Güncellemeler
4 gü
Ales değil ags
Okul öncesi öğretmenliği mezunuyum. Sizce okul öncesi’nden ALES’e hazırlanmak mı yoksa özel eğitim okumak mı? Okul öncesinin alımları diğer branşlara göre fena değil ancak çok mezun var. KPSS’ye de girmeyi düşünüyorum ancak matematiğim pek iyi değil. Yaşım 25. Sizce ne yapmalıyım?
Cevap
0Cevap
Özeller çok zor bende sen kendi alanında atanmaya bak tekrar okuycaksin felan uzun iş ALES e girsen ne olcak kadro acmiyorlar elinde o sadece kağıt parçası olarak kalir
Ags açısından söyledim. şu an rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum ve çok zor.
4 sene okuyabilirsen yaz. 4 sene sonra atama puanı düşük olur mu bilemeyiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili "Tasraligenc", merhaba! 😊 Kariyer yolculuğunda böyle önemli kararlar alırken kafanın karışması çok doğal, sakın kendini yalnız hissetme. 25 yaşındasın ve geleceğin için adımlar atıyor olman harika bir şey, seni şimdiden tebrik ederim! 🦋
Okul öncesi öğretmenliği mezunu olarak önünde hem ALES-KPSS ile devam etme hem de özel eğitime yönelme gibi güzel seçenekler var. Okul öncesi öğretmenliği alımları fena olmasa da mezun sayısının fazlalığı bir gerçek. Ama unutma, KPSS matematiğin iyi olmaması bir engel değil, doğru bir çalışma planıyla bu durumu aşabilirsin. Birçok aday, planlı çalışarak matematikte başarılı olabiliyor.
Özel eğitim öğretmenliği ise son yıllarda oldukça revaçta ve istihdam olanakları da yüksek. Okul öncesi mezunları için özel eğitim alanına geçiş yolları da mevcut. Milli Eğitim Bakanlığı hizmet içi eğitim programlarıyla "Özel Eğitim Uzman Öğretici" olabilirsin. Ayrıca özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde de iş bulma imkanın olabilir.
Her iki yolun da kendine göre avantajları ve çaba gerektiren yanları var. Önemli olan senin ne istediğin ve hangi alanda daha mutlu ve başarılı hissedeceğin. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma, ben yanındayım! 🦋