- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 420 cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, ben tercümanlık mezunuyum ve formasyon programına kayıt olup 1 ay önce bitirdim. Şimdi sertifikamı bekliyorum. Formasyon eğitimi alırken biz haftada 1 kere de staja gittik yani bu meslek gerçekten göründüğü kadar kolay değil. Az maaş alıyorsunuz yani zengin olmayı beklememek gerekiyor hiçbir zaman. Çocukları çok sevmek, sabırlı olmak çok önemli yani eğer bunlar bende var, bunlara katlanırım diyorsanız okuyun tabii ki. Ama ben son çare olarak bu işi yaparım açıkçası. Bana hitap etmeyen pek çok yönü var. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen pek sevmiyorum. Başka alternatifim olsa okumazdım. Hocalar zor beğeniyor. Bitmek bilmeyen sunumlar, sınavlar ve ödevler. Başka bölümde vize final stresi çekiyorsun ve bitiyor ancak bizde bir ders için hem ödev hem sunum hem sınav istenebiliyor. On dersten bunlara yetişmek de zor. Kendine ayıracak vaktin ya da dilini geliştirecek vaktin kalmıyor. Bizim İngilizce öğretmenleri kelime ezberletip maaş alırdı ancak şimdi bizde micro teacing yaparken her şey karmaşık. Çocuklara İngilizce ders anlatman bekleniyor, ben anlatırım ama çocuklar anlamıyor ki. Kırk kişilik bir sınıfta bilmedikleri dili konuşup durursan sıkılıp gürültü yaparlar. Yani öğretilen şeyler gerçekte yardımcı olacak şeyler değil.
10 Yorumla
+1 yılBen İngilizce öğretmeniyim. İngilizce öğretmeni olmak diğer branşlara göre ataması daha kolay bir bölüm ancak mesleğe başlayınca matematik ve İngilizce branşları aşırı yıpranıyor. Sebep öğrencilerin İngilizceye karşı olan tutumu ve ezber bir dil olması. Seviyorsan bu bölüme yönelmelisin. Ben 8. Yılımı çalışıyorum ama motivasyonum sıfır. Sınıf öğretmenliğini tavsiye ediyorum diyemem ama en azından ilkokul çocukları öğretmenlerini çok seviyorlar. Bunun da problemi çok yer değiştiremiyorsun.
07 Yorumla- +1 yıl
Merhaba ben henüz öğrenciyim. Bir noktayı merak ettim. Son sene staj yaparken sürekli ders planı hazırlıyor muydunuz? Hâlâ ders planı hazırlamaya devam ediyor musunuz?
- +1 yıl
@sinemilkay evet ders planı hazırladık. şu an da hazırlıyor gibi görünsekte hazırları var nette. Üniversitede öğretildiği gibi bişeyler yok. Gerçek hayat bambaşka.
- +1 yıl
Bize okulda da Ingilizce konuşun diyorlar, ben konuşurum ancak stajda neyse de gerçekte çocuklar anlamaz ve anlamadıkları için ön yargılı oldukları dersten daha da koparlar gibime geliyor. Hocalar sanki unide hoca olacakmışız gibi davranıyor nedense, otuz kırk kişiye ders anlatacağımızı unutuyorlar.
- +1 yıl
@sinemilkay İngilizce konuşsan çok iyi olur. Bir de nasıl başlarsan öyle gider diye bir durum var. Classroom language var belli komutları en azından İngilizce vermelisin. Yani ben sırf İngilizce konuştuğu için öğretmeni şikayet eden veli de gördüm. Yani ama sen İngilizce konuş hatta senin İngiltere’den geldiğini falan sansınlar. İngilizce ilk olarak kulağa hitap eden bir bölüm. Ben de İngilizce konuştuğumda bön bön bakıyorlar. Ama ben ipuçları veriyorum. Jest ve mimiklerimle. Bazen canım Türkçe konuşmak istiyorum. Türkçe oluyor. Aslında senin İngilizce konuşman senin dili unutmamana vesile olacaktır. Türkçe mümkün olduğu kadar az kullanmalısın
- +1 yıl
Çocuklar Türkçeden de anlamıyorlar emin ol😂
- +1 yıl
Öyleyse Ingilizce en iyisi. En azından bir dönem duydukça kulak aşinalığı olur. 😅 Siz hangi sınıflara giriyorsunuz? Ortaokul daha iyi diyorlar lise veya ilkokuldan.
- +1 yıl
@sinemilkay ortaokul benim. Ben ilkokula da girdim bu sene. İlkokulu herkes sevmez oyun oynatmayı eğlendirmeyi seviyorsanız ilkokul olmalı. Ben aşırı sevmem arada oynatırım. Ben ortaokul müfredatına hakimim böyle gider sanırım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yıling ogretmenligi kucukken buyuyunce okuyacagimi dusundugum bolumlerdendi ama ogretmenlik bana gore olmadigi ama hep merak ettigim bi meslek bence ozel okullar ya da hazirlik bolumlerinde calismak guzeldir ama isteksiz ve yasi buyuk ogrencilerle cok zor sinif ogrt daha fazla sorumluluk istiyor ama galiba daha cok ataniyor kisiligine gore secmelisin arti eksilerini dusunup
00 Yorumla
+1 yılLisede dil bölümüne gittiysen eğer okuyabilirsin ama gitmediysen geç kaldın sınıf öğretmenliğinden devam et
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİngilizce veya Özel Eğitim düşün bro. En çok da özel eğitim. Çok iş imkanı var acayip paralar kazanırsın büyük bir şehirde. Demedi deme.
14 Yorumla- +1 yıl
Özel eğitim yapabileceğimi pek sanmıyorum ama ingilizceyi sevdiğim için gidebilirim
- +1 yıl
Cevap için teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılBu arada ben de İngilizceciyim.
- +1 yıl
İngilizcem idare eder şuanlık mezuna kalmayı düşünüyorum ingilizce ve tyt için 2 yıl vaktim var sence ingilizce öğretmenliği için yeterli bir süremi sıkı bir şekilde çalışabilirim
ingilizce öğretmenliği bence en avantajlı olanı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDilden kac net yaptın?
02 Yorumla- +1 yıl
Daha sınava girmedim hedefimi belirlemeye çalışıyorum :). Mezuna kalıp çalışabilirim bile 2 yılım var
Cevap sahibi+1 yılÖğretmenlikte en mantıklısi o bence. Eğer bide celta veya tesol sertifikasi alırsan yurt dışındada öğretmenlik hakkın olur haberin olsun
Okunur
00 Yorumlaokunur
20 Yorumlaokunur
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne