Lise mezunu birisi sınavsız aof başvurusunda bulunabilir mi
Lise mezunu sınavsız AÖF okuyabilir mi?

Lise mezunu birisi sınavsız aof başvurusunda bulunabilir mi
Merhaba, yks'ye girdiğiniz takdirde AÖF'de okuma şansınız bulunmaktadır diye biliyorum. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Cevap
6Cevap
Hayır bende sınavsız AÖF okuyorum ama 2. Üniversite olarak. Sizde aynı durum olamaz anca yks girip AÖF yazabilirsiniz
İkinci üniversite olayı böyle mi oluyor
Mesela 2 yıllık bir bölüme yerleştim ikinci üniversite hakkım oluyor bu hakkı açıktan sınav puanı olmadan mı kayıt yapabiliyorum
Öyle oluyorsa bu şekildede oluyor mu
yks sınavıyla açıköğretime (2yıllık) yerleştin sonra ikinci üniversite hakkıyla (2 yıllık) örgüne kayıt yapabiliyor musun
@Niyaziemre AÖF ve örgün ayrı ama sanmıyorum ikinci üniversite örgün olmuyor diye biliyorum araştırman gerek emin değilim
Araştırdım da öyle bir şey yok sanırım o kadar umutlanmıştım 😅 neyse öyle olsaydı haksızlık olurdu shsj
@Niyaziemre örgünken AÖF oluyorda AÖF iken örgün olmuyor
hayır yksye girmen lazım o puanla aöf okuyorsun zaten
Hayır, sınava girmen gerekiyor
Hayır olmaz sınava girmen lazım
hayır sınava girmen lazım
yks sınavı ile kayıt yapılabiliyor
Sanırım olmaz ama bakman gerek genede
Aynen öyle
hayır sınava girmen lazım
Bitirmen gerekiyor diye biliyorum ama bir araştır
Hayır okuyamaz
İlla sınava girip kazanman lazım sonra 2-3 tane bile sınavsız bölüm okuyabilirsin. Ama eğer sınava girip önlisans (2 yıllık) bölüm kazanirsan sınavsız 2. Üniversite kapsamında da 2 yıllık okuyabilirsin 4 yıllık okuyamazsin ( belki DGS ile yukseltirsin) ama 4 yıllık kazanirsan ilk başta istersen 2 istersen 4 yıllık okursun
En İyi Cevap