Çok stresliyim sınava az kaldı ve yapamayacağım düzgün çalışmadım bu beni çok stres yapıyor. Bir şey der misiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Üniversiteyi bitireli 2 sene oldu. Bir çok farklı değiştirdim. Bana çok az şey kattı. Her zaman daha çok çalışmamı istediler ve öğrenmek isterken kendimi o tıkanıklık içinde bulup elime bir şey geçmesine izin vermediler. Ne kadar çalışırsan çalış ve ne zaman olursa olsun inandığın ve güvendiğin bölümü okumak için 5 sene de bekleyebilirsin. Bir şey kaybetmezsin. Farklı kurslarla eğitimine giden yolculukta kendine bir çok etken de kazandırırsın. Okuyup mezun olunca da iş bulma stresi boğuyor zaten. O yüzden kendine iyi gelen şeyi bul ne istediğine karar ver ve öyle başla bence kariyer hayatına. sevgiler.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNe duymak istiyorsunuz? Hazırlanmamışsınız ki bu. Stres değil yaşadığınız yogun pişmanlık. Kendi düşen ağlamaz kardeşim. Benim hayat felsefem de budur.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen sihirli değnekle birisinin gelip her şeyin düzeltmesini beklemiyorum. Ama birisine destek olmak kötü bir şey değil ki senin gibiler yapamasa da becerenler var
- +1 yıl
Aklınızda olsun pışpışlanmak hiç bir zaman işe yaramaz, size bir sey kazandirmaz. Ben gerçekleri görmeyi ve yaşamayı tercih ediyorum.
+1 yılÖncelikle sakin olmaya calıs genç bu iş soru bankaları ile olur konuyu soru bankaları ile öğren çokça soru çöz bende konu calısır soru bankalarında apışıp kalırdım sonra sistem değiştim soru bankalarındaki sorular üzerinden bu işi öğrendim tabi en kolay soru bankalarından baslamak gerekiyor bide anlamadıgım konuları youtubede o kadar çok hoca varki özel ders tadında belki özel dersle öğrenilemeyecek şeyler elinin altında bunuda iyi kullan derim bu benim dediğim 2014 lü yıllar belki faydası olur umarım.
00 Yorumla
+1 yılYapamayacağını nerden biliyosun? Vahiy mi indi? Bence kendine biraz güvensen her şey senin için çok güzel olur buna adım kadar eminim. Sonuç ne olursa olsun başkalarının dediklerine kulak asıp canını sıkma. Hayatımızı belirleyen sınavlar değil doğru kararlarımız ve tercihlerimiz olsun :)
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama yok yani çalışmadım adam akıllı
- +1 yıl
Seneye çalışırsın yaparsın sıkma canını..
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
27Cevap
+1 yılCanim dünyanın sonu mu?
Hayır değil.
İkinci kez mezuna kaldım olarak düşünme.
Strese yaparsan bildiğini de unutursun, sakin ol.
Hiçbir şey senden önemli değil.
İstediği bölümü okuyup son senesinde vazgeçen kişiler de var.
Gerekirse bu yılda mezuna kal, ne olacak yani.
Sen elinden geleni yaptıktan sonra gerisi teferruat.
Ayrıca çok başarılı olup mutsuz olan o kadar insan var ki.
Başarı tek başına mutluluk değildir.
Bence asıl başarı pozitif ve mutlu olabilmektir.
Kendine yük yüklenme lütfen.
Rahat ol, her şey olacağına varır12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılKanka neyine bu kadar kasıyorsun bende 2003’lüyüm 2. girişim olcak. Baraj denen şey kalktı zaten o yüzden ne kadar puan kazanırsan o puanla herhangi bir bölüm okursun işte. Eğer içine sinmeyecek bir bölümse de tekrar mezuna kal dershaneye falan git ne biliyim bi şeyler yap işte sonunda ölüm yok yani
12 Yorumla
Soran+1 yılTekrar kalmayı düşünüyorum da bu yıl da sınav kötü gelecek ya onun stresi etkiliyor
- +1 yıl
Sınav kötü gelecek diye bir şey yok sen kendini olumsuza yönlendirme. Her zaman olumlu açıdan bakmaya çalış ve dediğim gibi canın saolsun sanki bu iğrenç eğitim sistemi senin psikolojik sağlığından daha önemli değil her şekilde başarırsın
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim 3. mezun yılım artık o kadar bunaldım ki sürekli evde oturup ders çalışmaktan bu sene ne olursa gideceğim çünkü artık bünyem kaldırmıyor benimle birlikte liseden mezun olanlar bu sene üniversiteden mezun oldular o kadar kötü bir hiski bu anlatamam sana tavsiyem stres yapmamaya heyecanlanmamaya çalış normal bir denemeye giriyormuşsun gibi sınava gir evet belki bitmemiş konum vardır güzel çalışamamışsındır ama emin ol senin gibi bir çok öğrenci var sadece sen değilsin bunları düşün
17 Yorumla- +1 yıl
dert ettiğiniz şeylere bakın gidin acil servis önüne 1 saat gelen gidene bakın görün gerçekten dertli kişileri.
Cevap sahibi+1 yıl@siyahcorap karşılaştırdığınız şeyle bu tabiki bir değil ama bir insanın derdi illaki bir hastalık olacak diye bir şey yok değil mi tabi ki bunu dert edicez çünkü geleceğimiz buna bağlı 2-3 saatlik saçma bir sınava bağlı geleceğimiz ve ileride nasıl yaşayacağımız belliki siz hiç gelecek kaygısı yaşamamışsınız kusura bakmayın bu ülkede doğru düzgün yaşayabilmek için iyi bir mesleğe ihtiyacımız var
- +1 yıl
yoo yaşadım nereden çıkardın bunu 3. girişimde kazandım :)
Cevap sahibi+1 yıl@siyahcorap o zaman en iyi anlayacak sizin olmanız lazım
- +1 yıl
ben anlıyorum seni muhtemelen hayatının en baskılı stresli günlerini yaşıyorsun, sadece hayatının merkezinde sen olduğun için diğer şeyleri fark edemiyorsun dediğim gibi acil serviste geçirilen 1 saat bazen bu kadar stres, dert etmeye değer mi diye kendini sorgulayacaksın.
Soran+1 yıl@görüşsahibi derdimizi beğenmiyorlar ama insanlar hayatının geri kalanın da ne yapacaksın ne çalışacaksın başka işleri yapabilecek misin? Senden ne olur düşünmüyorlar ailen ne edecek senin psikolojin ne olacak 19 yaşındayız ama hayat bu maalesef
- +1 yıl
Şu ekonomik sıkıntı da herkes gelecek kaygısı çekiyor, psikolojik olarak kendini üstte tutan kazanır. 19 luk genç kız olarak hayatın güzelliklerini düşün mutlu olmasını da bilmelisin. Aksi halde kendine zarar verirsin
+1 yılbunu demekten başka çaremiz yok reis
30 YorumlaHiç gerilme. Sınava beklentisiz gir. Denemeye gidiyomuş gibi düşün kendini. Sakin sakin oku. Önce sevdiğin dersten başla. Kendine inan. Yapan nasıl yapıyo herkes stres oluyo hayatımızı belirliyo bu sınav. LGS gibi boşveremiyosun. Onun için kendini rahatlatıcsk şeyler düşün. Derin nefes al ve pasiflora iç çok işe yarıyo stres için
01 Yorumla
Soran+1 yılİyiyim şu an teşekkür ederim
Bende bu sene ilk kez kalcağım çünkü 0 ım
Sen neden korkuyorsun ki belki istediğin yeri kazanırsın bu kadar negatif bakma, peki pişman olduğun konular var mı?02 Yorumla
Soran+1 yılVar tabiki de. Dizi izleme, telefona dikkat et sosyal medyayı boş ver hatta. Burada ya da diğer sitelere gerekmedikçe girme. Sabah erken kalk ve çalış, denemeler çok önemli
Mezuna kalıyorsan da hedeflerin için kalıyorsun. Anlayışlı bir ailen varsa sıkıntı etme yoksa hiç hiç etme zaten kızacaklar her türlü ki dur hele sınava bir gir.
