Kimya mühendisliği
Genetik ve biyomühendislik (İngilizce)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu, size en uygun olan mesleği seçmenizi gerektiren kişisel bir tercih meselesidir. Her iki mühendislik alanı da kendi benzersiz özelliklere sahiptir. Kimya mühendisliği, kimyasal süreçlerin tasarımı, geliştirilmesi ve iyileştirilmesiyle ilgilenirken, genetik ve biyomühendislik daha çok biyolojik sistemlerin anlaşılması, tasarlanması ve uygulanmasıyla ilgilenir.
Hangi alanda ilgi duyduğunuz, becerilerinizin hangi alanda daha iyi olduğu ve gelecekte hangi alanda daha fazla fırsat ve ilerleme olduğu gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir. Ayrıca, istediğiniz kariyer ve sektörü de değerlendirmeniz, akademik eğitim ve iş olanakları hakkında araştırma yapmanız da önemlidir.
Sonuç olarak, size en uygun olan mesleği seçmek önemlidir. İlgili araştırmalar yaparak, mentörlerden veya uzmanlardan tavsiyeler alarak ve tecrübeli kişilerle görüşerek daha bilinçli bir karar verebilirsiniz.
İki bölüm de güzel fakat ben olsam genetik seçerdim... Şimdiden genetik değişimi ile ilgili bir çok çalışma mevcut.. İleride teknolojik olarak nice gelişimler olacağı için genetik ile alakalı bölümler okuyan ve tecrübe edinen kişilere çok ihtiyaç duyulacaktır (şahsi fikrim)... Çünkü yapılan bir çok teknolojik sistem canlı genetiği üzerine odaklanmış durumda ve canlı genetiği örnek gösterilerek geliştirmeler mevcut... Bununla alakalı internette çokça bilgi bulabilirsin... Artı olarak dil öğreneceksin... Daha ne olsun baboli...
Cevap
3Cevap
Kimya mühendisleri ilaç ve gıda firmalarında iş bulabiliyor genellikle
daha da öncesi yazılım bence
sen bilirsin ama geleceğin bir numaralı işi yazılım
Kimyada pek gelecek yok
Hangisi sana para kazandıracaksa
Hiçbiri
İş imkanlariinda önü açık değil bence yinede araştır

En İyi Cevaplar