Atama bekliyorum meb den atama gelmedi henüz köyde yaşıyoruz 7 aydır evdeyim sosyalleşeceğim bi yer yok sevgilim var ama çok mutsuzum tüm gün evdeyim
1 ay
Üniversiteden mezun oldum hiç mutlu değilim ne yapmalıyım?

Atama bekliyorum meb den atama gelmedi henüz köyde yaşıyoruz 7 aydır evdeyim sosyalleşeceğim bi yer yok sevgilim var ama çok mutsuzum tüm gün evdeyim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
atama bekleyen herkes mutsuz zaten sana özel bir durum değil
Dedik biz bk mu var okuyonuz... heee dinleyen kim yavrum.
Okumasam ne bk olacaktı
daha erken hayatı deneyimlemiş.. onca zmana ve parayı boşa harcamamış olucaktın.
lise 2 de ayrıldım ve liseyi uzaktan bitirdim. O esnada çalıştım hala da çalışıyorum. Biraz krediyle ev aldım.1+1 kira geliyor işte burdan. ben ailemin evinde kalıyorum. Parayı yemedim. biriktirdim. Tezgahtarım.
Benim gibi bir tezgehtar arkadaşta şu an kredi borcu ödüyor ama o parayı barlarda yedi 💁♀️
Okusan da okumasan da aynı parayı alırsın türkiyede... Önemli olan tek şey patrona para kazandırabiliyor musun? ne diploman olduğu değil.
Okumasan da okumasan da aynı parayı almazsın asgarı ücret 8 hadi yıllardir çalış maaş en fazla olur 10 bin ama devlette atansam 12 bin alırım oda zamanla artar hiç pişman da değilim okuduğum için yine sorsalar yine okurum bölümümde atama da var
Okusan da olacak
Ben ailemle kaldığımdan ve tutumlu olduğumdan alabildim. 12k para değil. ben tezgahtar maaşımla 14k alıyorum. Yaşadığım yerde kiralar min 9000tl o da iyi değil. İyi olanlar 12-13 den başlıyor. Memur olsan başka ilde kira vericeksin elek, su, int derken cepte para bırakmaz. tek kişi yemek pahalıya geliyor... memur hayatı şu demek: benim özel bir hayatım yok. Bedenimi ve hayatımı devlete bağışlıyorum demek gibi bişi. verdiği maaş bir işe yaramaz çünkü çoğu olanağı verdiği 3 kr maaşınla karşılaman gerekiyor. Biriktirme gibi bir şansın yk zaten verdiği para nesef alman yemen ve işe gelebilmenden 1 tık fazla bile değil.
Bence çalış bir yerde... aynı zamanda KPSS felan gir. Madem hedefin buysa.
Senin yaşadığın yer nasıl bi yermiş tezgahtar maaşı 14 k valla ilk defa duydum çünkü benim yaşadığım yerde 8.50 asgari ücret iş başvurularımda
Sen İstanbul da yaşıyosun heralde
Antalya/alanya. Her taraf rus, ukraynalı, yarısı kadar alman diğer tüm yarısı kadar da kazakistanlı, türkemistanlı felan böyle doğulu tipler var. Fakat kalıcak yerin yok ise çok pahalı... alıcağın maaşla geçinemezsin.. geçinsen... işe git-gel parası vs. derken bir şey kalmaz.
Aile evinde kalmasam hayatta ev alamazdım + tutumlu olmasam. Bisikletle gidiyorum işe. Bazen patronum alıyor. yazın günde 16 saat çalışıyorum. Kışın 9-10 saat. karşılığında yıl boyunca sabit para alıyorum. Hiç de adil bir ücret sayılmaz.
Zor ya oraları o yabancılar yüzünden yükseltmişler bence iç anadoluya taşının buralar da 2 3 bin
Kiramız yok ki şehrin tam göbeğinde 3+1 evimiz var.185 m2. Bize ait. Kira yok yani. fakat kira olsaydı 12-14 bin tl aşağı olmazdı.
benim üstüme olan 1+1 de 8300tl kirası geliyor. Ukraynalı bir aile oturuyor. Yıllık peşin ödediler. Ukarnalıların durumu iyi. böyle gider ise akdeniz ukrayna-rusların olur fiziken.
12 bin tl maaşla aladdin keykubat ünü. işçi bulamıyorlar 😂 çünkü ev zaten 9-10k ne yiyicek sabit maaşlı çalışan insan.
çok üzücü ya bende üniversite sınavına hazırlanıyorum kazanmak için bir dert mezun olunca ayrı bir dert ne olacak bu hal bilmiyorum://
Erdoğan sağolsun işte ülkeyi ne hale getirdi
Yapcak bişey varsa söyle?
Zor bir durum
nerde yaşıyorsun