Üniversiteye yeni geçtim ve bilmem gerekenler neler?
Alışveriş yaparken öncelikli olarak ne almalıyım?
Okulda nelere dikkat edip nelere özen göstermeliyim?
Cevaplarınızı merakla bekliyorum :)
Üniversiteye yeni geçtim ve bilmem gerekenler neler?
Alışveriş yaparken öncelikli olarak ne almalıyım?
Okulda nelere dikkat edip nelere özen göstermeliyim?
Cevaplarınızı merakla bekliyorum :)
İlk arkadaşların ilk düşmanların olacak. Üniversitede en çok dikkat etmen gereken şey kimseye güvenmeyip günü gününe ders notları almak onları tekrarlamak anlamadığın yerde hocaya dersten sonra herkes dağılınca peşine takılıp soru sor. Hocalarla aranı iyi tut ama bunu hiçbir öğrenci bilmesin. Siyasi düşüncenide bilmesinler. Dersle ilgili veya okulla ilgili bir sorun olduğunda sınıf grubu varsa her zaman oraya yazılana itimat etme kişisel olarak okulla iletişime geç o konuda bilgiyi alsanda kimseye söyleme. ( seni deniyor olabilirler arkadaşların. Bazen önemli evraklar vs. Oluyor diyelimki haberi yok ya da yokmuş gibi yapar sanada derki sen biliyormusun? Eğer biliyorsan üzülür içten içe. Bilmiyorsan zaten kolay kolay doğrusunu söylemez bende bilmiyorum knk yaaa der. O yüzden sen eşeğini sağlam kazığa bağla her zaman. Senin ders çalıştığını veya not aldığını illaki görecekler seni sevmeseler veya dışlasalar bile peşine takılacaklar notlar için. Sakın verme. Eğer not vermemen senin için kötü olacaksa önemli noktaları verme 20 sayfa notmu aldın 4 sayfa ver ama hocanın özellikle çıkar dediği yerleri verme. Çünkü o sınıf arkadaşların vermezdi emin olabilirsin ( nadiren iyi biri çıkabilir ama bu çok nadirdir.) üniversitenin ilk günü herkes güleryüzlü olabilir kanma böyle şeylere. Burcun ikizler, Terazi, kovaysa ne ala. Herkesle hemen hemen uyum sağlayabilirsin veya çaresiz kaldığında ( bilgi almak için vs.) salağa yatarsın istediğini alırsın. Burcun Yengeç, balık, akrepse kesinlikle ama kesinlikle Oğlak boğa başaktan kaçmalısın.
Burcun Oğlak boğa başaksa, Yengeç, balık, akreple arkadaş olma. He yok ben illa arkadaş olcam dersen bu burçlara özel hayatı ile ilgili soru sorma ( baban annen kim ne iş yapıyor adı ne, sana ne kadar para veriyorlar, birini seviyormusun ya da neden sevgilin yok? Varsa fotoğrafı var mı vs. Gibi) eğer bu soruları sorarsan sana gıcık olabilir ve işin düşerse yardım etmez çünkü kişisel hayat özeldir kurcalanması onu çok rahatsız eder. Kurcalamazsan seni severler ve sana yardımcı olurlar. Onlarla yemek yersen yurt veya üniversitede köşede bir yerde oturun ortası diye diretme en az dikkat çekilen yerde oturduklarında kendilerini güvende hissederler o zaman senide severler ve sana hep yardımcı olurlar.
Ne kadar bilgili olursan ol karşında hangi burç olursa olsun bazen bildiğin şeyleri ama onlara sor bilmiyormuş gibi. Bu şekilde aranızdaki kıskançlık az olur ve soracağın sorular o kişinin bileceğini düşündüğün konulardan olsun.
Burcu'nu belirtmek istemeyen olursa ona pek yaklaşma konuşma fazla. Selam selam de. Devam et. Bazılarıda başka burç söylüyor en iyisi kimliğe bakmak 😂😂😂
burcum kova, insanlarla iletişimim iyidir umarım güzel ve sağlam arkadaşlıklar kurarım. aslında üniversitede çokta arkadaş aramam ihtiyacım da yok hani şu an liseden beri olan bir arkadaş grubum var ve hala beraberiz aynı şehirde üniversite okuyoruz hepimiz. okul sonrası takılmaca onlarla olur zaten :)) cevabın için çok teşekkürler <3
Rica ederim ✧༺♥༻✧
Alanında Önde Gelen Uzmanlardan Tavsiyeler Alın - Banasoor
Uzmanlarda ya da Konularda Ara
masada oturan ve ders çalışan 5 öğrenci gülerek sohbet ediyor.
09 Eylül 2021
Paylaş
0.00
Üniversiteye Yeni Başlayacaklara Tavsiyeler
Üniversite Hayatınızı Verimli Geçirmek İçin Bu Önerilere Mutlaka Göz Atın
Üniversiteye başlamak hepimizin hayatında heyecan verici bir olaydır. Alıştığımız şehirden, mahallemizden ve arkadaşlarımızdan ayrılmak zorunda kalabiliriz ve bu oldukça stresli bir sürece dönüşebilir. Üniversitenin hayatımızda yarattığı değişiklikler bunlarla da sınırlı değildir. Alıştığımız eğitim serüvenimiz de bir üst seviyeye taşınır. Bu sürece kolaylıkla uyum sağlayabilmeniz ve geriye dönüp baktığınızda üniversite hayatını mutlulukla hatırlayabilmeniz adına sizin için bazı tavsiyeleri derledik.
1. Derslerinizden En İyi Şekilde Yararlanın
Bazen sabah derslerine gitmek yerine uyumak ya da güzel havalarda kampüste gezinmek çok cazip gelebilir ancak bunun yerine derslere gitmeyi tercih etmelisiniz. Bu eğitimin, sizin gelişiminiz ve mesleki yeterliliğinizi sağlamak için önemli olduğunu unutmamalısınız. Düzenli olarak derslerinize gitmezseniz hem iyi notlar almanız hem de iyi bir not ortalamasına ulaşmanız mümkün değildir.
Derslerde fiziki olarak bulunmanız her zaman için yeterli değildir. Derslere gidiyorsanız ancak dinlemiyorsanız boşa gidiyorsunuz demektir. Ders boyunca telefonunuzu kendinizden uzak tutmalısınız. Ayrıca not almak, derste fikirlerinizi savunmak ve derslerden önce okumanızın beklendiği materyalleri okumak gibi konulara özen göstermelisiniz.
Çimenlere oturup laptopta ders çalışan öğrenci; çevresinde telefon tablet defter ve kahve bulunmakta.
2. Kendinize Uyan Bir Takvim Oluşturun
Herkesin ihtiyaçları, öğrenme kapasitesi ve rahatlama yöntemleri farklıdır. Bu yüzden kendiniz için bir takvim oluşturmak da sizin elinizde. Bu sayede hem akademik başarınızı koruyabilir hem de üniversite hayatınızda dinlenmeye ve eğlenceye vakit ayırabilirsiniz. Derslerinizi seçerken ve programınızı oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar şunlardır:
● Uyku alışkanlığınız
● Dikkat süreniz ve öğrenme alışkanlıklarınız
● İş programınız (Çalışmanız gerekiyorsa ders programınızla çakışmaması önemlidir)
Unutmayın ki kendinizi en iyi tanıyan sizsiniz. Bu sebeple sabah kaçta uyanabildiğinize ya da zihninizin hangi saatlerde aktif olduğuna göre kendinize bir takvim oluşturarak hem başarılı hem de eğlenceli bir akademik hayata sahip olabilirsiniz.
3. Kampüs Kaynaklarını Kullanın
Üniversite kampüsleri genellikle size hem sosyalleşebileceğiniz hem de kendinizi farklı alanlarda geliştirebileceğiniz kaynaklar sunar. Bu kaynaklardan olabildiğince faydalanmaya çalışmak hem sosyal çevrenizi genişletmenizi sağlar hem de sizin için yeni ilgi alanları yaratır.
● Spor salonları ve fitness merkezleri
● Kariyer danışma merkezi
● Akademik yazı merkezi
● Ruh sağlığı hizmetleri
● Sosyal kulüpler
Yukarıdaki maddeler üniversitelerin sunduğu fırsatlardan sadece bazıları ve oldukça önemliler. Bu kaynakların büyük bir kısmının size ücretsiz sunulduğunu da unutmamalı ve bu fırsatları değerlendirmelisiniz.
4. Bütçe Oluşturun
Parası olmayan sürekli hazır erişte ya da makarna yiyen bir öğrenci stereotipi olduğunun elbette farkındayız. Bunun üstesinden gelmek için yarı zamanlı bir iş bulabilir ya da burs başvurularında bulunabilirsiniz. Burslara başvurmak ve sürekliliğini sağlamak için akademik olarak başarılı olmalısınız. Yarı zamanlı çalıştığınızda ise akademik hayatınızla iş yaşamınızın dengesini doğru kurabilmelisiniz.
Her iki durumda ve hatta bu iki durum sizin için geçerli olmasa da bütçe oluşturmak hayatınızı kolaylaştıracaktır. Aylık gelirinizi en iyi şekilde değerlendirmek için bir planlama yapmak ve harcamalarınızın kaydını tutmak hem ayı rahat geçirmenizi sağlar hem de mezun olduğunuzda kredi kartı borçlarıyla boğuşmak zorunda kalmazsınız.
masada oturan öğrenciler sohbet ediyor.
5. Ders Dışı Etkinliklere Katılın
Kampüs içi gruplar, organizasyonlar, kulüpler ve ekipler, benzer düşüncelere sahip insanlarla tanışmanın ve güçlü bağlantılar kurmanın belki de en iyi yoludur.
Halihazırda tutkulu olduğunuz bir faaliyetiniz varsa (yoga, teknoloji vb.) veya lisede yer aldığınız bir kulüp varsa üniversite versiyonuna katılın ya da size çekici gelen farklı bir şey deneyin. Üniversitelerin kelimenin tam anlamıyla yüzlerce etkinliği ve grubu vardır. Bu yüzden okulun web sitesinde bulunan kulüplerin hepsine göz atmayı veya kayıt etkinliklerini takip etmeyi unutmayın.
Ders dışı etkinliklerle ilgili ek bir avantaj, bunları özgeçmişinize ekleyebilmeniz ve mezun olduktan sonra iş bulmanızı kolaylaştırabilmeleridir.
Yıllardır bu soruyu beklemiş gibisin he
Hahaha yok ya kopyala yapıştır 🙂
teşekkürler <3
Ricaalar🌸
Szs
Szs?
Öncelikle tebrikler üniversite kazandığın için. Umarim istediğin bölümdür. Lise gibi düşünme herkese selam ver herkesle konuş taniş. İnsanlar bundan çok çekiniyor. O utangaçlık kırılirsa herkes çok rahat ediyor. Aynı bölüm üst sıniflardan arkadaş edin varsa onlarin kaynaklarini al tekar kitaplara para verme pahalı oluyor bölüme göre bazilari. Gno yu 2 nin altima düşürme yoksa mezun olamazsın. Vizelerden alabildiğin en yüksek notu al finalde hesaplara girmezsin büt varsa kalma yaz okuluna Allah düşürmesin. Gezebildiğin kadar gez farkli insanlardan çevreler edin. Muhafazakar değilsen ölçülü olmak kaydiyla alkol gece hayati dengede tut ayari kaçiran gruplarda yer alma. Yurttaysan Allah sabir versin evdeysen rahat zaten temizlik belki zor olur ailendej uzaktaysan aile evindeyse bu son dediklerimi cok fazla yapamayabilirsin. Sosyal faaliyetlere etkinliklere katil. Her bölüm olmasa da birçok bölümden arkadaşin olsun. Önyargılarin varsa kır çunkü çok fazla insan taniyabilmenin önkoşulu bu dur ve dahasi mutlu olmanin. Bitmez deme, geçmez deme, her zorluk birgün geçip gidiyor. Her zaman fikir destek sağlarim. Hayatinin en iyi dönemi yapmak senin elinde. Yolun açik bahtin güzel olsun.
Hiç usunmeden nasil yazdın abla be
çok teşekkürler, istediğim bölümü kazandım :) içine kapanık bir insan değilimdir kolay adapte olurum ve arkadaşlıklar kurmayı severim. umarım benim için güzel bir eğitim dönemi olur. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim <3
Kendine ilk önce bir diz üstü bilgisayar al mont hırkalar al giyimine kuşamına dikkat et bakımlı ol kendine uygun giyin bir tarzın olsun ağır başlı ol çok yapmacık olma en önemli hiç bir şeyden korkup çekinme derslerde hep söz al sizde var mı bilmiyorum ama ekstra puan geliyor arkadaş grubunda sessiz kalma ve finallerine vizelerine son hafta çalışma önceden tekrarlarını yap önemli yerleri not alıp oku bazen hocalar şu çıkabilir diyebiliyor birde sakin arkadaşlarının ödevlerine yardım etme bir iki kere yap bitti sürekli kabul edersen hep sana yaptırırlar
ilk yaptığım şey alışveriş listesi oluşturmaktı :)) daha cok basic ve casual giyinmeyi düşünüyorum yani kumaş pantolon üstüne de bir bluz veya hırka vs. klasik bir çanta falan. diz üstü bilgisayarım var lisedeyken almıştım ama iPad istiyorum sanki daha rahat kullanırım diye düşünüyorum. diğer konulardaki tavsiyelerin için de çok teşekkürler <3
Rica ederim başarılar diliyorum ❤️
Cevap
51Cevap
burada yazılan birçok şeyi abartı buldum özellikle arkadaş ve güven konusunda. O kadar güvensiz ve arkadaş kazıgi yediğin bir ortam değil asla. İlk tanıştığın insanlari bir daha görmeyeceksin, onlar snein arkadaşın olmayacak falan demişler ama öyle bir şey de yok şahsen ben hala ilk tanıştığım arkadaşlarımla dostluğuma devam ediyorum. Derslerde önemli olan tek şey anlamadığında hocana bir daha anlatın anlamadım de çekinme anlatırlar. Onun haricinde her ders icin ayrı ayrı defter tut, düzenli not al demişler ama o da bence abartı. Birkaç derste not tutman senin için belki daha iyi olur ama her derste not tutamazsın, ayrıca dersin hocalari ders notlarını veriyorlar ve gayet yeterli oluyor. Benim gezip tozup derslerine girmediğim ama ders notlarını anlayıp ortalamami yüksek tuttuğum çok ders oldu. Kıyafet konusunda da dert etme öyle. Bazen şık, makyajlı, saçlar yapılı okula giderdim bazen de bir eşofman ya da tayt crop ikilisi, üzerine de bir dağınık topuz kondurur öyle giderdim hatta daha rahat ederdim. Kimse niye bugun böyle geldin demez, önemsizdir böyle şeyler yani. Dediğim gibi burada çok abartmış bazıları bence. Ciddi anlamda dikkat etmen gereken en önemli şey buldumcuk gibi ortada sevgili sevgili diye ağzı açık gezme, özellikle salyası aka aka üst dönemlerin peşinden ayrılmayanlar var onlardan olursan fena harcarlar, arkandan neler söylendiğini bilsen yerin dibine girersin. Daha yeni mezun olmuş biri olarak son bir şey soylicem göz açıp kapayıncaya kadar uni de bitiyor. Tadını bol bol çıkart, eğlenmekten geri kalma. Dersten çok eğlenmeye önem vermiş, sosyal yaşantısı daha yüksek biri olarak hem ders başarımdan memnunum hem de ot gibi bir uni hayatı geçirmediğim için mutluyum. Hatta keşke daha da fazla eglenseymisim şimdiden özledim. Sen de tadını çıkart
cevabın için çok teşekkürler umarım benim için iyi bir üniversite dönemi olur <3
S
Yurtta mı kalacaksın? Ev mi apart mı? Öncelikle bunu demelisin.
Onun dışında benim gördüğüm özellikle ben apartta kalırken ilk zaman herkes bir anda kaynaşıyor. Kanka muhabbetleri hava da uçuşuyor.1. Ya da 2. Hafta ise herkes ayrılıyor ya tek oluyor ya başka biriyle arkadaşlığa devam ediyor. Büyük ihtimal birbirlerinin gerçek yüzünü görüyorlar. Üniversite de çok samimiyet bekleme ne ortaokula ne liseye benzer. Oradaki arkadaşlıkları bulamazsın. Ben mezun olalı 3 yıl oldu kendi şehrimden çok uzak bir şehirde okumuştum çoğu arkadaşım da çevre illerdendi en uzak ben gelmiştim resmen. Hala başından beri bende ekli olanlar var. Özellikle okulda 4 5 tanesiyle çok samimi olmuştum hiç yanlışta görmedim aparttaki Kızlar dışında kimseden. Okuldakilerden yana sorun yoktu. Hatta dün biriyle konuştum. Ve lütfen hergününü son günün gibi dolu dolu yaşa ben giderken öyle demiştim ama öyle yapamadım. Senin yapmanı isterim. Birgün anlatacak anımsayacak çok anın olmalı. Kimseye öyle güvenme yumuşak başlı olma. Para konularına girme kimseyle. Şimdilik hatırladıklarım bunlar. Son diyeceğim de uzakta yeni bir hayatın olduğu için çok keyifli unutulmaz zamanlar aslında bunu iyi değerlendir.
Ailemle yaşayacağım, ailem şehir dışına izin vermedi maalesef. İnsanlara kolay güvenen biri değilimdir umarım kötü insanlarla da karşılaşmam. Teşekkür ederim cevabınız için <3
ilk tanıştığın kişiyi bir daha görmüyorsun. ilk tanışmanın heyecanıyla anlaşıyor gibi olabilirsiniz ama genelde öyle olmuyor :) . Hemen birini buldum aaa nasıl anlaştık deme yani. sonra yemekhanede denk gelince selam bile vermiyor bazıları. Su akar yolunu bulur kaynaşırsın ama illaki gruplaşma olacak buna kendini hazırla. yeri geldiğinde menfaatlerine göre hareket etmeyi de unutma. çünkü sana da yapacaklar aynısını. bir de bazı tipler sınav dönemi ödev/not isterler bunun ayarını yap sevdiğin yakın kişilere at tabi ama bazı tipler vardır anlarsın zaten atma onlara sonra iyice beleşçi oluyorlar. kadir kıymette bilmezler. bi ara sınıfta adını bilmediğim bir kızın notu taa bana kadar gelmişti. gereksiz iyilik boş ver
ha bir şey daha söyleyim. aileni maddi imkanlarını bilmem dediğimi yanlış anlama ama. erkeklere dikkat et ortamcı olma. oraya bir amaç için gidiyorsun ailen belkide dişinden tırnağından artırıp seni okutacak. en başta sorumluluğun kendine olsun zaten gerisi gelir. kimseye kendini ezdirme ezmede. her zaman eve dönecek kadar en kötü durumda bile bilet paran olsun. dünya hali. belki dediklerim yaşlı amca öğütleri gibi gelebilir ama yaşadığım gördüğüm şeyler var. hakkında hayırlısı olsun
İlk hafta bir kac arkadas edin ama bunlar çoğunlukla yanlış arkadas oluyor. En azından belli süre yalnız kalmamış olursun. Sonra gozlemle etrafını. Ona gore arkadas edinirsin. Sınav haftası sana yağ çekip not almak isteyen olacak yüz verme onlara. Sınav haftasından sonra yüzüne bakmıyorlar.
Birini sınıf oldugun için üst sınıftaki erkekler seni tavlamaya çalışabilir onlara dikkat et yüz verme fazla. Çoğunlukla kısa ömürlü oluyor
Bol bol arkadaşlarınla vakit geçir. Bir daha geri gelmiyor çünkü 🥲
Arkadaşın olsa da fazla sırlarını anlatma hoca hakkında bir şey deme. Yalakalık için gider yetiştirir. Fazla kimseye de güvenme. Okul bitince arkadaşlık da bitiyor
Bölümünde ilgili yazın staj yap kendini geliştir etkinliklere katil.
Okula başlar başlamaz herkes birbiriyle kaynaşmak için çok aceleci olduğu için tüm sınıf beraber gezerler ve seni de o ortama sokmaya çalışırlar. Gereksiz ve aşırı samimiyetsiz bir karaktere bürünürler. Sen o ortamdan uzak dur insanları gözlemle ve arkadaş seçimlerinde mantıklı ol. O grubun içinde sevgili mevzuları çok dönecek kimisi oradaki ortamı için yaşadığı şehirdeki sevgilisini bırakacak ama 1 aya kalmadan onlar da ayrılacak. Geçinemeyecekler ve grup bölünecek. He bir de şey var bütün bir ay boyunca yüzüne bakmayan insanlar derslerindeki performansın sebebiyle sınavdan 1 hafta önce full seninle takılmaya başlayacak not dilenecek sınava çalıştırmanı falan isteyecekler ben o tayfaya çok net bir şekilde mesafeyi koyuyorum sende uzaklaştır kendinden. şu an da bir tane arkadaşım var o da bana yeterli üniversite gibi bir yerde onu bulduğuma bile şükrediyorum şdsfşlkdşfd
öyle insanlardan inan tiksiniyorum dönem boyu yüzüne bakmaz sınav zamanı peşinden ayrılmaz sadece üniversitede değil lisede de var bunlardan ve cidden berbat o yüzden onların hiçbirine kanmam o konuda rahatım. gereksiz samimiyet hiç sevmem zaten sanki bilmem kaç yıldır tanışıyormuşuz gibi laubali insanlardan hiç hoşlanmam umarım beni bulmazlar. cevabın için teşekkürler <3
Tanışma partilerine katılma
Ask iliskisi icin acele etme
Ev arkadasi icin ortam olusturana kadar yurt
Hocalarla cok samimi veya cok soguk olma
Çok göze batma
İtiraf sayfalarını kullanma
Unutma ki ordaki arkadaşlık otogara kadar net
Arkadaşlık ilişkileri, doğru kişiyi/kişileri bulana kadar değişkenlik gösterebilir. Bu süreçte sabırlı olmak ve arkadaşlıklar bozulsa bile moral bozmamak önemli. O kalabalık içinde doğru arkadaşı bulmak da daha güç oluyor. Tam tersi de olabilir. İlk günden çok iyi anlaşıp, yıllarca sürecek bir dostluk da olabilir.
Öğretmen dersi tek bir kaynaktan düzenli bir şekilde işlemiyorsa, akademik kitap almanı önermem. Akademik ilerleyeceksen bile öncelikle alanını ve literatürü tanı. Daha sonra al.
Okul ortamı genelde rahattır. Ortamdan yana bir sıkıntınız olmasın. Liseden daha az gergindir. Zor hoca her yerde vardır. Buna alışmak gerekiyor. Hocaların huyunu, suyunu ve sınav tarzını gün geçtikçe anlayacaksınız. Kendinize zaman vermek önemli. İlk seneden notları yüksek tutmak, yüksek bir ortalama ile mezun olmak için çok önemlidir. Sonrasında çok zor yükseliyor.
Arkadaş ortamı yapmaya çalışmayın herkese sevecen yaklaşmayın ve kesinlikle kendinizi hiç bir bakımdan kullandırtmayın özellikle oda veya evde kalacaksınız ev arkadaşlarınıza. Son bir şey paranızı mutlaka dikkatli kullanın yoksa burs gününü getirmek için akla karayı seçersiniz😅
öncelikle tebrikler hayırlı olsun. bence tek dikkat etmen gereken şey derslerin gerisi normal hayattan farkı yok gibi, üniversiteli oldum diye gezmeye tozmayı abartırsan o okul bitmez ha bire alttan ders alır durursun
Çok teşekkürler <3
S
Kimseye öyle hemen yüz verme arkadaş olmaya kalkma ama burnu havada da gözükme öyle olacağım diye.
Çünkü ilk başta samimi gelen insanlar düşman olabilir, düşman gibi soğuk görünenlerse sonradan arkadaşın olabilir.
Kimsenin hakkında dedikodu yapma onlar yapsa dahi. Sen sadece dinle hatta dinleme istersen uzaklaş.
Not konusuna gelirsek kendin tutmaya çalış notlarını. Çoğu kişiyle de paylaşma.
Grup kurulacaktir ama sen yine de WhatsApp grubunda birisi sana bişey yazmadıan önemli sorun yoksa yazma.
Giyime de gelirsek rahat ve spor takılmaya çalış. Ama sunum falan olunca daha şık gide bilirsin.
Her zaman temiz fresh gözükmeye kokmaya çalış.
Alışveriş yaparken öyle parçalar seç ki kombinler yapmak kolay olsun. Yani öyle çanta al ki bir çok kombinle uyumlu olsun.
Her gün aynı şeyler giymek yerine aynı pantalon ama t-shirt farklı git.
Ha bi de hocaların ne kadar ters olursa olsun kesinlikle aksi bişey söyleme. Huyunu suyunu öğrenmeye çalış. Her zaman saygılı ol. Dersi iyi dinlemeye çalış notlara bile gerek kalmaz çünkü kesinlikle aklında kalacaktir.
Ha bi de her sınıfta olduğu gibi manken gibi kızlar ve kilolu kızlar da olacaktır.
Kilolu kızlar kendileri bile kendi haklarinda bişey demiş olasar da sen onaylama asla.
Yani mesela "ayy çok kilo aldım yaaaa ve s. " derlerse
Ha bi de zengin tipler olacaktır bir de zengin görünmeye çalışan tipler. Bunların farkını anlayacaksın zamanla. Zenginler kendilerini ovmezler gösteriş yapmazlar.
S
O ne demek? S?
sadece okulunu düşün ve yoğunlaş aşk , meşk işlerine girme yüksek lisans vb hedefin olsun
yurt dışında yüksek lisans hedefim var umarım başarabilirim. teşekkürler :)
2013 yılında arkadaşlarım üniversiteye giderken ben yabancı dil kursuna kayıt yaptım. Orta seviyede ingilizce konuşabiliyorum.
O dönem Migros'da çalışmaya başlayınca ailem tepki gösterdi. Arkadaşların meslek sahibi olsun sende böyle marketlerde sürün demişti hiç unutmuyorum. Tabi açıktan okuyorum, dil öğreneceğim desemde kendimi ifade edemedim.
2022 Ekim ayı itibariyle mağaza müdürü olarak çalışıyorum. Dönüp baktığımda iyi ki diyorum. Hayatımda ki en doğru kararı vermişim kesinlikle.
Teşekkür ederim
Maaşlar değişkenlik gösteriyor. Ben şu an 19,500 alıyorum.
İlk seneden sevgili yapma.
Hemen bir gruba dahil olma.
Önce gözlem yap, çevreyi tanı sonra kaynaş.
Herkese çabucak güvenme, bağlanma.
Bireysel takılmaktan korkma.
Erkeklere dikkat et sevgili yapma yoksa tetikler aldatmalae üzülmeler heyecan vs olduğunda ders mers kalmaz boşuna okumuş olursun anana babana yazık ümitleri var onlarında boşuna zaman öldürme okumayacaksan git evlen otur çocuk yap o zaman
@ninika bu konuşmanın ardından meslek ne alaka şimdi alakasız soru olmuş
@Melisaahh söylediklerimde haksızsam konuşursun
bence doğru söylemiş okumaya gittiğinizi unutmayın önemseyin diyor birinci ve ilk önemli nokta orada dersler koca bulmaya gitmeyün diyor işte bdbdb
@aliceahrass Nihayet beni anlayan ve destekleyen biri çıktı çok şükür cansın sen @aliceahrass 👍😊
burada insanlar arkadaş konusu vs yazmışta bir büyüğün olarak söylüyorum , ders kaydı yapıldığı an kaç tane dersin varsa o kadar defter alıyosun , düzgün kalemler vs de al ,
derslere git düzgün not çıkar ve derslerini geç , arkadaşlarında dersle ilgili insanlardan olmasına özen göster , seni dersten kaçırıp gezmeye götüren falan olursa uzaklaş
yoksa pişman olacaksın , en önemlisi plan ve program
Her zaman menzun olmaya bak , üniversite ortamı zaten tehlikelidir fazla yakınlığa gelmez boş ver
ders konusunda düzenliyimdir liseyi de dereceyle bitirdim defterlerimi vs. dikkatli ve özenli tutarım. bir influencer söylemişti üniversitede çok fazla ders olduğu için defter tutmak zor olabiliyor A4 ve zarf dosya kullanın demişti sizce defter mi yoksa kağıda yazmak mı mantıklı?
Ben deftere not almaya çalışırım ama bazı hocalar kaynaktanda ilerleyebiliyor , not çıkarırken büyük deftere çıkarıyorum ben , beynim öyle çalışıyo :D , defter daha düzenli geliyor bana ama sen nasıl rahat edersen , yine her derse defter al bence , kaynaktanda ilerlese eninde sonunda sınav notu vs. çıkarıyorsun
katılıyorum hemde kağıt kaybetmek vs. riskli bir durum biraz kimseden not dilenmek vs. istemiyorum kendi notlarım sağlam olsun güvende olsun bana yeter. teşekkürler <3
Rica ederim, Ne demek :)
Herkes aynı şeyi yazacak ilk önce bi topluluk olacak herkes birbiri ile arkdaş olacak 1 ay sonra yavaş yavaş dağılacak ordan kopanlar diğer gruplarla arkadaş olacak ya da birbirleri ile tanışacaklar yeni gruplar kuracaklar tek yapman gereken kendine uygun arkadaş ortamini bulmaya çalışman mesela bi yerde kizlar veya erkekler çok havali diye bende öyle olucam diye girmeye çalışma ya da birinden hoşlandıysan vs vs çünkü bu seni yorar ve üniden bile soğuta bilir.
%90 ını 4 yıl sonra görmeyeceksin. kariyerine bak. seni seveni sev. sınırlarına saygılı olanı sana saygı duyanı yanında tut. alanında geliş bölüm iyiyse mutlaka çok katılımcı ol.
İlk günlerden kendin hakkında fazla bilgi verme, insanları analiz et, laubali olma ve en önemlisi dahil olacağın arkadaş ortamını iyi seç.
İlk önce hocalarla iyi geçin bunu bilmen lazım. İkincisi direkt oetwma giriş yapman lazım yoksa zorlanırsın. Fiyim konusunda sıkıntı yok istediğin gibi giyinebilirsin.
Kısa ve net olarak kendin ol 😁 kendine güven m
Kimseye ihtiyaç duyma 😁
Üniversiteye gitmeyen ben herşeyi biliyorum 😂😂
Siyah pantolon kot pantolon basic tişört kazaklar gerekli. Bez çanta kitaplar defterler için ideal. Kimseye güvenme hiçbir şeyini anlatma dedikodu yapma hemen yayılır
aynı şekilde düşündüm bende daha basic giyinmek istiyorum bez çanta vs. alacağım. teşekkürler cevabınız için <3
Herkese güvenme dersine odaklanmaya çalış fazla da kasma rahat ol umarım iyi bir eğitim öğretim geçirirsin
teşekkür ederim :)
2.3. Senesini doldurmuş iş bilen erkeklerden uzak dur
Günlük yarım saat ders çalışsan bölüm birincisi olursun. Ama günlük.
Sınav günü sabahlamak değil.
Etrafında insan gibi görünen ama insan gibi karater sergilemeyenlere dikkat et kuzum
Üniversite kalıcı dostluklar kurulmuyor herkes menfaati kadar yanınızda o yüzden yok ailemden uzağım yok partiler yok kızlar yok erkekler diye her önünüze geleni bir şey sanmayın size yaklaşanıda sizi sevdiği için yanınızda sanmayın netttt
Derslere kendini kaptırıp fazla ders çalışma hayatını yaşa. Kimseye güvenip içini açma uyanık ol
Herkesle arkadaş olma. Hele hele sana böyle gülücük saçan hemcinslerine karşı daha dikkatli ol.
Ilk yil erkek arkadas edinme bence daha cok derse odaklan
İki tavsiye san arkadaş çevreni çok iyi seç. Ailenle bağını hiç koparma. Hergün konuş. Tutumlu ol.
YouTube’da yurt veya eve götürmen gereken eşyaların listesini yapan YouTube’lar var onlara bakabilirsin özel olarak benim işimi en çok kolaylaştıran şeylerden birini yapışkanlı askılık oldu çünkü takılarımı koyacak bir yer bulamıyordum ağır olmadığı için kopma ihtimali de olmuyor alıp dolabın içine yapıştırabilirsin onun dışında çoklu askılık alıp pantolonlarını asmak da çok yer kazandırıyor.
Hocalarla iyi geçin aşk işlerine bulaşma herkese de güvenme
Her erkekten olmayacağına ve daha üninin ilk dönemlerinde sevgili aramamaya dikkat etmeye özen göstereceğine.
Kimseye kolay kolay güvenme özellikle kız arkadaşlarına bir kızı baştan çıkaran bir başka kızdır unutma arkadaş edin ama kendi düşüncelerine göre doğruya yanlışa karar ver. çok ortam kurma zaten sonra hepsi dağılır.
Universiteler eğitim yuvasıdır, fuhuş yuvası değil. Bu gerçeği değiştirmeye çalişacak irz düşmanlari ile karşılaşacaksin dikkatli ol.
İnşallah karşılaşmam :I
Herkese güvenme.
Paranı idareli kullan.
Kendini kullandırtma.
Ortam peşinde koşma.
Aileni utandıracak hareketler yapma.
Özgürlüğünün tadını çıkar.
Gençlik bir kere yaşanır.
Ağa universite okuyan biri olarak söyleyeyim ilk yıl sadece kendinle ilgilen ister para biriktir ilk dönem zaten dersler çok takılacak şeyler değil sadece hayatını yaşa gez takıl ya universite böyle Bi yer
Dünyanın en iyi cevabını veriyorum 1. yıl kız ya da erkek boş ver
sadece kendine focuslan sadece sensin
kimseye güvenme ( kız ya da erkek )
cünkü onları 2. Sene görmeyeceksin
Sen yazmışsın soruyu bende burdan cevaplara ortak oldum 😅
iyi yaptın :)) <3
Herkese güvenme, demedigin lafı dedin derler. Notlarını düzenli tut
hayatını yaşa. hiç bir konseri partiyi kaçırma. paranı saçıp harcama tabi. birde asla ağır olayım hanım hanımcık olayım diye bu güzel yaşları hiç etme
Bence asla bu şekilde düşünme.
Ağır olayım veya hafif olayım gibi kalıpları da hayatına sokma. İstediğin eğlenceye git katıl ama her zaman sınırların olsun. Üniversite hiçbir gittiğin okula benzemez çünkü çok bambaşka hayatlarla, hikayelerle karşılaşıyorsun. Gençliğimi yaşayacağım diye saçma sapan şeyler yapma çünkü sonra ben kimlerle muhatap olmuşum deyip pişman olursun. Bir de devir artık eskisi gibi değil insanların içinde sandığınız kadar iyilik yok. Demem o ki gençliğini tabi yaşayacaksın ama asla kendinden taviz verme. Gençlik sadece rengarenk ışıklı mekanlarda dans ederek yaşanmıyor.
Ben hayatı anlatmadım üniversite öğrencisi olarak kendi gördüklerimi yaşadıklarımı paylaştım.
Söylediğinize bakılırsa bir erkeğin bir kadına tavsiye vermesi de değişik oluyor.
Eşitlik adalet diye kendimizi de paralasak maalesef çok daha bambaşka bir hayat yaşıyoruz kadınlar olarak. Ve ben de kendi gördüğümü aktardım.
Tecrübenin iyisi kötüsü olur.
Ben kadın erkek birlikte yapmadınız demiyorum zaten. O anlattığınız arkadaşlığı bulmak bu zamanda zor diyorum. Genellikle niyet artık bambaşka. Eğlenmenin de partilemenin konserlere gitmenin de çok çeşitleri var. Ben kendine zarar verebilecek şeylerden uzak durmasını tavsiye ettim. Kusura bakmayın ama bu ülkede bazı etiketler sadece kadınlara yapıştırılır. Tabi ki yine de hiçbir güzellikten geri kalmasın. Hanım hanımcık olma zorunluluğu da yok. Sadece her şeyde mutlaka bir sınırı olsun demek istedim.
kesinlikle dis gorunusune dikkat et ilk izlenimi her zaman dis gorunusle verirsin gunumuzdeki modaya uy makyajını dogal ve temiz bir sekilde yap 🙏🏻
Tanışma partilerine katılma
Ask iliskisi icin acele etme
Ev arkadasi icin ortam olusturana kadar yurt
Hocalarla cok samimi veya cok soguk olma
Çok göze batma
İtiraf sayfalarını kullanma
Unutma ki ordaki arkadaşlık otogara kadar
Kendini derslerine ver sevgili ayaklarına ara ver ve her seviyorum seni diyene de aldanma sakın
İnsanlara dikkat et çok yapmacık ve kuyunu kazarlar.
Öncelikle hayırlı olsum
teşekkür ederim
Korunmadan cinsel ilişkiye girmemeye dikkat et :D
Kolay gelsin arkadaşım
teşekkür ederim
İlk oturduğun sıraya dikkat et çünkü kimlerle oturursan onlar arkadasin oluyor o yüzden seni çekecek insanlarla otur
Derslerine ve kariyerine odaklan / gerisi önemli değil ☺️
Bolca prezervatif al yanına. Tamponunu ünü bahçesinde değiştirme. Konser
Resmin gerçek ise ben seni yapmıyım. İğrenç bir tipin var 🤮🤢 Zaten versen alanın olmaz 😛
Kanka zerrem etmezsin, yüzüm de altın oran aloooo. Zevksize bak sen, ezik. Aklın bel aşağısından öteye çalışmıyor, şalvarlı ananın köyünde otururken kültürlü insanlar hakkın fantezi üretiyorsun. Acınası.
… hayırlı olsun
teşekkürler
baslama kocaya kac
FAV KLDHSKLDSLKDJ
Dost görünümlü şeytanlardan uzak dur
Namusunu koruyarak okulunu bitir
Yaz bana özelden bir üniversite okuyan arkadaş olarak sana her şeyi söyleyeyim istersen tabi
Akıllı ol, aklını kullan cool gözüken hanzolara kendini yem etme😬
Öyle mi beyefendi
Bakımlı ve çalışkan ol. Gerisi gelir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?