Ailemle sorun yaşıyoruz ne yapmalıyım?

biraz uzun olacak ama sizden tavsiye istiyorum. Şimdi üniversite sınavı malum tamamlandı. Kardeşim 2. Kez mezundan girip EA’da 2010. Oldu. İlk iki seferinde sayısal deneyip istediği yerler gelmeyince buraya geçti. Neyse tercih dönemi geldi. Bizim peder emekli olup ikramiye+birikmiş paranın hepsini abimin düğüne gömdü. Bugünün parasıyla yaklaşık 1.5 Milyon gibi bir para gitmiştir yani. Emekli maaşı da kaldı 30.000 TL. Arkada biz iki çocuk üniversite okur şekilde maddi sıkıntıya düştük. Abim de araba alıp ev eşyası falan derken oradan da para gelmedi. Neyse bunları ben takmıyorum. Ben zamanında Türkiye derecesiyle en iyi tıp fakültelerinden birine girdim şimdi son sınıfım asgari ücret KYK vs. Ayda 25.000 lira gelirim var. Bir sene sonra 130-140.000 bandında maaşım olacak. Kardeşim Yönetim bilişim sistemleri-ekonomi-işletme yazmak istiyorum diyor. Peder de hukuk yazmazsan sana destek olmam gibi çocuğu zorluyor. ( yazsa da çok destek olacağını sanmıyorum da) Kardeşim de bir tık rest çekiyor. Ben de kendi maaşıma güvenerek kardeşime destek çıktım. Git oku ben arkandayım bu sene ayda 10.000, sonrasında ayda 30.000’e kadar veririm dedim. Öyle olunca da peder bana çemkiriyor sen cesaret veriyorsun diye ama açıkçası tüm maddi birikimi abime gömüp bizi bu halde bırakması sırf bu yüzden kardeşimi istemediği bir bölüme zorlamasına sinirleniyorum ben de. Ne yapmalı sizce kim haklı? Nasıl bir yol izlemeliyiz?

Ailemle sorun yaşıyoruz ne yapmalıyım?