+1 yılBana göre ikisi de güzel meslek ama teknoloji daha ağır basıyor gibi günümüzde neredeyse bütün iş yerlerinde bilgisayar ve yazılımlar kullanılıyor hatta mimarlıkta da öyle Auto cat tarzı yazılımlar geniş alanlarda kullanılıyor. Bilgisayara karşıda yeteneğiniz var ise B şıkkı tabi ki...
02 Yorumla
Soran+1 yılBilgisayar kullanmayı hiç sevmem ne yalan söyleyeyim zaten çocukluğumdan beri teknolojilere ilgim yok
- +1 yıl
Anladım o zaman mimarlık...
En İyi Cevaplar
+1 yılŞöyle düşün mimarlıkta kullanacağın yazılımı geliştiren Bilgisayar ya da Yazılım mühendisleri. Kullandığın telefondaki android ya da ios'u geliştiren gene aynı branştaki insanlar. Telefonda oynadığın ya da kullandığın uygulamaları da keza geliştirenler onlar. Hayatımızın her anında yazılımlar kullanıyoruz. Hastaneye gittiğinde markete gittiğinde pastaneye gittiğinde bile her şey dijitalleşiyorken bu branştaki mühendislere daha çok ihtiyaç oluyor dolayısıyla
02 Yorumla
Soran+1 yılYani😄
- +1 yıl
yanisini çoktan çıkarmış olman lazım :D nasıl meslektaş olacağız :D
+1 yılHer iki kursu da karşılaştırırsak, bilgisayar mühendisliği'nin işler ve yerleştirmeler açısından daha fazla kapsamı vardır. En fazla paket sayısı bilgisayar mühendisliğin'dedir ve mimarlık mühendisliğine göre daha rahat bir iştir. Herhangi bir eğitimi seçmeden önce, gelecekte kendinizi rahat hissedeceğiniz hangi mesleği yapmak istediğinize karar vermelisiniz
04 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum kardeşim bilgisayar seçecek o girecek ben onunla okumak istemiyorum zaten bilgisayar ve teknoloji genel olarak sevmem hiç bilmiyorum moralim bozuk😄
- +1 yıl
@griihayatt sen git kendi yorumunu yap benim yorumum altına yorum yapma hakkını vermedim sana
- +1 yıl
@griihayatt ve insanlara daha saygılı ol ergenmisin nesin
Soran+1 yılPardon yanlış yerde yazmışsınız
Ben mimarım. Mimarlığın kötü olduğunu söyleyemem ama şu anda daha global olan ve daha geçerli olan bilgisayar mühendisliği. Türkiye'de mimarsan Avrupa'da iş bulman zor çünkü çalışma sistemleri yasalar ve düzenlemeler, hayata bakış açıları ve sanat algıları farklı ama bilgisayar mühendislerinin çalışma sistemi dünyanın her yerinde yakın.
04 Yorumla
Soran+1 yılÇok kararsızım sırf kardeşim girecek diye onunla girmek istemem ve bilgisayar mühendisliği çok zor bana gore teknoloji ile uzak bir insanım bilemedim
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum 💐
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılBence bilgisayar mühendisliği her yerde iyi paraya iş bulursun
10 Yorumla
+1 yılmimarlık dedim ama mimarlık okuyan arkadaşım sabahlara kadar proje yapıp yetiştiremiyor. Aynı anda 2 3 proje yapması gerekiyor
00 Yorumlaen cok hangisine ilginiz varsa o mimarlik cok zor bi bolum eger sevmiyorsan okuyamazsin bilgisayar muhendisligide ayni sekilde eger sevmiyorsan isinde basari biri olamazsin yani ilgi alanina gore secim yapmak daha saglikli olur
00 Yorumla
+1 yılBence sen hangisini istiyorsan onu yap ikiside iyi ve güzel
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte pişman olmak istemiyorum mesela herkes bilgisayar mühendisliği geleceğin mesleği diyor ama mimarlık hakkında kimse söylemiyor bu yüzden korkuyorum
Yazılım için ilgi kırıntın varsa yazılımcı ol
09 Yorumla
Soran+1 yılBilgisayarı sevmem ne yalan söyleyeyim ama geleceğin mesleği diye kafamı karıştırdı
Soran+1 yılBilmiyorum pişman olmakta istemem yarın başvuru yapacağım
Soran+1 yılMimarlık proje toplantılar derken beni çok geliştirecek bir meslek olduğunu düşünüyorum ama bilgisayar kardeşim seçecek büyük ihtimalle bu yüzden aynı bölümde okuyalım istemem
Soran+1 yılBilmiyorum büyük ihtimalle aynı üni ama ben onunla aynı bölümde olmak istemiyorum
Soran+1 yılO bilgisayar istiyor ama ben mimarlık 3 yıl önce istiyordum bilgisayar yaz diyor ailem ama ben istemiyorum çünkü benlik değil
+1 yılsana bağlı abi benzer alanlar değil ki
00 Yorumla
+1 yılBilgisayar mühendisliği
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki
- +1 yıl
Mimarlık okuyan binlerce kişi var seninle mezun olacak aynı işyerlerine başvuracak.. Rakibin çok fazla iyi bir iş istiyorsan iyi bir üniversiteyi birincilikle tamamlaman gerekiyor kendine güveniyorsan yap ama bilgisayar mühendisliğini okursan hayatın heryerinden iş bulabilirsin kendine ve maddi açıdan düşünürsek en ufak bir işletmede dahi çalışsan büyük meblalar ediniceksin. Evinden bile çalişabilirsin. Müşteriler ayagina gelir ben bu yönüne bayiliyorum xjxfjjv... En önemlisi teknoloji çağında yaşıyoruz hergün gelismekte olan ve sonu olmayan birsey acik ara farkla bilgisayar mühendisligini savunurum ben karar sana kalmis ama sırf bilgisayarlar ile aran iyi degil diye bu bölümü göz ardi etme kendini içine biraktigin an büyüsüne kapılırsın mükemmel bir şey
- +1 yıl
Yurtdisinda daha guzel isler bulursun bilgisayar mühendisligini okursan gelecegin icin en iyisi
Soran+1 yılSıkıntı su ki erkek kardeşim de okucak ve onunla aynı bölümde aynı sınıfta olmak istemem
Mimarlık okuyorum canını seven gelmesin bu bölüme
09 Yorumla
Soran+1 yılNeden uykusuzluktan mi?
Soran+1 yılEe peki anlatır mısın
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılKolay meslek yok ki
Soran+1 yıl😄😄
+1 yılBilgisayar
03 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden?
- +1 yıl
Daha iyi geliyor bana.