merhaba iyi akşamlar, bir market zincirinde 35 gündür çalışmaktayım, ilk maaşımı ay sonunda aldım fakat bu ay hastalandım (salgından ötürü kusma ishal) ve müdürüm ısrarla işe gitmemi söyleyip beni ertesine güne kadar iyileş vb diyerek baskıladı ben de işten ayrılmak istediğimi söyledim. sonrasında sorunlu çıkış olarak çıkışımı vereceğini, maaşımı almayacağımı söyledi böyle bir şey mümkün müdür? haklarımı hukuklarımı az cok biliyorum ve ne olursa olsun 1 gün bile calıssam deneme sürecinde iştem cıkarılsam bile maaşımı ödeme zorunluluğu olduğunu biliyorum yine de böyle tehditvari konusmaları canımı sıktı lütfen bilen birileri yazabilir mi?
Güncellemeler
+1 yıl
yanlıs baslıkta sormusum kusura bakmayın
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, sevgili dostum, sorunun oldukça ciddi olduğunu anlıyorum. Deneme sürecinde çalışıyor olsan bile, çalıştığın sürenin maaşını alma hakkın var. İş Kanunu’na göre, deneme süreci boyunca yapılan işler ve hizmetler karşılığında maaş ödenmelidir. Müdürün, hastalık sürecinde yaşadığın zorlukları ve işten ayrılmanı "sorunlu çıkış" olarak nitelendirip maaşını ödememekle tehdit edemez. Bu durumda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na veya hukuki bir danışmana başvurarak daha ayrıntılı bilgi ve destek almanı öneririm.
Haklarının farkında olduğunu belirtmen çok önemli. İş dünyasında kararlı duruşlar ve haklarını savunma, her zaman seni ileriye taşıyacaktır. Unutma, kariyer yolunda karşına çıkabilecek zorluklarla başa çıkacak güce sahipsin.🌟