10 Yorumla
+1 yılBundan ders çıkarıp çalışaman gerekirdi olmamış ama bundan sonra çalışabilirsin bence önce kendini ikna etmen lazım çalışmak için sonra zaten stresin azalır
10 YorumlaHiç stres yapma zaten baraj da kalktı
Kaderinde ne varsa onu yaşayacaksın
Bak ben kendimi parçaladım şimdi okulu ortasında bırakıyorum01 Yorumla
Soran+1 yılSorun baraj değil
+1 yılStres yapınca bir şey düzelmiyor haberin olsun daha da kötü oluyor ben 12. sinifta stres yüzünden sosyal bilgileri kodlamayi unutmuştum sakin olmaya bak ve eğer tıp diş eczacılık filan istemiyorsan emin ol bu ülkede istediğin yere gidersin sadece Ankara olmaz Gaziantep filan olur 2. kez diyorsun öyle çokta kötü yapacağını düşünmüyorum
00 YorumlaSonunda ölüm yok. Sen şu saçma sınavlardan değerlisin bunu da unutma. Kazansan da kazanmasan da seni sevmeye devam edeceğiz. Nefes almayı unutma. Nefesin heyecanını yenip seni kendine getirecektir.
00 Yorumla
+1 yılşu an büyük stres yapıyorsun. Ne desek boş olacak ama ileride göreceksin ki bu 2 sene kayıp hiçbir şey aslında. Sen o sınava mecbur gireceksin ve istediğin yere girdikten sonra gerisini çok kafana takma
10 Yorumlaİlk defa girecem ve hiç çalışmadım hayatımı sınav belirleyemez ben kendim bildiğim yoldan gidiyorum diplomayı erken ya da geç almam önemli bile değil
01 Yorumla- +1 yıl
quoşhghfgdfdfjöhk
Baraj kalktı, ne kadar puan alırsan al bir yere yerlesiceksin?
01 Yorumla
Soran+1 yılSorun baraj mı?
Stres yapma hiç bir şey senden önemli değil unutma bunu, Bi kağıt parçası send e daha değerli olamaz...
00 Yorumla
+1 yılParagraf ve problemin iyise Tyt rahat geçer Ayt yi bilemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılŞöyle düşün stresli de olsan rahat da olsan o sınava girmek zorundasın, ve kaderinde ne varsa onu yaşayacaksın o yüzden nefes al ve relax ol.
10 Yorumla
+1 yılboş ver salla gitsin smule indir şarkı söyle para kazan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBnde oyle bu yıl üçüncü kez giriyorum ve hala istedigim netlerde deilim umarım kazaniriz
02 Yorumla
Soran+1 yılBaraj kalktı yazmışlar sorun baraj mı hiç anlamıyorlar
Cevap sahibi+1 yılEvet alakası yok mesela ben hemşirelik istiyorum ve 200bine girmem lazım bişey degismedi
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan kafaya sıkıcak raddeye geliyo bilirim. Saçmasapan bi yer yazma ama yine de
02 Yorumla- +1 yıl
Abartma
Soran+1 yılGeliyor gerçekten de
+1 yılBenim de 1. Yil mezuna kalisimin. Ailem psikolojimi bozdu vallahi. Bide sevgilim var diye bozuldu psikolojim. Simdiyse sifir sinav stresi girecez bakalim modundayim. En fazla ne olur. Curuk sistemin sacma bi sinavi işte.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılStres en buyuk dusman. Rahatlaman lazim kaybetcek biseyin yok
02 Yorumla
Soran+1 yılUyuyamadım maalesef 12 den beri
Cevap sahibi+1 yılGit uyu kendine zarar veriyosun boyle. Hem kaygilaniyosun hem kaygilanmana mahal veriyosun. Bosalt kafani
Zaten önceden mezuna kalmışsın ve bunun üstüne hala ders çalışmadıysan stres yapman çok saçma hem mezunda çalışmamışsın hem de stresliyim diyosun
11 Yorumla
Soran+1 yılBu ilk mezunumdu işte bir daha kalmayı düşünüyorum hala çalışmadıysan diyorsun da öyle olmuyor işte her şey
