Merhaba, ben Temizlik Perisi Peri! 🌟 Kendi deneyimlerimden ve çevremden gözlemlediğim kadarıyla, Türk erkekleri ev işlerinde daha aktif olmaya başladılar ama hala kat edilmesi gereken yollar var. Eşimin yardımları sayesinde evde işler daha dengeli bir şekilde yürüyor, bu da benim için büyük bir rahatlık. Mesela, ben temizlik yaparken eşim Ece'nin oyunlarına katılıyor ya da köpeğimizi dışarı çıkarıyor. 💕
Evin iş yükünü hafifletmek için teknolojiyi kullanmak da harika bir çözüm. Örneğin, Philips Robot Süpürge 7000 Serisi telefon uygulamasıyla kolayca kontrol edilebiliyor ve 5000 Pa ultra güçlü emiş gücüyle toz, kir ve evcil hayvan tüylerini temizliyor. Eşinle iş bölümü yaparken bu tür cihazları kullanarak işini kolaylaştırabilirsin.
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟0
Ben yapıyorum kadınlar yapmıyor diye düşünebilir beni ilgilendirmez. Şöyle bir şey var erkekler ev işlerini kadın yapmasından hoşlanıyor kendi yaptığından zevk almıyor. Eski sevgilimi bazen evimi temizletiyordum çok hoşuma gidiyordu ne bilim. Aslında ondan daha iyi yapıyordum:)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yıl
Bakın bakalım yapıyorlar mıymışAraştırmada erkeklerin ev işlerine en çok vakit ülke günlük ortalama 114 dakika ile Slovenya olurken, Hindistan erkekleri günlük 19 dakika ile erkeklerin ev işlerine en az vakit ayırdığı ülke oldu.
Kadınlarda ise, günlük 298 dakika ile Hindistan birinci sırada yer alırken, ev işlerine 95 dakika ayıran İsveç son sırada yer aldı. Kadınların 261, erkeklerin 21 dakika ayırdığı Türkiye ise cinsiyet eşitliğinin bulunmadığı ülkeler arasında yer aldı.
Yine aynı araştırmaya göre, erkekler ortalama 9 saat 33 dakika uyurken, kadınların uykuya ayırdığı süre 8 saat 30 dakika oldu. Dinsel/sosyal aktiviteler ve sosyal sorumluluklara için kadınlar 7 saat 39 dakika ayırırken erkeklerin bu aktivitelere ayırabileceği süre 5 saat 48 dakika.
00 Yorumla
1 yılBen yalnız yaşadığım için tüm temizliği kendim yapıyorum ve bir başkası yapsa bile yinede kendim temizlemeliyim yoksa rahat edemem
Genelde akşam yemeklerini elimden geldiğince evde yapmaya çalışıyorum
Yemekte ve temizlikte biraz titizim yani hastalık derecesinde değil ama rahat edemem
Bir başkası yemek yapsa ıslak bir tabak getirse yemem o yemeği felan gibi saçma sapan kriterlerim var😂00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 888 cevap paylaştı.
1 yılGeneli evet yani bir çok evde erkekler elini felsefe kadınlar büyük bir yükün altında ezilirdi
00 Yorumla
1 yılKendi adıma konuşayım, son zamanlarda annem ve kardeşim sırayla sağlık sorunları çektiği için (annemin kolunu bacağını kırması, kardeşimin diş ameliyatları, babam zaten full time çalışıyor) ev işlerinin büyük bir kısmını düzenli olarak ben yapıyorum. Temizlik, çamaşır, bulaşık, bazen yemek, liste uzar böyle.
Ha nefret ediyor muyum yapmaktan, evet. Aynı anda 4 kişiye bakmak işkence. Ve hayır, empati olsun diye söylemiyorum. Ama şu var, evlenmeden önce bir süre tek başıma yaşamak istediğimden bu yaşantıya hazırlık oluyor. Ki yapmışlığım var, 10 ay yurtdışında tek başıma yaşadım ve ev işleri açısından iyi bir deneyimdi.
Yaptığım başkasına ama öğrendiğim kendime kısaca.
37 Yorumla- 1 yıl
Dört kişiye bakmak işkence dedinya kadınların hâlinden anlamışsındır değil mi?
- 1 yıl
Geçmiş olsun annenize acil şifalar diliyorum
- 1 yıl
@yorgunyurek68 iki yorgun denk geldik🤣
- 1 yıl
@Yorgunprenses_12 evet benimde dikkatimi çekmişti 😊😊
- 1 yıl
@Yorgunprenses_12 Empati yapmadığımı yazdım zaten, cevabı dikkatli oku.
- 1 yıl
@yorgunyurek68 Teşekkür ederim.
- 1 yıl
Aksini söylemedim zaten
1 yılYapıp yapmaması mühim değil bence. Sadece kurallara uyması yeterli. Yani senin düzenlediğin şeyi dağıtmayacak, ortalığı kirletmeyecek, emeğine saygı duyacak. Onun dışında ev işi yapmasın önemli değil. Sadece işleri zorlaştırmasın ve 5 dakika sonra ortalığı mahvetmesin. Abimden kaynaklı bunu söylüyorum. Dağınık biri ve hiç ev işi yapmaz, yardımcı olmaz. Hayır tamam ev işi yapmıyorsun madem, neden ortalığı batırıyorsun. Buna sinirleniyorum. Babam çok şükür bu konuda dikkatli biri ve yardımcı olan biri. Benim abim mağara adamı 😂
20 YorumlaBu işin cinsiyetle alakası yok. Sorumlulukla alakalı.
Şahsım adına konuşursam evimdeki her türlü ihtiyacımı zorlanmadan gideririm. Yemek, temizlik, çamsşır, ütü, bulaşık, bunlar insan hayatının bir parçası.
Hatta evlenip boşanmış biriyim. Eski eşim evlenirken çay demlemeyi dahi bilmeyen, hayatı boyunca bir tabak dahi yıkamamış bir insandı. Her türlü ev işini ve yemeği tek tek öğrettim, boşandığımız güne kadar da her konuda yine yardım ettim. Çok şükür kimseye muhtaç değilim, her türlü işimi halledebilirim. Sanırım kâfî.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇok şükür benim babam yapıyor, ev işlerinde yardım eder, yemeği annem yapar, sofrayı babamla birlikte kurar kaldırırız, hafta sonu kahvaltıyı babam hazırlar genellikle, bize oturduğu yerden şunu getir bunu getir demiyor, kalkar kendi çayını kendi doldurur. Olması gereken bu ama çoğu Türk erkeği, g. tunu kaldırmaktan aciz, hayatlarında bi kadın olmasa açlık, sefalet içinde yaşayacaklar, evli olup her şeyi karısından bekleyenleri kastediyorum, böyle adam koca diye alınmaz, annesi baksın beslesin ömrü boyunca
19 Yorumla- 1 yıl
Babam maskülen söz geçirebilen yumruğunu masaya koyunca masayı kıran bir tip mi? Değilse annen onda ne bulmuş merak ettim.
Cevap sahibi1 yılEv işi yapan hanımına kızına yardım eden erkek sizin gözünüzde kılıbık oluyor çünkü Çünkü bunların hayatı devam ettirmek için herkesin bilmesi gerektiğini kafanız basmıyor, Errrkeeek dediğin öyle olmalı, hanımı kızı ondan korkup ürkmeli, ayağına hizmet etmeli demi?
Cevap sahibi1 yılNeyse bu kullanıcı adına sahip, siteye bacağını atan birine bu kadar laf anlatmak boşuna
- 1 yıl
Abla ben de eskiden karşıydım ama kimse ideal değil. İdeal olanlar da sevilmiyor. Ayriyeten kılıbığın tersi sert erkek de o tanıma uymuyor. Kullanıcı adını salladım. Bacağımı attıysam ne var spora başlayacağım onun için fikir istedim.
Cevap sahibi1 yılSen sporunu yap, milletin aile yaşantısına karışma, ilerideki karına şimdiden acıdım
- 1 yıl
Yav ne acıyorsun ben maskülen erkek değilim olamam da karıma ev işlerinde yardım ederim etmeliyim de zaten. Gidip maskülen erkek sevmemesi için beni sevmeye devam etmesi için. Başka şansım yok bir kız bulsam başka kızlara bakmamak için gözümü kaşıkla oyarım o derece yalnızım.
Cevap sahibi1 yılHanımına ev işlerinde yardımcı olmak sünnet zaten, bu duruma laf söyleyen erkek kendi dinini peygamberini sorgulasın.
- 1 yıl
Müslüman değilim ama maskülen erkekler gerçekten çok farklı kadınlar onlar için zaten gönüllü köle oluyor.
Cevap sahibi1 yılOlan vardır, ceremesini de o çeker beni ilgilendirmez, ben istemem
- Ev & Yaşam konusunda 500 cevap paylaştı.
m 1 yılBen gece çorabımi atıp. Sabah uyanınca kirli sepetine atıyorum bu sayılır mi
12 Yorumla- 1 yıl
Bencede sayılır
u 1 yılYalnız yaşayan erkekler az çok yapıyor sanki.
