Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle dgs ile tamamladığında yeniden 1. Sınıftan başlamıyorsun. Bunu söyleyenler hangi bölümden nereye geçti? Bengisu Sezer adlı kişinin youtube kanalına bakabilirsin. Kendisi dgs ile kazandı. Dersler aynı olduğu için 3. Sınıftan başlarsın. Görmediğin dersleri ek olarak alıyorsun. Belli bir ders sayısı var. Sanırım 13 ten fazla dersi görmediysen 1. Sınıfta başlarsın. Ama gördüysen 3. Sınıf. Bu tercih edeceğin üniversiteye göre değişir. İstisnai durum yapıp 1den başlatan ünilerde var ama az. Benim kuzenim özelden devlete geçti dgs ile. şu an 3. Yılından devam ediyor, çocuk gelişim. Ben kendimde pandemiden dolayı okula gidemedim iki sene. Ayt 0. Yapabilmem için dershaneye gitmem lazım. Oraya para ve sene harcayacağıma iki yıllık gider dgs çalışırım. Zaten iki yıllık okurken ekstradan matematik türkçe çalışırsın zor değil. Ben böyle yapacağım.
35 Yorumla
Soran+1 yılpeki ben şimdi 2 yıllık üniversite secicem ya mesela orda o 13 dersi gördüğümü nasıl bilcem dgs kazanınca hangi üniversite 1 den hangisi 3 ten başlatıyor onu nasıl bilcem
Cevap sahibi+1 yılGideceğin üniversitenin akademik eğitim programlarına bakacaksın. 2 yıllık çocuk gelişim derslerine bak. Daha sonra 4 yıllık olan çocuk gelişimin derslerine bak. Müfredat aynı ise sıkıntı yok. Dersler çok farklıysa yeniden birden başlarsın. Bu kadar korkmayın dgs den. Hadi diyelim birinci sınıftan başlattılar. Mezuna kalsan yine bi senen gidecek. İki senen gitsin aynı hesap. En azından elinde üniversite diploman olacak. Kpss ye girmeden memur alımları bile oluyor. Diploma dediğimiz bu kağıt parçası her zaman işimize yarayacak. Bunca insan dgs ile biyerlere geldi. Neden o kişi sen ya da ben olmayalım ki?
Soran+1 yılcok tesekkur ederim moralimi yerine getirdin bakıcam ben olmazsa rehber öğretmenlerine falanda sorarım bende düş ile yapmak istiyordum olmazsa en kötüsü kpss ye çalışirim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Şunu da ekleyeyim. İki yıllık okurken (önlisans) ortalamanı yüksek tutman gerekiyor. ÖBP puanın yüksek olduğunda dgs de çok işine yarıyor. Dgs dediğin şey temel matematik ve Türkçeden ibaret. Zaten bunlara çalışırken birnevi de kpss çalışmış oluyorsun. Bir taşla birden fazla kuş. Tek şey azim ve düzenli çalışma. İnanmak başarmanın yarısıdır. İllaki iki yıllıktan yapamayacaksın diyenler olacak. Üzülme.
Soran+1 yılcok tesekkur ederimm bencede mantıklı inşallah öyle olur cok saol:) inşallah sende iyi yerlere gelirsin
En İyi Cevaplar
Merhaba. Rahat bir süreç olmuyor ancak soru güncelemenizde dediğiniz gibi olmazsa okurken tekrar YKS'ye hazırlanır iki bölümü de birden okurum gibi bir düşünceniz için iki lisans ya da iki önlisans bölümünü aynı anda okuyamazsınız. Bu nedenle tekrar çalışma imkanınız varsa ve kendinizde o hırsı görüyorsanız tekrar YKS'ye hazırlanın. Yok diyorsanızda Dgs ile geçiş yapmayı denersiniz ama bunun içinde ayrıca çabaya ihtiyacınız olacak. Umarım hakkınızda en hayırlı karara varabilirsiniz. ❤
12 Yorumla
Soran+1 yılhayır 2 sini aynı anda okumak değil mesela şu an benim puanım çocuk gelişimin 2 yıllığına tutuyor 2 yıl gitsem çocuk gelişimden mezun olduktan sonra 4 yıllığa tamamlamak için dgs ye çalışcam ya düş deki ders konularıda yks dede var zaten 1 kere konu calismasiyla 2 sınavada ayni sene girerim dgs yi kazanıp 4 yıllığa tamamlayamasam bile belki yks den iyi puan tutturup 4 yıllık bir üniversite daha okuyabilirim böylelikle hem 2 yıllık çocuk gelişimden hemde 4 yıllık başka bir bölümden mezun olmuş olup 2 üniversite bitirmiş olurum
+1 yılDgsde 20 bine girmen yetmiyor işte.
200e girmen gerekiyor onun yerine.
Bi bölüm 100 kişi alıyorsa, DGS ile geçenler için olan kontenjanı 1-3 gibi bir şey22 Yorumla- +1 yıl
doğru bu arada dgs sayısalda ilk 1000'deydim ben bizim bölümden girenler ilk 5000binden girdiler. 20 bin ile çocuk gelişimi imkansız.
Soran+1 yıl@siyahgömlekli ama ben çocuk gelişiminin sıralamasına baktim dgs öyle yazıyor hadi 5000 girmek için bir sene çok çalışıp kursa falan gitsem giremezmiyim
+1 yılkendim mühendis bir dgs'li olarak dgs'yi tavsiye etmem sana.
nedeni de çok açık 2 yıl önlisans okuduktan sonra en az 1 yıllık hazırlıkla dgs'yi kazanında 4 yıllık bir ünide 1. sınıftan başlıyacaksın zaten.
3 senen çöpe gitmiş olacak yani.
o yüzden otur 1 sene daha yks'ye hazırlan211 Yorumla
Soran+1 yıloha 1. yildanmi başlanıyor ne kadar saçma ben 3. seneden başlanıyor diye biliyordum ama ben dgs ile çocuk gelişimden çocuk gelişime geçicem belki sen bölümünü degistirdigin için olmasin
- +1 yıl
3. seneden başlatmıyor hiçbir bölüm ve üniversitede.
iyi üniversitelerin tamamı 1. sınıftan başlatıyor, kıytırık üniversiteler 2. sınıftan başlatıyor ama o da alttan bir sürü dersin oluyor yine 1. sınıf derslerini alıyorsun.
- +1 yıl
bölüm değiştirmedim mühendisliğin 2 yıllığından 4 yıllığına geçtim ben de
Soran+1 yılyks ye hazırlanama 2 yıl çocuk gelişim okuyup mezun olduktan sonra kpss ye hazırlanasam nasıl olur
- +1 yıl
yani o senin seçimin tabi 2 yıllık okumaya razıysan öyle yap.
- +1 yıl
2. Ya da 3. Sınıftan başlanman için senin onlisansta aldığın derslerin lisanstaki verilen 1. ve 2. Sınıf ders müfredatı ile aynı olması gerekiyor.
Bu da çok düşük bir ihtimal - +1 yıl
@cikolatikek 3. sınıftan başlama diye bir şey yok dgs'de. ya 1 ya 2'den başlıyorsun. o da dediğim gibi her türlü 1. ve 2. sınıftan da dersin kalıyor zaten tüm derslerini muaf etmiyorlar
Soran+1 yılben şimdi baktımda onlisansta kpss ye girmem için bile önlisans okurken kpss ye hazırlanmak lazımmış sanırım onlisansta mezun olduktan sonra kpss ye giremiyormuşuz Allahım ne zor ya napsam bilemedim
- +1 yıl
hayır yanlış anlamışsın önlisanstan mezun olunca önlisans kpss'ye girebilirsin.
lisanstan mezun olursan eğer önlisans kpss'ye giremiyorsun.
ayrıca kpss dediğin de kolay bir şey değil min. 2 sene günde 6-8 saat çok düzenli çalışman lazım
Soran+1 yılha öylemi ay çok sevindim ne kolaylı zaten ya millet yks için 2 sene çalışıyor ben kpss kazanmak için 2 sene çalışayım kazanayim senesi sorun değil
- +1 yıl
iyi bakim hayırlısı olsun : )
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer