İlk yılımda istediğim başarıyı gösteremedim ve mezuna kaldım ama mezun senem de düzgün hazırlanmadigim ve daha fazla sınava girmek istemediğim için tercih yaptım ve üniversiteye geldim ama şu an okuduğum bölümden ve üniversiteden hiç memnun değilim bu sene yine gireceğim sinava ama vizeler finaller derken pek düzgün hazirlanamadim kirik obp de var bi de. Sene başında belki bölümü sever devam ederim diye düşündüm ama yapamıyorum psikolojim gerçekten çok kötü. Seneye okulu dondurup yeniden mi hazirlanmaliyim sınava bilemiyorum çok kararsızım. Sınava 4. kez girme fikri beni çok kötü etkiliyor çoğu arkadaşım ilk yıllarında ya da mezun yıllarında çok iyi yerlere geldiler ben ise hiç bir şeyi becerememiş hissediyorum. Ayrıca 1 yıl daha evde sınava hazırlanma fikri beni çok strese sokuyor hem aile hem çevre baskısı yüzünden. Yıllarımı boşa harcamış hissediyorum. Mezun seneme dönmeyi o kadar diliyorum ki. Sanırım o zmn durumun ciddiyetini kavrayamamism. :"(
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bir an önce insanlarla kendini kıyaslamayı bırakmalısın. Onları yaşamlarını sürdürüp tarzı, ailelerinin baskı oranı, çalışabilecek rahat ortam, bir konuyu anlama kapasitesi, sözel veya sayısala yetkin olma, stres düzeyleri, hafıza düzeyleri seninle veya başka insanlarla asla aynı değil. By konuda her insan farklı. 10 kez sınava giren de var 1 kez giren de. Kendini başkalarıyla karşılaştırmanın sana hiçbir yararı dokunmayacagı gibi seni daha geriye çekmeye ve stres düzeyinde artışa veya kendinden nefret etmene sebebiyet verir.
Bütün o kıyaslamaları bir kenara bırak ve gerçekten kendine ben ne istiyorum diye sor. Burada annenin babanın olsa dahi fikrini alma. Kendin düşün. Gerekirse haftalar boyunca ben hangi mesleğe uygunum, bunu gerçekten istiyor muyum diye araştırma yap. Bunun sonucunda yapabileceklerini bak. Mutsuz oldugun yerde durma. Üniversiteyi 1 sene askıya almanın bence hiçbir sakıncası yok. Kırık obpyi bir kaç soru fazla çözerek halledebilirsin. Unutma. Önünde koskoca 370 gün var. Bu süre bir o kadar uzun ve bir o kadar da kısa. Bir süre yaşadığın üniversite ortamından uzaklaşıp ilk 1 ay kendine izin bile verebilirsin. Bu zamanda gezmek istersen gez, okumak istediğin kitapları, izlemek istediğin filmleri bol bol izle. Sonra başlamaya hazır oldugun veya önceden planladığın o gün geldiğinde yavaş yavaş o adaptasyona kendini sok. Bunlar olunca ve her gün bugün verimli geçti demeden yatağa girme. Bunu kendine 10 ay tekrarlanan gerek. Bu da işin zorluğu işte. Sonra bir bakmışsın istediğin puan, istediğin okul, istediğin ve kendine güvendiğin bir hayat. Başlamak gerek sadece.12 Yorumla- +1 yıl
Bu tatlı yorumun için gerçekten çok teşekkür ederim kendimi daha iyi hissetmemi sağladın :) Dediklerine hak veriyorum kendimi başkalarıyla kıyaslamamalıyım ama sanırım küçüklükten beri hep birileriyle kıyaslanınca elimde olmadan yapıyorum bunu ve gerçekten o kadar yorucu bir durum ki. Sanırım bir an önce ne istediğime karar vermeli ve harekete geçmeliyim. Bu belirsiz durum ve kararsız halim beni gerçekten yiyip bitiriyor. Ama yazdıklarını kafamın bir köşesine aldım. Tavsiyelerin için teşekkürler <3
En İyi Cevaplar
Kendine güvenemiyorsan riske atmanı önermem. Tabi hedefin kısmen ulaşılabilir bölümlerse ( Öğretmenlik, hemşirelik vb.) durum biraz farklı. şu an okuduğun bölümden memnun değilsen bile farklı iş kollarında çalışmak için çift anadal şansın var belki ilgini çeken başka bir bölüm olur. Üzüldüm senin için 🙁
01 Yorumla- +1 yıl
şu an okuduğum bölüm Beslenme ve Diyetetik sırf sağlık alanı olsun diye ailemin tavsiyesiyle yazdığım bir bölümdü. Dediğim gibi başlarda alışır ve yapabilirim diye düşündüm. Ama bölüme ve üniversiteme asla ısınamadım ve benimseyemiyorum. Kendime güveniyor muyum bilmiyorum ama daha iyisini yapabileceğimi biliyorum. Ama işte yinede korkularım ve endişelerim var :'(
Bende kendim için çok üzülüyorum gerçekten.😭 O kadar çok keşke diyorum ki.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılSıkıntı yok bende 4. kez giricem 2001li gardaşım
00 Yorumla
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi