi iyi demiyorum ama tek yaşayan biri ayda en azından kenara 500 lira atmalı ki bir geleceği olsun aynı şekilde çocuklu ailelerde biriktirmek biraz zor olsada her ay 100-200 atılsa böyle bir zamanda zorluk çok fazla çekilmez.
Benim açımdan kapama olmadığı 7/24 görev esasına göre çalıştığım için sorun yaşamıyorum. Türkiyede bile değilim yasak/kapama vs pek bilmiyorum yalan yok.
İzin belgesi çıkarıyor herkes kapanmanın ne espirisi kaldı denecek bir yandan da piyasada para dönmeyince geçim nasıl sağlanacak çelişki içinde çelişki
Nasıl zaman ayriyolar 7-24sitedeler mi cok mu zor sanki normalde de burdayiz sanaldayiz hep yattiklari yerden gorus silip hesap kapatiyolar nesi zor. Tuzları kuru
Moderatörler hesap kapatamaz ve görüş/soru kaldıramazlar. Görüşleri M modlar, soruları S modlar, hesapları ise u modlar DONDURABİLİR. Ayrıca yatıldığı yerden yapılmıyor bunlar zaman harcanıyor. Sandığınız kadar kolay değil. Deneyimlemeden, kural bilmeden yorum yapmayalım. 🙂