işte kanka %50 burslu da olsa özeller de ücret baya bir var yani :) sana tavsiyem aile durumu çok kötü değilse veririz diyorsan özel üniversite de eğitim almanı tavsiye ederim
@serancr Ama ben zaten kendi Yks puanlarımı ve tercih listeme yazdığım üniversitelerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü taban puanlarını soruma resim olarak ekledim.
yerleşme ihtimalin bölüme olan ilgiye göre de değişebiliyor yani az tercih edilen bir bölüme girme ihtimalin daha fazla olur. bölüm hakkında bir bilgim yok ancak bu sene herkesin önü çok açık kesinlikle yazın dediği bir bölüm o yüzden yoğun ilgi görecektir. senin sıralaman 865.536 ama ilk tercihin 697.420 ile kapatmış yani gelmeme ihtimali var ama ikinci tercihin yüzde yüz gelir 2 milyon küsurla kapatmış.
evet şimdi baktım 2021de kontenjan dolmamış bile ve senin sıralaman ikinci tercihinin çok çok üstünde yüzde yüz geliyor. ama burslu gelmesi çok çok düşük bir ihtimal geçen sene sadece 75k gerilemiş bu sene de 100k gerilese bile 797k olur bir mucize olmadığı sürece yine yerleşemezsin baya az kişinin tercih etmesi lazım. bu arada bence bu puanla daha iyi bir yer yazabilirsin ikinci sıraya
Başka bir yer istemiyorum, ayrıca bölüm olarak da Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik okumak istiyorum. Eğer yerleştikten sonra memnun kalmazsam Myp ile yatay geçiş yapıp başka bir bölüme veya okula geçerim.
Ana Sayfa > YKS2026 > Sorular > Sizce hangi tercihimin gelme ihtimali daha yüksek? Ayrıca açıkta kalma ihtimalim var mı? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
1 ve 2 tercihlere özelleri yazmışın ikincisi ücretli birde hani ailemin durumu çok iyi diyorsan oku özel, :)
Ailemin durumu çok iyi değil, ama çok şükür kötü de değil.
Yani tercihlerimi yazarken onu da göz önünde bulundurdum. 😊
işte kanka %50 burslu da olsa özeller de ücret baya bir var yani :) sana tavsiyem aile durumu çok kötü değilse veririz diyorsan özel üniversite de eğitim almanı tavsiye ederim
Teşekkür ederim, inşallah ben de öyle yapacağım. 😊
Onceki senelere bak yukselen mi dusen mi bolum. Ornegin onceki sene 100.000 gerilemisse bu sene de olabilir gibi...
illa biris gelir bence kanka ya
Ama işte hangisinin geleceğini merak ediyorum.
Sence ilk tercihimin gelme ihtimali var mı?
gelme ihtimali var
Emin misin? Yani Kavram Meslek Yüksekokulu tam burslu gelme ihtimali var mı?
tyt puanınla ilk tercihine yerleşemeyebilirsin. bölüm bilmediğim için yorum yapamıyorum
@serancr Ama ben zaten kendi Yks puanlarımı ve tercih listeme yazdığım üniversitelerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü taban puanlarını soruma resim olarak ekledim.
yerleşme ihtimalin bölüme olan ilgiye göre de değişebiliyor yani az tercih edilen bir bölüme girme ihtimalin daha fazla olur. bölüm hakkında bir bilgim yok ancak bu sene herkesin önü çok açık kesinlikle yazın dediği bir bölüm o yüzden yoğun ilgi görecektir. senin sıralaman 865.536 ama ilk tercihin 697.420 ile kapatmış yani gelmeme ihtimali var ama ikinci tercihin yüzde yüz gelir 2 milyon küsurla kapatmış.
2. tercihimin %100 geleceğinden emin misin?
evet şimdi baktım 2021de kontenjan dolmamış bile ve senin sıralaman ikinci tercihinin çok çok üstünde yüzde yüz geliyor. ama burslu gelmesi çok çok düşük bir ihtimal geçen sene sadece 75k gerilemiş bu sene de 100k gerilese bile 797k olur bir mucize olmadığı sürece yine yerleşemezsin baya az kişinin tercih etmesi lazım. bu arada bence bu puanla daha iyi bir yer yazabilirsin ikinci sıraya
Ama ben ille de İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu'nda okumak istiyorum.
Başka bir yer istemiyorum, ayrıca bölüm olarak da Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik okumak istiyorum. Eğer yerleştikten sonra memnun kalmazsam Myp ile yatay geçiş yapıp başka bir bölüme veya okula geçerim.
2. tercihimin ( yani Kavram Meslek Yüksekokulu %50 burslu ) yüzde yüz geleceğinden emin misin?
anladım, umarım gönlünce olur. evet bir mucize olmadığı sürece yüzde yüz gelecek
Peki. Gerçekten çok teşekkür ederim, Allah razı olsun.
3. tercihin ne
Adnan Menderes Üniversitesi
Bölüm olarak ise tek bölüm yazdım, hepsi Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik.