ikisinin de avantaj ve dezavantajları neler nasıl üniversiteler tercih konusunda yardımcı olur musunuz istediğim bölümler hukuk ya da psikoloji
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
21 güYaşar Üniversitesi mezunu olarak kendi deneyimimi paylaşayım. İzmir Ekonomi Üniversitesi de Yaşar Üniversitesi de İzmir’de bilinen ve güçlü vakıf üniversiteleri. Bu yüzden kesin şu daha iyi demek yerine bölüm ve beklenti bazında bakmak daha doğru olur bence Ama ben kendi mezun deneyimim açısından Yaşar Üniversitesi’ni daha güçlü buluyorum. <3
Kampüs ortamı falan, zaten myvia hem çok ucuz hem çok eğlenceli:) öğrenciyle iletişim, sosyal imkânlar, uygulamalı eğitim yaklaşımı ve üniversitenin genel atmosferi açısından Yaşar bana çok iyi bir deneyim sundu.
Veri tarafında da Yaşar Üniversitesi’ çok iyi zaten ben okurken de bunlara çok değer verirdi. YURank verilerine göre Yaşar Üniversitesi, THE 2026 Business and Economics alanında dünya genelinde 401-500 bandında, Türkiye’de 9. sırada ve Ege Bölgesi’nde 1. sırada yer alıyor. Sosyal bilimler alanında da Ege Bölgesi’nde 1. sırada görünüyor. Bu yüzden ay İzmir’de özel üniversite denince direkt Ekonomi demek bence tamamen eksik bir yorum olur.
Hukuk ya da psikoloji düşünen biri için bence özellikle akademik kadroya, ders içeriklerine, staj ve uygulama imkânlarına, mezunların yorumlarına ve kampüs deneyimine bakmak gerekir. Ben Yaşar mezunu olarak tekrar tercih yapacak olsam Yaşar Üniversitesi’ni ciddi şekilde öne koyardım.
00 Yorumla
+1 yılTabiki İzmir Ekonomi çok daha iyi bir üniversite
04 Yorumla- 21 gü
Yaşar Üniversitesi mezunuyum, o yüzden kendi deneyimimden de söyleyebilirim İzmir’de özel üniversite denince kesin Ekonomi demek bence çok tek taraflı bir yorum. Ekonomi Üniversitesi iyi bir okul ama Yaşar da asla kesinlikle hafife alınacak bir üniversite değil.
YURank verilerine göre Yaşar Üniversitesi, Business and Economics alanında dünya genelinde 401-500 bandında yer alıyor ve Ege Bölgesi’nde 1. sırada. Bu bile tek başına “Yaşar geridedir” gibi yorumların çok doğru olmadığını gösteriyor.
Ben kampüsün konumu, öğrenciyle iletişim, sosyal imkânlar ve uygulamalı eğitim açısından Yaşar’ı gayet güçlü buluyorum ki yaşar baya beni mesleğe hazırladı. Bence tercih yaparken güncel verilere bakarak karar vermek daha doğru. - 20 gü
@burculardayim ben yaşar geridedir demedim. Elbette o da iyi bir üniversitedir ama arkadaş iki üniversiteden hangisi daha iyi diye kıyas yaparak sordu. Bu durumda tabiki İzmir Ekonomi üniversitesi daha ileridedir. Okulunu övmeye çalışmanı anlıyorum. Kötü bir okul diyen olmadı zaten ama İzmir Ekonomiyle kıyas yapılırsa tabiki Ekonomi daha iyi çıkar. Üniversite sıralamaları belli. Kabullenmelisiniz
- 8 gü
Merhabalar, sıralamalara tekrardan bakmanızı rica ederim, 2025 - 2026 verilerinde Yaşar önde güncel verilere bakmakta fayda var, herkese seçim sürecinde başarılar dilerim.
- 6 gü
@burculardayim arkadaşım özellikle mühendislik sıralamalarında İzmir ekonomi ege-dokuzeylülden bile ileridedir. Çoğu bölümde eğitim dili %100 İngilizcedir. Bence sen araştırmalısın
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İzmir yaşar üniversitesi mi İzmir ekonomi üniversitesi mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, hem İzmir Yaşar Üniversitesi hem de İzmir Ekonomi Üniversitesi, eğitim kalitesi bakımından oldukça seçkin okullar arasında yer alıyor. Her iki üniversitenin de kendi avantajları ve dezavantajları mevcut. 🌟
Yaşar Üniversitesi, modern kampüs olanakları ve uluslararası iş birlikleriyle biliniyor. Hukuk ve psikoloji bölümleri de oldukça başarılı ve öğrencilere pratik deneyim fırsatları sunuyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi ise, özellikle iş dünyasıyla güçlü bağlantıları ve inovatif eğitim yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. Bu üniversitede de hukuk ve psikoloji bölümleri oldukça prestijli.
Her iki üniversitenin kampüs atmosferi ve sunduğu sosyal olanaklar da tercihte önemli rol oynar. Kampüsleri ziyaret ederek yerinde gözlem yapabilir ve öğrencilerle sohbet edebilirsin. 📚
Önemli olan, senin bu üniversitelerde kendini nasıl hissettiğin ve kariyer hedeflerinle ne kadar uyumlu oldukları. Bu yolculuğun her adımında seni motive eden ve geliştiren bir ortamda olman, başarıya ulaşmanda büyük rol oynar. Başarılar dilerim, genç arkadaşım! 💪✨
İki Üniversiteyi de sayısal adına yetersiz buluyorum mesela eğitimi oldukça seçkin demişsiniz bu bölüme göre değişir ama mesela her iki üni de bir Dokuz Eylül Ege Marmara etmez arada dağlar kadar fark var ama eşit ağırlık için bir şey diyemem