Benim belirli bir üniversite hedefim yok ama istediğim bölüm hukuk. Bu sene ilk mezun senem depremde yakınlarımızı kaybetmekten ve başka kişisel problemlerimden ötürü kendimi derse veremedim ve sınava 6 gün kaldı. Kendimi hazır hissetmiyorum Geçen sene eşit ağırlıkta 40 bin sıralama yaptım. Sınava hazırlanan bütün öğrenciler aynı imkanlarla sınava hazirlanmiyor mesela bizim ev çok küçük ve kendime ait bir odam yok salonda koltuğun üstünde ders çalışırdım, kışın mutfağın kaloriferlerini yakmayız ben soğukta orada çalışmaya çalışırdım. Bu sebeplerden ötürü mezuna kalmak benim için çok zor olacak. Çevremdekilerin baskılarını saymıyorum bile özellikle ailem beni asla desteklemedi şimdi de desteklemez. Siz ne önerirsiniz Ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
merhaba benim durumumda seninkiyle benzer.. ama sen ea da 40 bin yapmışsın helal olsun.. ben liseyi ve ortaokulu açıktan okudum, bu sebepten ötürü temelim yoktu. geçen yıl sözelden girdim Ankara üniv edebiyat kazandım şehir dışı olduğu için ailem göndermedi onun dışında desteklemiyorlardı, bu sene iyi hazıelanırım diyordum ama kendime ait bir oda bile yoktu, kütüphaneye gitmeme izin vermediler, en sonun da abimin işine soktular ders çalışamadım.. şimdi ise mezuna asla bırakmıcam kendi şehrimde en danik bölüme bile giderim üniv okurken tekrar ahzırlanırım sınavlara.. bence sen de öyle yap
Bende kendimce alternatifler düşünmüştüm. Mesela şehir dışında dandik bir bölüme gider orada tekrar sınava hazirlanirim diye ama yok bu sefer de diploma puanım düşer çünkü diploma notum 87 ve bana 52 puan oradan geliyor zaten. Alternatiflerimin hiçbirinde vazgeçtim hukuk okumayacağım diye bir şey olmadi çünkü ben çok istiyorum ve nolursa olsun hukuk kazanicam başka bir tercihim yok
Bebeğim ben 40 bin yapsam varya kendime öyle bir güvenir öyle bir calisirdim ki gider TIP okurdum ama sen HUKUK istiyorsan git oku. Ben de mezuna kaldım 7 kere çevremdeki herkesi kıtır kıtır kesmek istiyorum öyle baskı gördüm çok zor ama mücadele edilebilir psikatri vs. Gidip mezuna kalırken sosyalesip halledilir yani saçma sapan bölüm okuyup 3 kuruş alacağına bebeğim dayan savaş mucadele et güzel yerlere gel öpüldün 🤩🥰🌹
Bunu benim cahil çevreme anlatamazsın işte. Benimle yaşıt kuzenim çocuk gelişimi okuyor "Kuzenin üniyi bitirdiğinde sen yeni başlayacaksın herhalde" diye boş yapiyorlar. Sanki kuzenim mezun olup direkt iş bulacakmış gibi hicbir sey bilmeden konusuyorlar. Ben bu sene mezuna bırakırsam eşit ağırlıkta 10 bin sıralamaya bile girerim. Akraba baskısı umrumda değil ama aynı evin içinde yaşadığım ailemin yaptığı psikolojik şiddetlerden biktim. Bana sürekli okumayacaksan çalış benim arkadaşlarımın senin yaşında çocukları var kasiyerlik yapiyorlar diyorlar. Ben 3 milyon insanın girdiği sınavda ea da 40 bin yapabilecek kapasitem varsa niye kasiyer olayım? Onun dışında odama kapansam ailemi de umursamasam diyeceğim bir odam bile yok çünkü ev 1+1. Biktim artık günde 4 saat ders çalışıyorsam 5 saat ağlıyorum. şu an bile ağlıyorum
Kıyamam sana gülüm benim ailemde aynı inan seni çok iyi anlıyorum. Bizim evde küçücük ben gürültüden calişamiyordum kulağıma hirdavatcıdan tıkaç aldım sanada öneririm yıkanıp kullanilabiliyor çok ucuz. Beni travestilerle yatan Corona olmasa barajı geçemeyen sapik alkolik kuzenlerle karşılaştırıyorlar benim yaptığım puanla gireceğim okula onları bekçi köpegi diye bağlamazlar aynı şekilde senin de. Karsina al ciddi ciddi mantıklı mantıklı konuş neler başardığını onlara anlat sen doguda karadenizde çok rahat Hukuk okursun demekki harika bir üniversite de okumak istiyorsun. En iyisi duygu sömürgüsünden yürü ben sizi saraylarda yaşatmak istiyorum kasiyer olsam size para veremem bana yetmez felan de destek iste onlardan ağla sarıl derdini anlat. kutuphane bak çevrende evden yemek su götür ben öyle yapıyorum hem yürüyorum insan görüyorum sosyallesmiş gibi hissediyorum. Allah yardımcın olsun güzelim ben İzmir 'deyim şanslıyım biraz kütüphane var. Parttime olmadı çeyrek parttime iş bak kendine çözüm uret yazık etme kendine ve puanına sakın sen gerçekten zeki özel birisin farkındasın bunu gidebildigin yukselebildigin kadar yüksel.
Destegin için gerçekten teşekkür ederim bu konuda yalniz olmadigimi hissettirdin bana. Umarım çok güzel yerlere gelirsin sakın umudunu kaybetme. Sınava 5 gün kaldı sınavdan çıkar çıkmaz sana bilgilendirme yapicam. İstersen instami yazabilirim
Çok sevinirim olur yaz tabiki de. Benimde tercih ilgili bir sorunum var kısa sana ondan bahsederim senin gibi zeki bir kızdan fikir almak çok işime geljr
kilo. healthy. lifestyle diye fake bir hesabım kendim kullanmıyorum ordan ekle istersen
Mantıklı degil bence
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!