Marmara üni adalet okuyorum 1. Sınıfım bu sene yks ye girdim Marmara hukuk tutuyor gibi Marmara hukuk için tercih yapsam 2. Sınıftan mı başlarım çünkü zaten aynı üniversitede adaletin 1. Sınıfını okudum ya direkt 2. Sınıftan başlama şansım var mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1. sınıftan başlarsın ve çünkü iki bölümün dersleri birbirinden farklıdır. İsimleri aynı olabilir ama 2 yıllık olanlar hafifletilmiş olduğu için aynı ders sayılmıyor. Eğer adaletten mezun olduysan “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili” ve “Yabancı Dil” derslerinden dilekçe vererek muaf olabilirsin. Ama mezun olmadıysan böyle bir imkanın var mı bilmiyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl1. sınıftan başlarsın ve farklı bölümlerden ders muafiyeti yapmak çok zordur çünkü müfredat genellikle uyuşmaz. Sadece öğrenci işlerini zorlayarak bir kaç dersi saydırırsın 1 dönem erken bitirebilirsin okulu
02 Yorumla
Soran+1 yılAma adaletle hukuğun ilk sene aldığı dersler aynı
- +1 yıl
Aynı değil 2 yıllık bölümlerde dersler daha hafifletilmiş olarak veriliyor. Maalesef dgs yapıp 1. sınıftan başlayanlar bile var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
Okurken değil, okuduktan sonra dersi verdikten sonra fakülte senatosuna dilekçe yazıyorsun ders içeriğini istiyorlar onlar karar veriyor
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHayır. Sadece aldığın derslerden muaf kalabilirsin.
016 Yorumla- +1 yıl
Muaf olmaz
Cevap sahibi+1 yılAldığı derslerden olur.
- +1 yıl
Arkadaşım kız mezun bile değil neden muaf olsun?
Cevap sahibi+1 yılMezun olmayabilir sonuçta alıp başarılı olduğu dersler varsa tekrar almaz.
- +1 yıl
Ayrıca mezun olmadığı için geçiş yapmış sayılmıyor direk üniversiteyi yarıda bırakıp başka bölüme geçmiş oluyor
Soran+1 yılAma adaletle hukuğun ilk sene farklı 2 dersi var zaten onları da alttan veremez miyim
Cevap sahibi+1 yılTranskript alacak, 1. Sınıfta alıp başarılı olduğu dersler varsa, o dersler yeni girdiği fakültede de varsa niye tekrar alsın.
- +1 yıl
Çünkü başka üniversitede başka bölüme geçecek
Soran+1 yıl@delinintekiyimben hayır aynı üniversite başka bölüm
Cevap sahibi+1 yılFark etmez. Önemli olan dersin aynı olması.
Cevap sahibi+1 yılFarklı üniversite de olsa fark etmez
- +1 yıl
Aynı üniversiteyse öğrenci işlerine falan sor bence
Cevap sahibi+1 yılÖrnek veriyorum bu yi Türk Dili, A. İ. İ. T, yabancı dil, hukuka giriş derslerini akıp gecmissen bunu yeni okuluna belgelersin ve muaf olursun.
Cevap sahibi+1 yılSen gene istersen sor ama iyi bildiğim bir konu bu.
Sadece ders içeriklerinin aynı olması gerekir.
Soran+1 yılSadece hukuk kısmında roma hukuku vardı onu görmedim onu da alttan versem kabul ederler sanırım
Cevap sahibi+1 yılOlur.
Soru şu ki içerikler tutacak ve Akts ler eşit ya da yüksek olacak.
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır 1. sınıftan başlarsın çünkü mezun bile değilsin mezun olmayı bekleyip öyle girseydin DGS sınavıyla geçiş yapabilirdin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldersler ve icerik tutttugu derslerden muaf olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlabilir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Ön lisans okurken benzer bir bölümün lisans bölümüne girsem, muaf olacağım dersler olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat