Artık okul da olmayacak. Dershane'ye mi gitmeliyim? Doğru düzgün arkadaşım da yok. Yalnız kalmaktan ve psikolojimin çökeceğinden korkuyorum. Nasıl hızlı geçer bu süreç?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle dünyanın sonu değil. Bunu avantaja çevirmek senin elinde. İyi çalışabiliyorsan kendin düzenli çalışabilirsin ve zamanın olduğu için bir önceki seneden daha iyi bir hale de gelebilirsin. Arkadaşın çalışkan değilse ve senin ritmini bozacaksa bu süreçte olmaması daha iyi emin ol
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBende mezuna geçen sene kalmış biri olarak gerçekten kendine güveniyorsan daha iyi çalışacağım yapacağım diyorsan kal ama benim gibi zorunlu kalırsan ve çalışacağına inanmıyorsan bende öyle şeyler oldu aile baskısıda varsa kalmanı önermem kalmamaya çalış ek tercihler var onları araştır
20 Yorumla
+1 yılBir sene su gibi geçer, bence bu dönemde çok fazla sosyalleşmeni önermem sonuçta bir amaç için mezuna kaldın boş zamanlarında kısa yürüyüşler yapabilirsin kütüphane gibi değişik ortamlarda çalışmak seni dinlendirir. İnan ki göz açıp kapayana kadar geçer sadece odaklan..
10 Yorumla
+1 yılEğer kendine disiplin ve erken uyanabilme gibi konularda güveniyorsan herhangi bir kurs merkezine gitmene hiç gerek yok. Plan program disiplin oturtmak adına gitmen kendine güven ölçüne göre gidip gitmeme sonucuna varacağın konu.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
+1 yıl
Genç arkadaşım, mezuna kalmak seni korkutmamalı. Bu, başarıya giden yolda bir basamak olabilir. Okul ortamından uzaklaşmak başta zor gelse de dershaneler veya özel derslerle eksiklerini kapatabilirsin. Dershaneye gitmek hem düzenli çalışma alışkanlığı edinmene yardımcı olur hem de yeni arkadaşlar edinmeni sağlar.
Yalnızlık korkunu anlıyorum, fakat bu süreyi kendini tanıma ve geliştirme fırsatı olarak değerlendirebilirsin. Belirlediğin hedefler ve sıkı bir çalışma planı seni motive edecek ve süreç daha hızlı geçecek. Unutma, her zorluğun arkasında bir aydınlık vardır. Kendine inan ve adım adım ilerle. 🌟 Kendini motive tutmayı ve hedeflerine ulaşmak için sabırlı olmayı unutma. Başarı sana bir adım daha yakın!00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
19Cevap
+1 yılÇok sıkı bir çalışma ve hazırlık dönemi bekliyor kesinlikle o nedenle kendinize daha çok zaman var iken güzel bir çalışma programı hazırlayın derim, korkulacak hiç bir şey yok sistemli çalıştıkça istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz, başarılar...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBen de bu yıl mezuna kaldım. Mezuna kalmış biri olarak sana söyleyebileceğim ihtimaller şunlar:
- Vaktin bol olacak. Vaktini derse yatirirsan büyük bir ilerleme kaydedebilirsin
- Kimi zaman bunalicaksin, öyle zamanlarda mola vermeyi unutma
- Kimi zaman seni anlayan kimse olmayacak, kendi hislerini kağıda yaz, kendimle dertles
- Dershaneye gitmeni öneririm. Ben de dershaneye gittim ve verim aldım. Şimdiden dershane arayışına girsen iyi olur indirimi de olur
- Mutlaka kütüphane alışkanlığı elde etmelisin
Arkadaşının olmaması bir artı. Sınav senesinde arkadaşla vakit gecirilmez. Gecirilse de çok fazla vakit gecirilmez. Yeri gelecek netlerim artmıyor, düşüyor diye ağlayacaksın. Unutma herkes böyle. Sadece senin netlerim düşmüyor. Ders çalışmaktan bıkacaksın, yeter diyeceksin. O zamanlarda kendine mola ver. 1 gün çalışmadın diye bir şey kaybetmezsin. Aksine diğer günleri daha verimli hale getirirsin. Yani sana naçizane tavsiyem kendini bırakma, kendi sesini dinle, yoruldugunda dinlen... Bu sürece çoğu kişi " ÇOK ZOR" der. Ama ortada benim gibi bir örnek varsa bu hiç zor değil. Tüm tabuları yıkmaya geldim. Ne yaptığının farkında olduğun sürece süreç güzel geçecek. Ve çok hızlı geçecek, inanamayacaksın.
Şimdiden başarılar
10 Yorumla
1 yılBen de arkadaşsız geçirdim mezun senemi ve kafayı yedim. Ama fazla arkadaş da çok faydalı değil. Seni yoracak arkadaşları kesinlikle hayatından çıkar, evde gerçekten o ortamı sağlayabileceksen evden çalış ancak ev ortamı gürültülüyse kütüphaneye gitmeni öneririm. Ancak çalışırken yardıma ihtiyaç duyuyorsan bir koçla çalışabilirsin (hiç denemedim ama pişmanım). Eğer temelin çok kötüyse ve okul ortamı arıyorsan dershane daha mantıklı. Ancak aşırı kalabalık dershanelerde seninle daha az ilgilenirler. Daha küçük bir dershanede daha fazla zaman ayırabilirler ancak bu sefer de fazla sıkabilirler. Yani kendini keşfedip öyle bir düzen oturtman gerekiyor.
00 Yorumla
1 yılEğer çok eksiğin yoksa konularda dershaneye gitmeni önermem aynı okul gibi zaten o da zaman kaybı olarak görüyorum ben biraz içe dönük birisin galiba evde çalış telegram grupları var ders çalışmak için onlara katıl arada kütüphaneye git yıl içinde ailen ile çeşitli tartışmalar yaşayabilirsin bunları çok takma telefonla sosyal medya ile çok zaman kayıp edip mezun yılını çöpe atma çevredeki saçma insanların dediğini de olabildiğince umursama her derse düzenli çalış
10 YorumlaKendine çalışacak bir yer bul eve güvenme günde 3 4 saat bile inan ki yeterli. Sonra psikolojinin korumak için arkadaş yaparsın veya işte wp gruplarına filan girersin. Dershane de arkadaşlık psikoloji açısından iyi olabilir. Ama işte psikolojin kaldıracak youtube da iyi. Dershane de yoksa uygun fiyata koçluk alabilirsin devamlılık sağlaması adına.
00 Yorumla
+1 yıldershane faydalı oluyor, dershaneye gitmeni öneririm eğer durumun yoksa da kütüphanede veya evde çalış (tabii evde çok ses olmuyorsa yoksa odaklanamazsın ve bir anlamı olmaz), youtube'taki kanallar gerçekten çok faydalı oluyor, youtube'u kullan mutlaka. doğrusu psikolojin bu süreçte çökebilir belki ama zaten göz açayıp kapanıncaya kadar geçecek zaman✨🤍
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSonun benim gibi olmasinda sakın mezun senende erkeklere yaklaşma sevgili felan yapma benim hayatim si*ildi çünkü 2. ye kaldim onda da psikolojim o çocuk yüzünden çökük olduğu için başlarda çalişamiyordum sonlara doğru anca çalişabildim şu anda da napicam bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılAile evi zorbalığı diye bir şey var bence çok güzel mentali bozuyor. Mezuna bırakacaksan dershaneye falan git bence
32 Yorumla- +1 yıl
2. mezunumda bu yüzden tercih yapamadım kötü sonuç geldiği için bu sene inş olacak
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum dershaneye git durumun yoksa da kütüphanede çalışın mezunlar konfor alanınızdan uzaklaşın
Bende seninle ayni şeyleri yaşadım zaten lise bitince insanda boşluk oluşuyor işte sabah 7 de kalkma derdi yok zaman konusunda rahatsın sadece ailen ve çevre isnani sıkıyor ben telefon oynadığım zaman işte neden ders çalışmıyor falan diye söyleniyorlardı eğer sıralamam iyi ve istediğin yer tutuyorsa git bence çünkü o psikolojiyi kaldıramayabilirsin ama yetmiyorsa puanın sırf evden gitmek içinde ömrünün sonuna kadar sevmediğin bir mesleği yapma.
00 Yorumla
1 yılBır yıl mezuna kalmış hiçbir türlü dershane kurs vs bir yere gitmemiş bir sene boyunca eve kapanıp ders çalışmış biri olarak söylüyorum eğer dayanıklı biri değilsen sosyal hayata düşkünsen gerçekten hapis hayatından farksız bu bir yılda en az iki kez psikolojik olarak bunalıp hıçkıra hıçkıra ağladığımı ben biliyorum çok zor bir süreç ona göre kararını ver
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle mezun senesi olduğu için beklenti artiyor aile yapıni bilemem ama onlar da beklentide olmuyor gibi gözükse bile onlarda beklentiye giriyor tüm bunlar strese yol açıyor yani kısacası ders bakımından çok etkilenmez çalışırsın ama stres faktörü yüksek oluyor aşırı derece
00 YorumlaTelegramda ders çalışma grupları oluyor onlara katılabilirsin. Ama dershaneye gitmek mantıklı olabilir ders çalışma düzenini sağlamada yardımcı olurlar.
00 Yorumla
+1 yılOnline platformları öneririm dershane yerine.
Seni nelerin beklediğini tamamen senin planlı çalışıp çalışmayacağın ve ne kadar dayanıklı olduğun belirleyecek00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSinava 5. Kez giricem 2025 te , beni dusunerek kendini rahatlatabilirsin. d o kadar diyim sana 😄😁
Ama 3 yil kitapla alakam yoktu orasida ayri. Hicbir sey olmaz hicbirseyyyyyy. Ders calis zaten su gibi geciyor zaman.
17 Yorumla- +1 yıl
Ailen bi şey demiyor mu ki
Cevap sahibi+1 yıl@Melezbirkız yaw aile diyor ama ben bas ediyorum onlarla
- +1 yıl
Hımm anladim çevren ne diyor peki karişiyor mu , hedef ne senin
Cevap sahibi+1 yıl@Melezbirkız hayir cevre bisey demedi. Demezlerde. Kimse bana karismiyoki. Ha bi kac kere dediler artik ne yapican diyede cevap vermedim. Ben genelde tek takilirim kimseyle isim olmaz. Umrumdada degil cok zaten.
- +1 yıl
Çok iyi 😅 sana baiarilar
- +1 yıl
basarilar*
Cevap sahibi+1 yıl@Melezbirkız eyvallah
1 yılkardeşimde mezun kalacak zor bir süreç ama karalar bağlamayın bu hayatta daha büyük dertler sıkıntılar önünüze çıkabilir
00 Yorumla
+1 yılDershane benim için pişmanlıktı bir kanalın kamp videolarını günlük izle daha iyi sadece para tuzağıymış dershane
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDershane hızlandırılmış eğitim çok aşırı bir katkısı olmuyor ama boş geçmiyor da değil istersen git. Dershanelerin yaptığı deneme sınavlarına da katılabilirsin. Evden de çalışılır çok rahat video falan izle soru çöz. İstersen eksik olduğun dersten özel ders al. Gereksiz stres yapmışsın gibi. Ha bir de fazla arkadaşa da gerek yok az kişi iyidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim cok sancili geçmişti baya yalnız kalmıştım sana tavsiyem bi dershaneye yazil ilgin varsa bi kursa git veya bi yerde calis yoksa cok kotu oluyor
20 Yorumla
1 yılNasıl birisin sosyal mi yoksa kendinle kafa dinleyen biri misin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBak canım sana Bir tavsiye gerçekten mezun psikolojisi tahmin ettiğinden daha zor öncelikle kendini buna hazır hissediyorsmusun bunu öğrenmelisin ve asla dershane tavsiye etmiyorum bende gittim ama İnanlı hiç bir faydasi olmuyor onun yerinde kendi düzenini senenin başında planlayip ilerlemen lazım ama programlı ve disiplinli ilerlemen çok önemli
10 Yorumlane kadar açık görüşlü olduğuna göre bu durum değişir.
10 Yorumla
+1 yılBir yıl kendini sık ve neler yapabileceğine kendini inandır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen iyi ise ve seni destekliyorsa ve seni asla yarı yolda bırakmazsa endişelenme ve derslerine odaklan. Ama ailenden hayır gelmezse boş ver okumayı, çalış ayakların üzerinde dur.
00 Yorumla
+1 yılbacım ben 2 sene üst üste mezuna kaldım. eğer çalışacaksan disiplinli bir şekilde koca 1 sene sana zevkli bile gelebilir ama nasılsa daha var dersen sıkıntı ben daha var diye diye 2 kere sınava girdim mq.
10 Yorumlakesinlikle dershaneye git. gidersen hem arkadaş çevren olur sosyalleşirsin. sosyallrşrmezsen ders de çalışmazsın. evinde sadece vakit geçirirsin. kendine yazık edersin. kesinliklr anlık da olsa arkadaş edin.
00 YorumlaGidebiliyorsan kalma mezuna 3 yıldır uğraşıyorum ben zor çok zor oluyor ama ewde tek başına çalışabiliyorsan ewde kal bu sene öyle yaptım we kazandım tabi şimdiden başla çalışmaya temelini sağlamlaştır
00 Yorumla
+1 yılMezuna kalan arkadaşlarımın hemen hemen hepsi depresyona girdi ve çalışmayı dönem ortasında bıraktı. Bende bu yıl ilk kez girdim
en kötü ihtimal 2 yıllık işletme yönetimi okuyup sonra DGS ile geçiş yaparım diye düşündüm
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstersen yalnızlığına ben ilaç olabilirim beraber hazırlanalım sınava
10 Yorumla
11 ayBizde mezunlar okula geliyordu. Fen lisesiyse sıkıntı olmaz. Bakış açını geniş tut, yurt dışını da düşün. Tribhuvan University'i kariyer için bir düşün.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBu kadar bölüm olayına takılmak doğru gelmiyor bana.
00 Yorumla
+1 yılkafana yatan bir bölüm geliyorsa tercih ver asla mezuna kalma yok benim ailem anlayışlı destekleyici kişiler diyorsan şansını dene umarım pişman olmasın
00 Yorumlatek tavsiyem, gecen yil yaptigin seyin aynisini yapip farkli bir sonuç bekleme. guzel seyler icin kendini degistirmeye zorla
03 Yorumla- +1 yıl
ben de iki kez mezuna kaldim hem de ve yanimda hic arkadaşım yoktu. en kötü animda bile hem de.. kendim ayaga kalktim ve bu bile bana bi seyler katti. kötü seyler yasarsan bile hiçbiri bosuna değil, hepsi seni sen yapicak seylerin temel taslari onun icin mutsuz olmaktan korkma. mutsuz oldugunda ders calis kendini derse ver💕
+1 yılAşko o kadar da kötü değil istersen birlikte hazırlanabiliriz
04 Yorumla
Soran+1 yılSenin kaçıncı mezuna kalışın askm
Soran+1 yılNerede yaşıyordun bu arada
- +1 yıl
Aşko ben açığa aldım okulu tek başıma çalıştım ikinci olacak bu
- +1 yıl
Ekle istersen beni oradan konuşalım çıkıyorum gizliden
+1 yılDershaneye gitme derim bende gitmicem al kitabını defterini aç YouTube çalış
00 YorumlaSana 3 adet hoca önereyim
Hocalara geldik
Tonguç akademi
Gri koç00 YorumlaBen dede durum ayni
10 Yorumla
1 yılsıkma canını halledersin
00 YorumlaDüzenli planlı sabırlı ol
00 Yorumlayaşamadan bilemezsin
00 Yorumla
+1 yılYalnızlık. Aynı yolda olduğun insanlar ile çalış
00 Yorumladershaneye gitmelisin bence ya
00 Yorumla
+1 yılEn kötüsü yalnız kalmak olacak bence arkadaş edin
00 YorumlaNiye kalacaksın ki çalışmadın mı
06 Yorumla
Soran+1 yılTyt de cevaplarımı optiğe geçiremedim maalesef süremi düzgün kullanamadım mecbur kalacağım
Soran+1 yılOptiğim bomboş hiçbir yerde almaz zaten
Soran+1 yılKeşke olan oldu artık :(
+1 yılSıkı günler
10 Yorumla
1 yılTamamen aynıyız
00 Yorumla
+1 yılstresli günler
00 YorumlaZamanında keşke kalsaymışım
00 Yorumla
+1 yılaile baskısı çevre baskısı canım insanlar
00 YorumlaNe süreci bu?
00 Yorumlageçmiş olsun