Psikolojiye de öğretmenliğe de ilgim yok, nedenini sormayın. İkisinden birini okumam lazım. Hangisi daha mantıklı? Hangisinin iş imkanları daha iyi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevlet memurlugu kafan varsa ogretmenlik derim. Ama zorluk yasayacagin kesin gibi. Atamasi fena ama sinifcilar genelde en kotu yerlere atanirlar, koy okullarina atanirlar duzgun bir yere gecmeleri de zaman alır.
Ama psikoloji de özel calismak istersen merkezde guzel bir mekan acabilirsin kendi zevkine gore. Devlete atamasi zor olsada devlete ataman oldugunda daha merkezi yerlerde calisirsin. Hastaneler mesela. Baska nerelere ataniyor bilmiyorum ama sanirim aile saglik bakanligina falanda ataniyorlar.
Calisma yerin daha net ve belli olur ogretmenlige gore. Ogretmenlikte tayin, zorunlu hizmet vs durumları sıkıntı bence. Bir de artik ogretmenlikte kimse yerinden oynamiyor. Cakili bir kadro var. Tayin istedigin yerlere de gidemiyorsun oyle kolayca. Millet bir yere, merkeze kapak atiyor. Ordan da kipirdamiyor. Evini falan her seyi o civardan aliyorlar. Sansin varsa ogretmenlikte zar zor merkeze gelirsin. O da kucuk sehirlerde gelirsin.
Eger atama, tayin, doguda vs calismak zor gelmezse öğretmenlik daha mantıklı. Ama belirli bir gelirin olur. Psikolojide eger devlet bunyesinde olmazsan kazancin net olmaz. Cokta kazanabilirsin, az da. İkisininde avantaj ve dezavantajlari var.
11 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojide garanti işsiz kalırsın diyorlar çünkü çok fazla psikoloji mezunu var o yüzden çok kararsızım
En İyi Cevaplar
+1 yılBence psikoloji oku annemde istemeyerek ilgi duymayarak girmiş ama sonradan sevmiş sınıf öğretmenliği biraz zor hemde çocuklar falan bence en iyisi psikoloji oku sevmezsen değiştirirsin hem ztn psikolojinin maaşı daha fazla
02 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojide hiç iş yok sıkıntı orada :( çok fazla psikoloji mezunu var
- +1 yıl
Ama atanmakta biraz zor olur ögretmenlikte
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
5Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u +1 yılsınıf öğretmenliği
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Diplomayı aldığında hangisi senin a101 de kasiyer yapacaksa o bölümü seç. Mezun olduktan sonra buraya gelip atanamıyorum diye de ağlamayı ihmal etme.
03 Yorumla
Soran+1 yılMutsuz bi insan olduğun ne kadar belli, yazık sana…
Soran+1 yılAraştırdım okudum öğrendim heralde. Buraya da öylesine yazdım fikir almak için, ne kadar abarttın bi soruyu.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDelilerle uğrasırsan senide delirtirler sınıf ögretmeni ol :)😇
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbelki doğmamış çocuğumun öğretmeni sen olursun :)
Cevap sahibi+1 yılsolgunbipapatya__
nediyosun teyzecim iltifatmı bedduamı 🤣😂
Soran+1 yılNoluyor ya kiminle evleniyorum hayırdır haha 😂
Cevap sahibi+1 yılbaşına gökten ayı düşsün solgunçicek 🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılsolgunçicek iki kişi konuşurken 3. ye ne düşer ha sana sordum evet sen ordaki
Cevap sahibi+1 yılsolmuşpapatya__
noldu simdi geri vites ettin soruyu soranamı dayı diyosun yuh sana
Cevap sahibi+1 yılhocam çiçeği engelledim bizi artık rahatsız edemez gitsin arılarla oynasın :)
Cevap sahibi+1 yılevlenmekmi istiyon aşkmı mantık evliliğimi kararını ver😊:)
- +1 yıl
canım falanmısın.
- +1 yıl
G E R İ Z E K A L I*
sınıf öğretmenliği tabiki
00 Yorumla
+1 yılKendini hangisine daha yakın hissediyorsan onu oku
00 YorumlaSevdiğin meslek neyse o
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlgin yoksa neden düşünüyorsun
02 Yorumla
Soran+1 yılMecburiyet… kendimce nedenlerim var