+1 yılÖncelikle sakin ol yaparsın kendine inanırsan sonra da hep pozitif enerji ver evrene sınava sonra da rahatça sınava gir ve yap bu kadar kazandınız tebrikler 😉
00 YorumlaGit çalış sen gaz ocağı misin gazla calisacaksin kafan yok mu
01 Yorumla
Soran+1 yılGaz ile bir haftada bir şey beklemiyorum. Olan şey sadece çok stresim ve mezun hakkında yazdım
+1 yılİşsizlik oranını azaltmak değil de okuma oranını yükselmek için üni baraj puanı kalktı zaten salla 2 yıllık açıktan da olsa gelir
00 Yorumla
+1 yılSadece sen değilsindir, aile baskısı yoksa tekrar denersin
00 Yorumla
+1 yılhiçbişey olmaz merak etme takıl kafana göre üni kazansan nolucak işsiz kalıcaksın
00 Yorumlaçalışmaya devam et bir kaç gün kaldı ama bir sürü saatin var yapabildiğin kadar çalış belki geçersin
00 Yorumla
+1 yılUmursamaz davran ve soğukkanlı davran
06 Yorumla
Soran+1 yılYapamıyorum
- +1 yıl
X per puanın var mı 🤔
Soran+1 yılVar
- +1 yıl
Bu konu hakkında konuşmak istiyorum
Soran+1 yılŞimdi çok geç oldu özelden konuşacak dermanım yok
- +1 yıl
Müsait olduğunda konuşuruz en azından merhaba nasılsın der uyuruz
Gizli Üye(18-24)+1 yılAl tarafı sınav relax sınavdan kalanları idam etmiyorlar
00 Yorumla
+1 yılKpss ye girersin sende ya da bir işte çalış
00 Yorumla
+1 yılYks değişmeli ygs lys gelmeli
00 Yorumla
+1 yılO da bişey mi bu 4. Girişim olacak
00 Yorumla
+1 yılBir şey olmaz eninde sonunda kazanırsın
00 Yorumla
+1 yılHangi bölümü istiyorsun
00 Yorumla
+1 yılniye düzgün çalışamadın dersaneye gittin mi?
00 Yorumla
+1 yılGel sarılalım :')
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhiç üzülme 6. olacak bu girisim
05 Yorumla- +1 yıl
Maşallah
Soran+1 yılSenin olur inşallah
- +1 yıl
Töbe de kız 😂😂
Soran+1 yıl@Akbulutmersin size demedim arkadaş kazanır manasında dedim
Cevap sahibi+1 yılyös gireceğim olmazsa yapmak bir şey yok
Gizli Üye(18-24)+1 yıl4. kez mezuna kalıcam?:D
02 Yorumla
Soran+1 yılKanka Allah bize çalışma azmi versin inşallah
Cevap sahibi+1 yılAmin kanka
+1 yılGeçmiş olsun kanka
10 YorumlaBattı balık yan gider
00 Yorumla
+1 yılİnsan beyinsiz olsa yine yapar be kardeş
11 Yorumla
Soran+1 yılSorun hiçbir şey yapmamak değil kalpsizlik de varmış
olumlu düşün
10 Yorumla
s +1 yılYapacak bişey yok
00 Yorumla
+1 yılBence okulu bırak direkt çalış
00 Yorumla
+1 yılNeden çalışmıyorsun
00 Yorumla
+1 yıl2 kere çalışmamışsın
00 Yorumla
+1 yılBaraj kalkti illa bir yerler gelir
02 Yorumla- +1 yıl
Evet ama bölümun de düşük olyr
+1 yılİns geçersin ya
00 Yorumla
+1 yılBarajı geçemedin mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNiye çalışmadın
02 Yorumla
Soran+1 yılAslında çalışıyordum az çok gene tyt mat 20 nete bile çıkmıştım 5-6 ay vardı daha. Ama sonra 3 aya yakın hasta oldum o kadar ilaç kullandım ama iyileşemedim şimdi tyt matematik bile var mı bilmiyorum çalışamadım da iyi saldım da işte hasta da olsam uyku bilmem ne dizi derken boşladım kopunca bir ara devamı zor oldu
Cevap sahibi+1 yılKötü olmuş ya, geçmiş olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılStresi azalt
00 Yorumla
+1 yılBir şey olmaz
00 YorumlaNaptin gene
00 Yorumla
+1 yıl2 senelik okursun
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı