İşten atılma sebebi geçerli midir?

5 yıl emek verdiğim şirketten çıkartıldım ve bunun kasıtlı olarak yapıldığı düşüncesindeyim. Sebepse daha önceden iş öğrettiğim alt elemanlardan birinin patronun akrabası olması sebebiyle askerde olduğum sırada proje sorumlusu olarak seçilmesiyle başladı. Bir anda psikolojik baskı kurma çabaları mobbingler ve daha dün bir dediğimi iki etmeyen bu şahıs bir anda ben senin patronunum ben ne dersem o olur beni dinleyeceksin vs. gibi avel avel laflar etmeye ve üstten konuşmaya başlayınca kendimi zor tuttum ayırmasalardı girişecektim ama suç işte yapamıyorsun. Sonra uzaktan çalışmaya başladım kafam da gayet rahattı. Devamında arkamdan yaptığım işler hakkında ileri geri konuştuğunu vs. öğrendim hakaret de dahil kanıtlarım var. Üstüne herkesin başını ağrıtmış bütün işleri batırmış akraba olduğu için kimse sesini çıkartamamış. Dün itibari ile de ne olup bittiğini soran insanlara ofis içerisinde bana yapılan saygısızlıkları anlatınca da patron beni arayıp ofis ortamında olanları dışarıya anlatıp itibarımızı sarsıyorsun bahanesiyle işten çıkarttı.

Şimdi ben hukuki haklarımı bilen biriyim ve hakkımı aramayı düşünüyorum. İşten çıkartılma sebebini de doğru bulmuyorum. Yorumunuz nedir merak ettim.

İşten atılma sebebi geçerli midir?