+1 yılBak şöyle anlatayım, zıctın.
O sınavı kazanamayacaksın, ve hayal kırıklığı yaşayacaksın.
Yeterince çalışmayıp pişman oluyorsan durum bu. 17 günde de maksimum 3-5 net kazanırsın o da seni kurtarır mı bilemem.
Boşu boşuna heyecan yapma yani, kötü geçeceği için hayal kırıklığından başka bir şey vermeyecek YKS.
Çünkü sen ne kadar çalışmayarak başarısızlığı tetiklemiş olsan da YKS zaten çok sert bir sınav. Ki malum kişi Youtube daki gençlerle iletişim videosunda beğenmeyenlerin sayısı beğenenlerden fazla olduğu için o gün kinlendi size.
Dikkat et o olaydan sonraki YKS ler hep sert geçti… 😂
Ya zaten şöyle düşün, 3 milyon insan sınava giriyor; bence maksimum ilk 100.000 kişi hayatını kurtarıyor ama hadi ilk 200.000 kişiye iyi de.
Geri kalan 2.800.000 kişi de ya kazanamıyor ya da 4 sene okuyup işsiz kalıyor. Sistemdeki başarısızlar oranına bakar mısın?
Yani saçma sapan bir sistemin içindesiniz. Üniversite sınavı zaten saçmalık hiçbir Avrupa ülkesinde yokken, bunu vizyonsuz bir Akp hükümeti ancak devam ettirebilir bu üniversite sınavını zaten…
Bide çalışmadım diyorsun, hiç heyecan yapma o yüzden.
Bize masal da anlatmayın, yok işte belki yaparım ne heves kırıyonuz benim denemelerim iyi vs.
Bizim bi arkadaş vardı, her çözdüğü denemede Tyt Matematik kısmında 40 üzerinden 37-38 net yapıyordu gerçek sınava girdi 26 net Tyt matematik yaptı çıktı.
YKS böyle bir sınav yani…00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen de ayni durumdayim cok iyi calismadim ama dershaneye gittim bu sene katkilarindan yararlanicam az buz stresten heyecandan surekli agliyorum ellerim titremeye basliyor garip duygular icinde oluyorum bazen cok abarttigimi dusunup sakinlestirmeye calisiyorum kendimi ama olmuyor bir cozumunu bulursan banad ahaber et :) ama bu isin sonunda olum yok ben 3 kez sinava giriyorum milletin dedikleeini cok kafama takarim insanlarin dedikleeine cok aliniyorum diyordum sinava girene kadar sonra * boyle isi dedim kimseyi tinlamadim cunku iyi niyetle bana nereyi kazandin vs diye sormadiklarini biliyorum e diger sinavlarda zaten hic calismamistim hani boyle bir aonuc bekliyirdum kendimi kandirmam daha kotu birseydi rahat ol ursa olur olmazsa olmaz sonucta bir kere girebilecegin bir sinav degil benim iki yıl kaybim olmasina ragmen dershaneye gitmeme ragmen halen asilmiyorum derslere aileme karsi sorumluluk hissetigim icin Şu an cok stresliyim maddi acidan o kadar destek olup dershneye ggonderdiler kisacasi icini ferah tut azda olsa vaktimiz var uc bes not cikar iki soru coz illa katkisi olur Simdiden basarilar diliyorum zaten boyle bir sistemde okumaninda xok bir mantigi yok ama diploma elimizde olsun diye cabaliyoruz
02 Yorumla
Soran+1 yılsen kaç net yapıyorsun kardeş?
- +1 yıl
Tyt 35-40 ayt 40-45
Kaygılanmakta strese girmekte haklısın toplum baskısı bu sınavı bizim gözümüzde o kadar büyütmüşki bu yüzden bu duygular çok normal ama unutma bu sınavı kaygılarını ve streslerini kontrol edenler kazanabiliyor
Sen bu vakite kadar çalıştın geceni gündüzüne katıp resmen ömrünü adadın Çalışan insan emeklerinin karşılığını muhakkak alır Günde muhakkak bir tyt bir ayt denemesi çözmeyi ihmal etmeBende senin gibi bu dönemlerden geçtim ablan sayılırım strese girme aksine sınav yaklaştı hayallerime ulaşmama çok az kaldı diye sevinmen gerekir (Bu arada hangi bölümü istiyorsun merak ettim)29 Yorumla
Soran+1 yılkeşke deneme çözebilsem ama konularım bitmedi :( son bir kaç ay hiç çalışmadım.
Soran+1 yılpeki sen hangi bölümü kazandın?
Soran+1 yılUmarım mutlu bir hayatın olur. teşekkür ederim öneilerin için.
- +1 yıl
12 bin mi😱
Eğer 12. sınıfsan şunu bilmeni isterim ki üniversiteyi kazananların çoğu mezun tayfa. Bu yüzden 1 sene daha hazırlanabilirsin. Ama eğer mezunsan elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Kalan 16 günde 8 konu bitirsen bile kardır. Sakinliğini korumak en önemlisi. Heyecan her zaman olur. Bu benim sınava 3. girişim olacak. Hala heyecanlıyım. Şuanda kendime güvenmeme ragmen ben de stres yapıyorum. Herkes yapıyor. O gün bunu minimum dereceye indirmeye çalış. Emin ol evde çözdüğün pek çok denemeden daha kolay oluyor
04 Yorumla
Soran+1 yılSence istediğim yer gelemeyceği için mezuna mı kalayım. Ama aile evimde müsait değil gürültü çok abim dedi oraya gidip hazırlan dedi. Kafan dağılır orada arkadaş edinirsin daha iyi çalışırsın dedi. Sence napıyım?
- +1 yıl
Eğer bir üniversiteye gidersen oranın derslerini de düşünmen gerekecek. Hatta belki üniversite hayatında rahatlığa alıştığın için tekrar o stresli sınav zamanına geri dönmek istemeyebilir ve o üniversiteden mezun olmayı seçebilirsin. Bunlar bana kalırsa büyük risk. Ayrıca puanının kırılmasını da unutmamak lazım. Ben senin yerinde olsam mezuna kalırdım. Şimdi 1 sene mezuna kalmak 30 yaşında dank eden istemediğin bir işi yapma sorunundan çok daha iyidir diye düşünüyorum. Ben 2 sene mezuna kaldım. İnan ilk seferinden daha da zor. Ama istediğim bölüm için yapıyorum bunu sonuçta. İstemediğim bir üniversiteye gitmektense kalmayı seçtim bende
Soran+1 yılama psikolojik sağlığım kalmadı. Hiç arkadaşım yok insanlarla konuşamıyorum. Evden çıkamıyorum. Her gün ağlıyorum. Ağlamaktan ders çalışmadım zaten. Abim ondan dedi git. Kafayı yiyecek düzeydesin dedi.
- +1 yıl
Bence pozitif ol stres yaparsan yanlışların çoğalır bende bu sene sınava gireceğim. Umarım kazanırız kazanamazsak da seneye tekrar gireriz:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılHeyecan yapmak bana göre çok yanlış istemeden olsada bu durumu herkes yaşıyor ucundan köşesinden ama hepimiz o dönemlerden geçtik soğukkanlı olmaya çalışmalısın heyecan bildiklerini unutturur o yüzden rahat ol tarihe odaklanma...
10 YorumlaPanik yapılacak bir şey yok dünyanın sonu değil üniversite her yaşta okunur önemli olan istemek bizim dershanede 30 yaşında abla var hemşire hemde ama sınava yeniden girecek her şey para olmadığı için tabi her neyse seneye de girersin önemli olan kafanda hedef belirlemek çok bir yeri istiyorsan illede atıyorum hukuk okucam diyorsan peşinden git pes etme tükensende önemli olan inatçı olmak kafaya koymak ha tek amaç iyi bir yer kazanayım okuyayım diyorsan o da olur ama stres gereksiz nasipte varsa olur hayat seni bir yerlere getirir zaten unutma üniversite her zaman okunur zaman çabuk geçiyor bu sene olmazsa seneye o da olmazsa seneye kendini yıpratma arada verilebilir sonuçta önemli olan sensin ölümlü dünya sonuçta kimse bir sınavdan dolayı yerle bir olmamalı ölümün her an var olduğu unutulmamalı o yüzden stres çok gereksiz :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak canim
Ülkemiz iyi bi yere gitmiyo
Bikaç sene sonra ukraynadaki gibi savaş çıkabilir iç savaş yani türk ve suriyeli savaşı bunu biliyosundur herhalde
Sen bikaç sene sonra bu savaşta ölebilirsin bende ölebilirim veya türkiyede herhangi bi erkek tarafindanda öldürülebilirsin
Ölüm var yani hiçbişeyi çokta dert etme
Ben tyt ye giricektim stresten hastanede yattım ama sonra ölüm geldi aklima ya ben hastaneye yetişemeyip kriz yüzndebnölseydim
Ölüm varken hiçbişeyi takma kafana bugün varsın yarın ölüsün
Sınav her sene oluyo ama sen bi kere yaşayacaksin14 Yorumla- +1 yıl
geçmiş olsun. geçmiştir umarım.
tyt ye girdin mi?
Cevap sahibi+1 yıl@Michael4732fs ben tyt ye geçen sene girdim açıkögretim kazandim zaten açıkögretim istiyodum
- +1 yıl
açık öğretim nasıl. hangi bölümler var hangi bölümde okuyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@Michael4732fs anadolu üniversitesi halkla ilişkiler ve tanıtım okuyorum
O kadar kolay bi bölümmüş ki ortaokul çocugunu vizeye finale sok en az 50 alır
Diger bölümler zormuş ama halkla ilişkiler ve tanıtım cidden çok kolay
Diger bölümlerinde sınav sorularını gördüm yani baya zor hele büro yönetimi ve yönetici asistanlıgı bölümü çok zormuş yani kolay bir bölüm gibi görünüyor ama okuyacaksan büro yönetimini okuma zaten o bölümde baya kalanlar oldu bizim telegram grubumuz var ordan haberleri alıyorum
Okumak istiyorsan
Anadolu üni-halkla ilişkiler oku
1 saat bile ders çalışmadan üniversite mezunu olursun
+1 yılEvet, Temmuz ayında da benim sınavım var. Seni çok iyi anlıyorum. Ama bu'nun sana yetmyecegini de biliyorum. Konuların bitmediyse günlük genel tekrar videoları izle onlar daha faydalı olacak. Onun haricinde sadece çıkmış sorulara bak çünkü geçerliliği yüksek olduğu için ösym hep birbirine yakın sorular sorar. Dediklerimi yaparsan güzel bir sonuç alırsın. Dualarım seninle. Sakin yapamam psikolojisine girme. Kaygının hic olmamasi ya da çok olması kotu bir durum. Kaygili ol ama orta düzeyde. Unutma hayatın sonu değil. Başarılar ❤😍☺️
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah gönlüne göre vers, n kardeş.
+1 yılKeşke bende sınav kaygısından gebersem ama maalesef umursayamiyorum bir türlü ve bu benim ileride hayatımı kötü etkileyecek. Sana verebileceğim tavsiye;Bizim coğrafya hocamız demişti ki çok test çözmekle başarılı olunmaz, saatlerce çalışmakla da başarılı olunmaz özellikle de içinden ders yapmak hiç gelmiyorsa ama çalışmak zorunda isen ders çalışma motivasyonu veren gaz veren videolari açıp izle demişti. Bu kadar kaygi etmene gerek yok artık Z kuşağı okumaya çok hevesli değil ve tembel. Okumamak için açığa geçiyorlar bende dahil. Sen o başarılı olanlar arasında olacaksın zaten bizde senin temizlikçin falan
01 Yorumla
Soran+1 yılçalışmadığım için paniğim sen temizlikçi olacaksan ben paspas olacam herhalde.
+1 yılEe aşırı kaygılanınca otomatik tıp mı kazanılıyor. Biraz kaygı iyidir.
Kendini kontrol etmek için nefes egzersizi yap.
Burnundan derin bir nefes al ve ağzından nefesi verirken tüm sıkıntılarının gittiğini düşün. Bunu 5 kere tekrarlayabilirsin. Yaparken acele etme.
Kaygılanan tek kişi sen değilsin. Birçok kişi seninle aynı duyguları yaşıyor ve birçok kişi senden az bu sınava hazırlanmıştır.
Hangi bölüm istiyorsun? Var mı aklında bir bölüm?010 Yorumla- +1 yıl
Üzüldüm cevap alamadığım için. Umarım çok iyi geçer.
Soran+1 yılaklımda bölüm yok açıkçası. İyi çalışmadım zaten. Vicdan azabı çekiyorum
- +1 yıl
Yapabileceğinin en iyisini yap ve tercihlerde mantıklı düşün.
Soran+1 yılence istediğim yer gelemeyceği için mezuna mı kalayım. Ama aile evimde müsait değil gürültü çok abim dedi oraya gidip hazırlan dedi. Kafan dağılır orada arkadaş edinirsin daha iyi çalışırsın dedi. Sence napıyım?
- +1 yıl
Orada derken? Abinin dediği yer neresi?
Soran+1 yılyani ne gelirse üniversitede
- +1 yıl
Üni icin gidecek ve tekrar sınava hazırlanacaksın. Biliyor musun bu baya ütopik geliyor kulağa.
Bak şimdi.
Sınava girmeden böyle bir ayrıma kalkışma. Sen daha sınava girmeden yenilgiyi kabullenmişsin. Önce sınava gir. Sonuca göre de değerlendirmeni yap. Her şeyin kaygısını zamanında yaşa. Aşırı kapsamlı düşünme.
Ben üni sınavına hazırlanırken, amaaan okuyacak da hakim mi olacak, diye düşünen ve son ses tv izleyen, kahkaha atıp bağırarak konuşan bir evdeydim. Zamanla seslere hissizleşmeye başladım. Şöyle yapabilirsin. Ders çalışma zamanını evin sakin zamanlarına göre ayarla. ya da imkanın varsa yakınlardaki kütüphaneleri kullan. Kütüphanelerde çok zaman geçirdim ve en verimli şekilde oralarda çalışmışımdır.
Bence, üni kazanayım orada birdahaki sene için hazırlık yaparım, diye düşünme. Okuduğun bölümün de dersleri sınavları olacak çünkü.
Soran+1 yılBen direk atlıyım o zaman. ama psikolojik sağlığım kalmadı. Hiç arkadaşım yok insanlarla konuşamıyorum. Evden çıkamıyorum. Her gün ağlıyorum. Ağlamaktan ders çalışmadım zaten. Abim ondan dedi git. Kafayı yiyecek düzeydesin dedi.
- +1 yıl
Belki de uzaklaşmak gercekten iyi gelecektir, bilemem. Bana sorarsan 1 yıl da sabret. Daha sıkı çalış ve emin adımlarla ilerle. Bu yıl da illa olmayacak diye düşünme. Sevebileceğin bir bölüm tercih edeceksin belki de, kimbilir.
Soran+1 yıltşkler
Kaygılanmakta haklısın. Az da çalışsan, çok ta çalışsan ister istemez kaygılanıcaksın, panik yapıcaksın maalesef ama şöyle bir durum var bu iyi bir şey değil. Yani sen şu anda istediğin kadar endişelen stres yap bunun sana hiçbir faydası olmayacak. O yüzden biraz daha ders çalış bi tekrar et bu zamana kadar çalıştıklarını sonrasında sakin bir şekilde gir sınavına. Hiçbir şekilde kendini üzme bu senenin diğer senesi de var. Hemen ilk defa girer girmez çok güzel bir yer kazanıcaksın diye bir şey yok sonuçta. Belki de bu sene böyle yapman daha iyi olucak senin için. Bir dahaki sefere çok daha sıkı bir şekilde çalışıp istediğin okulu, istediğin bölümü bu şekilde kazanıcaksın belki de kim bilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen sinav heyecani korkusu ve stresi yüzümden lise 3 te pat diye bıraktım okulu. lisede okul birincisi iken hemde. Sen yaparsın diyip yuksek beklentiye girmeleri öğretmenlerim ailem arkadaslarim sagolsunlar el birligi ile egitim hayatima son verdiler cok pismanim ama o stres intihari bile gecirdi aklimdan. Sana tavsiyem olursa olur olmazsa canim sagolsun doye düşün gerisini allaha birak elindem geleni yaptiysan..
03 Yorumla
Soran+1 yılokula döndünüz mü peki?
Cevap sahibi+1 yılCok sonradan disardan bitirdim liseyi maalesef bilgilerim taze kalmadigi icin zor bitirdim. Bir daha çalışmak zor gelince üniversite düşünmedim.
Soran+1 yılumarım çok mutlu bir hayatın olur.
Gizli Üye(18-24)+1 yılSeneye bende seninle aynı duyguları yaşayacağım. Ama inan ki hayatta kendimizi bu kadar strese sokmaya gerek yok, sen yapabildiğin; çabalayabildiğin kadar çabala ve gerisini Allah’a bırakarak rahatla. En fazla puanını düşük olur ve mezuna kalır daha iyi yaparsın. İnan ki 5 yıl sonra bu strese değmeyecek hasarlar bırakıyorsun. Sadece çabala, inan ve gerisini izle... başarılar <3
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılçalışmadım demezsin bazı insanlar son gün kalarak bir çabalıyor. Nafile mi? Evet nafile ama en azından bir şeyler yapmaya inandırıyor kendini. Şimdi bile bir seyler calısmaya başlayabilirsin
+1 yılHer zaman olumlu düşün.
Asla ümitsizliğe kapılma.
Kur'an oku.
Bir de Süleyman Beledioğlu'nun konuşmalarını dinle. Gerçekten çok iyi motive ediyor. Ben Yks'de, belki de en çok onun sayesinde hayal dahi edemeyeceğim bir sonuç almıştım.03 Yorumla- +1 yıl
Bunlara ek olarak; bir de rahatlatması için papatya çayı içebilirsin. Resmen antidepresan etkisi yaratıyor, çok rahatlatıyor.
Soran+1 yılpapatya kokusuna bile dayanamıyorum çok isterdim ama olmuyor kötü
- +1 yıl
Bence yapabiliyorsanız içmeye çalışın, çünkü gerçekten dediğim gibi müthiş bir rahatlık hissi veriyor.
Psikiyatriste ve psikoloğa git, minicik bir hap veriyorlar sınav kaygısını gidermek için. Yok kendi başıma yenerim diyorsan nefes egzersizleri ve yogayı tavsiye ederim.
112 Yorumla- +1 yıl
Ne hapi o
- +1 yıl
Ismi ne yani
Soran+1 yıl@hayallergokyuzuu sorumun altında sohbet etmezseniz sevirinirm
- +1 yıl
Ritalin mi?
Soran+1 yıl@hayallergokyuzuu sorumun altında sohbet etmezseniz sevirinirm
- +1 yıl
Concerta ya da ritalin. Ama herkese yazmazlar ciddi psikolojik kaygı içinde olmanız gerekir
- +1 yıl
Ritalini hiperaktif kisilere yazdiklarini saniyordum
- +1 yıl
Sadece hiperaktifsin diye yazmaz ağır haplar bunlar kırmızı reçeteyle satiliyor yanlis bilmiyorsam
- +1 yıl
Ogrencilerde kullaniyor bence
+1 yılKuzenim çok çalışkan biriydi hatta ailesi okuldan dershaneye gönderir eve gelince de önüne yığınla kitap dizerlerdi sonra kız o kadar çalışmaya düşük puan aldı yani istediğin kadar uğraş kısmette ne varsa o hayırlısı olsun🤗
00 Yorumla
+1 yılO heyecan bir bende mi yok ya geçen sene de heycan gelmedi aşırı sakinim umrumda değil olmuyor ben de kendime stres yapmak isterdim bu konufa kafama takim filan
10 YorumlaSınava claismadiysan niye panik yapıyorsun ki. Ben hiç yapmıyorum. Çünkü biliyorum çalışmadım. Ama çok çalışsam olur heyecan
21 YorumlaHerseyin fazlasi zarar bence sakin kalmak gerek hatalara sebep oabilirbsakin olmalisin zaten yeterince emek verip calistiysan eger allah bunun karsiligini sana verecektir korkmaya ve kaygilanmaya gerek yok bence sakin kalip sadece odaklanmani tavsiye ederim dunyanin sonu degil unutma her zaman en iyisini isteyip onun icin calismak gerek
00 Yorumla
+1 yılBu sinav seni daha ustun ya da zayif biri yapmayacak. sadece ne kadar calistigini olcecek. hayattaki basarilar okullardan bagimsizdir. sende baslar sende biter. o yuzden kasma bosuna
00 Yorumlaşu an seninle aynı durumdayız. Aşırı sitresim ve bunu atamıyorum. Uyuyamıyorum. Kendime gelemedim ve şu an ders çalışma isteğim kalmadı. Ne yapacağım bilmiyorum.🤦
00 YorumlaÖyle ya da böyle bu sınav olacak. Elinden geleni yapacaksın, olursa olur. Olmazsa o zaman o durumda elindekilere bakacaksın. Sınav sonrası doktora gidebilirsin kaygılar için.
01 Yorumla- +1 yıl
merhaba ben de giberellin
Sınavın hakkını verip çalıştıysan gerisini tevekkül et.
