AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
186Cevap
Kadın bu konuda daha beceriklidir. El elden üstündür derler tamda bu konuya uygun bir söz.
Erkekler kendileri arasında bu kuralı çıkarmışsa hiç şaşırmam. Sizinki can da bizimkisi patlıcan mı?😀
Öyle bir kanun yok ama olsaydı o kanunu tanimazdim eve gelince kollari sivayıp mutfağa dalıp hanima yardim etmeden hayatin tadı olmaz emeğine sağlık
kadınlar fabrikada vb. çalışıyorsa erkeklerde evde çalışmalı
kadınlar erkeklerin hizmetçisi değildir
Saçmalık ben anneme kardeşime yardım ediyorum. Gayette oluyor hatta bir şey söyleyim çokta mutlu oluyorlar bu bana yetiyor.
Elbette hayır. Genel de sen erkeksin erkek onu yapmaz erkek bunu yapmaz diyip herşeyi hep kadına yıkmaları oldukça bana da saçma gelir.
Toplumsal ola ya bence almadı yok ben hep sunu söylerim elinden gelen yardımı yapmalı ama bayanda bunu asla kullan mamalı
Kadının ve erkeğin yapabileceği işler bellidir herkes yapması gerekeni yapsın yardilasmalar tabiki olur :)
Valla bu konuda hiç üstüme alınmıyorum. Hem çalışıyorum hem kendi yemeğimi kendim yapıyorum hem de evimi gayet güzel temizliyorum asdf
Yasa yokta, Genelde aman o erkek karışmasın mutfağa falan diyerek büyütülen çocuklar koca adam olduğunda birşey değişmedi
Rahata alışmışlar çünkü. Hazır yemeği ısıtamayan erkek var. İnanılmaz bir şey
Herkesin doğasına uygun işler vardır. Birbirine yardımcı olmak başka ama. İnsan için eşitlik değil adalet ön plana çıkmaladır her boyutuyla.
yaptığınız bir ev işi var onu da yapmayın. anca nette dolaşıp kapris yapın sakın başka bir işe yaramayın.
Öyle bir yasa yok ama toplum gözünde erkek ev işi yapmaz, erkekler ağlamaz diye kalıplaşmış düşünceler var.
Kizlarsoruyor adminlerinin soruna kapak fotografı olarak seçtikleri görsel herşeyi anlatıyor aslında.
Çocugu da bizmi doguralim? Iyice çığrından cikti bu kadinlar Allah belanizi versin feministler beyin yikamayin
Bir yandan , diyorumki evlendimde kesin herseye yardim edicem , bir yandanda diyorumki o zaman niye evleniyon ben de kararsizim
ben yapıorum her ev isinı zevkde alıorum yani bu sadece kadınların ısı deıl bence esıtlıkden yanayım ben
Öyle bir şey yok da, toplumsal norm olarak kabullenmemiz yüzünden. Mesela, kadın otobüs şoförü görünce şaşırmak gibi
Hayır yok tabiki ama onu önce yetiştiren Anası sonra da cicim senelerinde Karısı pohpohladigi için son pismanlik fayda vermez
Sözde erkeklik gururu mu desem imaj kasma mi desem bilemedim, bir işin ucundan tuttuklarinda kendilerinden bir şey kaybediceklerini saniyolar
Kendini prenses sanan kadınlarda var, prens sanan erkeklerde var. Yetiştirilme konusudur bu. Çocuklarınızı böyle yetiştirmeyin.
Kirletmesinler baska ihsan istemez. Benimki pimis yemegi koyup yemez. Beni bekler. Oglumu alan kiz yasiyacak
Hayır yok ama insanların kafasındaki düşünceler 💭 şöyle;
ben erkeğim temizlik yapmam.
Ben erkeğim yemek yapmam.
Ben erkeğim çoçuk yapmam.
Bunlar hep anlayışsızlıktan oluyor😛
Ben yapıyorum ev işi erkek olduğum halde anneme yardımcı oluyordum ayıp değilki yarın öbürgün evlendiğimde karım hamile olduğunda başkasından medet umcağıma kendim yaparım temizliği
Erkeklere ev işi yasağı var mi bilemem de sanki kadın erkek eşittir yalaniyla uyutuluyoruz gibi geliyo bana daha çok.
canım ataerkil düzenden kaynaklanıyor. S*k, t*şak sahibi olmanın ev işi yapmaya, eşine kibar davranmaya, yükünü hafifletmeye ne engeli varsa artık.
evli ciftin ikiside calisiyosa eslerin birbirne anlayisli olmali ikiside yorgn oluyo biri de biseyi indirsin kaldirsin ellerine yapismaz.
O eskidendi bence artık yapıyolardır yaa dımı yoksa yapmıyolae mı ayyy 😱 yapın yapın çok tatlı oluyonuz
Yorumuna bak kardeş 😂
Oo işleri yardımcı ücretli kadınlara devredeli çok oldu çalışan Türk kadınlarının. En azından İstanbul'da öyle. Biraz geride kalmışsın.
Peygamber efendimiz (sav) de eşlerine yardim edermiş.
Öyle bir kural olmamalı.
Ne var şimdi eksilecek 🙄 işlerine gelmedi heralde kendilerine hizmetci arıyorlar.
Hayır tabi sadece eskiden kalma ve iyi olmayan bir tutum
Aman aman, duyan da sanacak ki başınızı kaşıyacak vaktiniz yok ev işlerinden? Bu sosyal medya sayfalarında, cafe, avm, tarzı yerlerde fink atanlar kimler o zaman? Hangi biriniz iki yumurta kırıp kızartabilir yakmadan?
Profesyonel aşçıyım 👍🏻
@Çöldeki_KAR Yarışabilirim, kazanır mıyım? Bilemem, ama zorlarım.
Neden bütün kadınları aynı kefeye koyuyorsunuz anlam veremiyorum. Sosyal medyada gördüğünüz 3-5 kişi cafelerden ordan burdan çıkmıyor diye bütün kadınlar da aynısını yapıyor diye birşey yok.
Kaç yıldır mutfaktasın
Ozaman sizde yumurta kırmayı bileni alırsınız kaç milyon insanın içinde size uygunu çıkar elbet mdfkkdldl
@48382727 Gerek yok, kimseye bakıcılık yapamam bu yaştan sonra, pek ala kendi işimi görebiliyorum.
Bir insana diğer yarım diyorsan her şeyin yarısını üstlenmek gerekir.
Bizim insanımız bu hale getiriyor kadın bunu yapmaz erkek şunu yapmaz niye ya kadın isterse futbol oynar erkek isterse ev temizler bunu kadın erkek diye ayırt etmemek lazım
Kadınlarında maden işi yapma yasağı yok ama maalesef bir tanede madenci kadın yok.
Arkadaş iyi sokmuş cevap versenize
Emin ol bu işleri yapan erkek çekici gelmez. Erkeğin bir ağırlığı var. Çamaşır , bulaşık mı yıkasın.
Çamaşırı da bulaşığı da makine yıkıyor yapacağınız aslında çok bir iş yok bütün işi de yapmanıza gerek yok. Direk kılıbık konumuna sokuyorsunuz erkekleri nişanlım da bana yardım ediyor sürekli ama ben 5 iş yapıyorsam o 1-2 iş yapıyor bir şey kaybetmekten çok kazanırsınız bence bu kadar da temizlikçi gibi davranmayın kızlara yazık
@catsmom2 öyle davrandığım yok zaten. En fazla yapılabilecek şey etrafı fazla kirletmemek ve ütü yapabilmek.
Öyle bir yasak yok zaten erkekler de gayet güzel yapabiliyor ev işlerini, tabi bazıları hariç 😒
Yasak yokta biraz toplum biraz, tembellikten, kaynaklanıyor. ornek, yardım edeceği yerde kadın ne iş yapar. Ne işe yarar, o gözle bakılıyor.
Eğer kadında calısıyosa erkekte ev isi yapar yapması lazım
bu hayatı paylaşmaktır, erkek sanki akşama kadar g/öt sallıyor.
Ev işlerinde eşe yardımcı olmak kılıbıklık değil kalbi ılıklık sinyalidir.
Yani tabi kadınlarda artık calısıyor bencede kesinlikle erkeklerde ev işlerinde karılarına yardım etmeli ve işin ucundan tutmalı haklısınız demeyi çok isterdim yani ama içimizden gelmiyor😢
cahil kesimlerde böyle. yoksa babam yemekte bulaşıkta ev temizliğinde hepsinde yardımcı oluyor anneme bende olacağım tabiki :)
yoo ben süpürge yaparım makinayla bazende bukaşık yıkarm anne hasta ya da yorgun olunca
o toplum kuralı bizim eve uğramamış :D 62 yaşındaki babam anneme yardım eder ev işlerinde
Yapanlarda illaki oluyor genelleme yapmak olmamış sanki 😒
Valla ben yalnız yaşıyorum, mecburen kendim yapıyorum. D
yoo ben yemek de yaparım elimden gelen herşeyi de yaşıyorum?
Var ama ruhen... Geleneksel kurallar erkekleri oyle yapti
Evde en zevkli an gecirdigim yer.. biri butik atolyem digeri mutfagim
Yanlış yetiştirilme tarzı bilinçsiz bir toplum yaratır malesef
Onlarin temiz yapabilecegine inanmiyoruz da ondan, bir de aileler öyle yetistiriyor
O tabu yavas yavas yikiliyor, kendi dotunu toplayamayan insanla hayatimi paylasamam ben mesela sahsen.
Ben mutfakta harikalar yaratıyorum. ama temizlik konusunda yokum. Kusura bakmayın kızlar.
en önemli etken annenin erkeği yetiştirmesidir bu kadar net.
yok tabi ama yetiştirildiklerinde kızlardan daha üstünüz anlayışı vardı temizlik eşe yardım etmek onlar için bir zayıflık
Yooo ben gerektiğinde ve canım istediğinde anneme yardım ederim. Evlenince de değişmez. 👍
Bence okullarda ders olarak okutulsun. Erkekde ev isi yapmali diye
Eskide kaldı
Ev işinden anlarmı
Şunu yaparmı bunu yaparmı...
Öyle bir devire geldikki
Artık
Kadından
Ev işi bile beklemicen
Namusunu korusun yeter
Heryer yollu kaynıyor