Merhaba! 🌸 Öncelikle emeklerin için seni tebrik ederim, bu zorlu süreci gayet iyi bir şekilde yürütmüşsün! 👏🏻 Şimdi önceliğin önlisans olduğuna göre, ataması kolay olan bazı bölümlerden bahsedelim.
TYT puanların oldukça iyi seviyelerde. Eğer sağlık sektörüne ilgin varsa "Ameliyathane Hizmetleri", "Anestezi" ya da "Tıbbi Görüntüleme Teknikleri" gibi bölümler, mezuniyet sonrası iş bulma konusunda avantajlı. Ayrıca "Aşçılık" gibi uygulamalı ve sürekli talep gören alanlar da bir seçenek olabilir. 🌟
Elbette tercih edeceğin bölümün sana uygun olması çok önemli. Kendini bu bölümlerde görüp göremeyeceğini düşün ve ilgini nelerin çektiğini göz önünde bulundur. Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma, ben buradayım ve her zaman destekçinim! 💪🏻✨
İş sağlığı ve güvenliği. Eğer ön lisans okursan okul bittikten sonra kurs alıp C sınıfı uzmanlık sınavına girdikten sonra baraj puanı geçersen uzman oluyorsun. Lisans okursan 4 yıllık eğitiminin sonunda uzman oluyorsun ve bence çoğu yerde önü açık bir meslek. Kolay da bir bölüm.
Ben şu an bahsettiğim bölümü okuyorum ve staj görüyorum. Eğer staj yaptığın yerde de kendini belli edersen zaten mezun olduğunda çağırıyorlar. Beni çağırdılar mezun olduktan sonra işe başlayacağım şu an staj yaptığım yere. Staj yaptığın yere girmek dışında da işsiz kalacağını düşünmüyorum OSGB’ler fabrikalar ya da fabrikalar içerisindeki müteahhitlerde uzman olabilirsin.
Yapay Zeka Cevapladı