20 YorumlaBi şey olmaz ikinci girişin de sadece olsun bitsin diye bakıyosun nasip ne bilinmez para buna bağlı değil
00 Yorumla
+1 yılEğer çalışmadıysan zaten yapacak bir şey yok. Girip çıkacaksın, olurda günündeysen olur bişeyler.
Çok eğer çok iyi çalıştıysan zaten neden stres olasın ki.00 Yorumla
+1 yılKendine zarar veriyorsunuz.
Bence her şey olacağına varır.
Siz sadece üzerinize düşeni yapın gerisi olacaksa zaten olur.00 Yorumla
+1 yılHer sey nasiptir güzel cabalasaydin endişelenmezdin kazanamasan yine girersin düzgün çalışırsın bu sefer
03 Yorumla- +1 yıl
Olmuşla ölmüşe çare yoktur çalışsaydin bile belki olmayacaktı üzülme her şey daha iyi olur bundan sonra daha sağlam çalış.
- +1 yıl
Rahat ol 🙂
- +1 yıl
Önünde çok sene var
Bu kadar takmamalısın, ben de takmıyorum. Dünyanın sonu değil sonuçta. Strese girmen bir şeyi değiştirmeyecek.
00 Yorumla
+1 yılAşkı memnu nihal gibi sınavda bayılırsın bu ne stres böyle
01 Yorumla
Soran+1 yılbenim stresimi bir fareye verilseydi. Fare dile gelirdi öldürün beni diye o derece stresliiyim.
+1 yılBu kadar çok üzerine düşünürsen çuvallarsın.. Oluşuna bırak
00 Yorumla
+1 yılO zaman sana daha büyük haberim var kazandan işsiz kalacaksın
00 YorumlaBu sözler bir yerden tanıdık geldi bence 27 günde olsa kendine bir program yapıp çalışmalısın
02 Yorumla- +1 yıl
artık 16 gün
Sıkıntı yok ben de gireceğim sakin olun bol deneme çözün rahat olun çokta şey yapmayın
02 Yorumla- +1 yıl
Deneme de çok işe yaramaz bence
Bnde sınava grcm stres gerginlik hcbsi yok çok şükür sakin ol send
01 Yorumla- +1 yıl
Oooye
Sjwkjwjwj sinava 372 gün kaldigini hatirlayinca benim rahatlama sekli.
00 Yorumla
+1 yılSen olması gereken duyguyu yasiyosun. Heyecan duymuyodan garip zaten.
00 Yorumla
+1 yılSınav heyecanı normaldir ama bunu sınavda paniğe çevirmemelisin
00 YorumlaSakin ol bu yaşına kadar neler atlattın bir sınavın mı üstesinden gelemiceksin? Bende bu sene giriyorum. Canım istediği zaman dersimi çalıştım canımın sağlığını önemsedim ve şimdi sınava giricem yapamazsak canımız sağolsun yaparsak helal olsun:)
00 Yorumlamerhaba öncelikle şöyle düşün kaybedeceğin bir şey yok ve kendine güven ölüüm kalım sorunu değil kaanırsan daha iyi olacak kaybedersen süre uzar giderken kahvaltını yap kuru üzüm al biraz ve rahat ol
00 YorumlaBen kayıt oluşturmadım skimdede değil dünyanın sonu değil
00 Yorumla
+1 yılKardes bu hayatinin sadece bir parcasi kayginlanmana gerek yok cunku bu sinavdan somra daha buyuk dertlerin olucak
00 Yorumlacok takma kafana sinavdan sonrada hayatin degismiycek ayni devam
00 YorumlaKaygı ve endişe duyarsan hiçbir şey yapamazsın. Sal gitsin ucunda ölüm yok
00 Yorumla
+1 yılarkadaşlar 2 hafta kaldı birşeyler yapabilir miyiz sınavda?
04 Yorumla- +1 yıl
ODTÜ ye gidersin
- +1 yıl
sadece obp hesaplanınca 200 puana ulaşmak istiyotum dalga geçme kanka.:(
- +1 yıl
Kanka dedin mahcup oldum ya amca demedin 😅
- +1 yıl
Özür dilerim 🤗
Benim gibi ol didkdkdkkdkdi, ben sınava hiç çalışmadım bile şansa bıraktım işi
01 Yorumla- +1 yıl
Aynı şekilde
Herkese başarılar dostlar..