Sizce kimya mı kimya mühendisliği mi? İkisi de iyi üniversitelerde? Sizce hangisini tercih etmeliyim? Neden söylerseniz sevinirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Şimdi mühendislik farklı şey
Alan çok farklı (Alanda iş açısından sıkıntı çekebilme ihtimalin var) ama alanı geniş.
Mühendis düz mühendis gibi duruyor olabilir ama daha çabuk iş bulursun14 Yorumla
Soran+1 yılKimya mühendisliğinde iş bulamazsın diyorlar genel olarak bir çok mühendis işsiz zaten. Kimya okursam bir çok ihtimal var öğretmenliğe kadar. Kimya mühendisliği okumak istiyorum ama iş konusu canımı sıkıyor tavsiyen nedir
Soran+1 yılİki konuda da haklısın ne yapsam bilmiyorum kafam çok karışık. Kimya mühendisliğini okumakta zor. Ama şöyle düşünüyorum kimya okursam öğretmenlik bir kenara temel bilim dalı olduğu için seçenekler fazla. Ama mühendislikte tek bi dal var. İş buldun buldun bulamadın kaldın. Ataması da az.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTemel bilim okumak her zaman daha eğlencelidir ama cesaret ister.
Bu arada kimya bölümü ile kimya mühendisliği bölümü bayağı farklı yani hiç alakası yok. Ben de kimya müh okuyorum bizim bölüm daha çok makine muh gibi bir bölüm.
Hangisini yaparken daha mutlu olacağını düşünüyorsan onu seç derim :)02 Yorumla
Soran+1 yılİkisi arasındaki farkları biliyorum az çok kimya teknolojisi okuyorum dgsyle bu ikisinden birini seçeceğim ama çok kararsızım. Gönlüm isterdi ki kimya mühendisi oluyum ama iş bulamam diye düşünüyorum bir çok tanıdığım mühendis işsiz. Hatta en iyi üniversitelerde inşaat mühendisliği okumuş harita mühendisliği okumuş tanıdıklarım bile ıssız.
Cevap sahibi+1 yılBen bölüm seçerken iş olanaklarini vs hiç araştırmadım o yüzden bilmiyorum o konuyu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
1Cevap
+1 yılKimya mühendisliği, önü açık bir meslek
15 Yorumla
Soran+1 yılÇoğu mühendis işsizken sence kimya mühendisi rahat iş bulabilir mi
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılMühendis misin?
- +1 yıl
Hayır hukuk öğrencisiyim fakat kuzenim elektrik mühendisi. 3 ay önce Dubai’den geldi ve paraya para demiyor çok çalışıyor. Kimya mühendisliği çok yaygın olmayan bir meslek ve gelecekte de ilgi görecek bir meslek bence.
Soran+1 yılElektrik mühendisliği tabi öyle olacak onlar iyi iş buluyor kazançları da yerinde ama kimya mühendisliği etrafta çok işsiz var. Çalışanlarda asgari ücrete çalışanlar var. O yüzden kafamı çok karistiriyolar
Kimya müh
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
İkisi de boş
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılKimyanin önü daha açık bu konuda öğretmenliğe kadar olabilirsin ama mühendislik konusu biraz öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiçbiri
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım