Yksde bir şey yapamayacağım, mezuna kalacağım ama yinede stresliyim?

Normalde 9 ve 10da cayır cayır çalışan, iyi bir Anadolu lisesinde olan, uyku arasında bile matematik çözen, biyoloji ezberi yapan bir tiptim artık nazar mı yoksa başka bir şey mi bilmiyorum ama 11. sınıfta başıma gelmeyen kalmadı ben de kaldıramadım hayata tutunma kaynağım olan ders çalışmaya uzun süreli bir ara verdim. 11. sınıfta dışlandım, zorbalığa uğradım, anne ve babam hastalandı hatta kalpleri durdu falan felaket şeyler yaşadım eve sürekli misafir geliyordu zaten bana inat gibi sınav haftamda bakın pazartesi 3 sınavım var cuma akşamı komşunun teki aradı tüm bina size geliyoruz haftasonu diye (e ben zaten bitek haftasonu evdeyim sadece o sıra çalışabiliyorum yakında kütüphane yok kış günü ben ne yapayım dedim sırf onlar kısır yiyecek diye ben obpmi tehlikeye atamazdım ailemle bayağı tartıştık komşularda duymasına, bilmesine rağmen geldiler yediler, içtiler gittiler) bu örnek gibi birçok şey yaşadım dedim ki ne için uğraşıyorsun, kim için? Saldım sınavı vs o 9 ve 10daki çalışmalarımda çöp oldu unuttum yarın yks var üzülüyorum halime ne umudum kaldı, ne motivasyonum kötüde gelecek çünkü 2 yıldır ders çalışmanın dsi yok.

Yksde bir şey yapamayacağım, mezuna kalacağım ama yinede stresliyim?