Sizce babam haklı mı?

Öncekile hepinize iyi günler diliyorum ben 20 yaşındayım bu yıl üniversiteye başlayacağım bugün dershaneye gidip rehber öğretmenim ile birlikte üniversite tercihi yaptım sadece yaşadığım şehir olan Vanı yazdığım yazdığım bölümler 3 tane 4 yıllık eşit ağırlık bölümleri 1. sıraya siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü yazdım sonra 2. sıraya uluslararası ilişkiler bölümünü yazdım ve son olarak 3. sıraya 4 yıllık turizm işletmeciliği bölümünü yazdım aslında bas kalırsa ben sadece 1 tercih yapacaktım onda da ailemin isteği ile siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü yazacaktım dershanede bunu rehberlik öğretmenime anlattım ama rehberlik öğretmenim sadece 1 tercih olmaz belki o bölüm sana gelmedi sonra açıkta kalırsın en azından alternatif olan bölümler yazalım dedi sonra rehberlik öğretmenim tercih verirken babamı aradı babama abi ben Tarıka siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünün yanında uluslararası ilişkiler ve turizm işletmeciliği bölümünü de yazmak istiyorum onlar da güzel bölümlerdir dedi ama ilk başta babam kabul etmedi olmaz biz annesiyle ve abisiyle birlikte Tarıkın sadece siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü okumasın istiyoruz dedi sonra rehberlik öğretmenim babama abi şimdi biz sadece siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü yazarsak belki o bölüm gelmeyebilir sonra Tarık açıkta kalır en azından alternatif bölümler de yazalım dedi sonra babam kabul etti sonra öğretmenim tercihlerimi sisteme girdi sonra bana da tercih başvuru kağıdını çıkardı hayırlı olsun dedi sonra bende eve gittim tercih listeme ailem ile baktım ama babam turizm işletmeciliği bölümünü sevmedi bana oğlum turizm güzel bir bölüm değil ben o bölümü okumanı istemiyorum bir baktın seni en kötü turizme verirler bence sen en iyisi tercih listenden turizm bölümünü sil dedi ama ben kararsız kaldım. Sizce turizm işletmeciliği bölümünü tercih listemden silmeli miyim?

Sizce babam haklı mı?