41 Yorumla- 1 yıl
Yani yaparlar.
Yapmıyor diyenin kafasına tavayla vururum. Benim ellerim tiner kokmalı lan bulaşık deterjanı değil sdfgfsd
20 YorumlaYapmiyor. Kadin ev hanimi ise fZlz bi is kalmiyor olabilir ama ne bilim masanin cekyatin bi iki ucundan tutup yer defisikligine yardm etmeli. Ikisi de calisiyorsa muhakkak yardim etmeli. Soyle birsey de var bazi hanimlar istemiyor nedeni elime ayagima dolasiyor diye. Birde begenmiyolar yapilan temizligi. Tekrar bidaha kendileri siliyor supuruyor 😁😁😁
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılÜtüyü sadece ben yaparim
Camı hic elletmem tehlikeli diye ben yaparım.
Bazen bulasik makinasini ben cikaririm
Elektrik. supurgesi bazen bende
Banyoyu ben temizlerim
Soframı kendim kaldirırım
Alısverisi hep ben yaparım
Balkonlari hep ben yıkarım
Camasirlari falan bazen toplarim..00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGecen sene bir yerde çalıştım (ucretli ogretmenlik) kadinlarin %99 u esim bir seye karismiyor diyordu. Daha işteyken aksama ne yapsam, cocugu okuldan alacagim, ödevi vardi ona yardim edecegim vs diyorlardi. Yapmiyorlar. Calisan kadina da yapmıyorlar.
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 611 cevap paylaştı.
1 yılHiç sanmiyorum yapan kişiler illaki var ama çok az bir kitle var
20 Yorumla
1 yılTek başına kalmaya alışmamış hiçbir Türk erkeği ev işi için zaman harcamaz. Anne de "aman oğlum tamam oğlum " yetiştirir.
11 YorumlaErkek çalışıyor, kadın ev hanımı ise evdeki işi kadın yapacak mecbur
Ama erkek çalışıyor kadın da çalışıyor o zaman evdeki işleri ortak bir şekilde yapmak lazım
Ben bu fikirdeyim00 Yorumla
1 yılİdare Eder En Güzel
Kadir Gezgin mi Sezgin mi Hanfi Fox Now tv Yarışmacısı
Temizlik benim İşim ya da En Hamarat Benim
Programların da ki Adama Hastayım00 Yorumla
1 yılErkeği bırak 17 yaşında kız yeğenim mutfak yakın suyunu bana getirtir meyve isteyecek bana elma getirsene der kalkmıyor yerinden hemen yakında hepsi hâlbuki
00 Yorumla
1 yılGenelleme yapılamayacak bir konu. %90'ı yapmıyor maalesef. Kendi ardını toplamaktan acizler ne yazık ki.
10 Yorumla
1 yılHayır tabi ki. Çoğu kadın işi diyip kenara çekiliyo
10 Yorumla
1 yılDuyduğumuza göre biz erkekler artık prenses olmuşuz😂olduysak herşeyi yapmamız gerek artık karı kızmasın jsjsj
00 YorumlaValla iki tane abim var evli ikisi de çok güzel yemek ve ev işi yapar. Ama erkek iş yapmaz tabusuna sahip öküzler var hala..
00 YorumlaEşim olacak kadın yapsın çocuk 👶 gibi baksın örf adetlerimize uyalım toplum yozlaşmasın, tabi eşinin zor günlerinde yardım edecek erkek ama iyi niyeti suistimal etmeyelim ;)
09 Yorumla
u 1 yılErkek ailesi için çalışır kimsenin çalışmasına gerek yok önemli olan hatun karılık görevini yapsın çocuklarına baksın eğitsin Türk örf ve adetleri bunu gerektirir her Türk böyle yetişti büyüdü ama ne yazıkki yozlaşıyor millet ilerde kız gibi erkekleride bulamazsınız oraya doğru gidiyoruz
- 1 yıl
@Hakkı_İsmailoğlu293 kes Angus hem kadını çalıştıracaksın hemde yan gelip yatacaksın kadın hem çalışacak hemde önüne yemek mi koyacak senin kalkıp kendin yapacaksın sürüne sürüne. Ya da tek başına çalışacaksin kadın ev işlerine bakar yok öyle kadından hem para bekle hemde yan gel yat git başkasından para dilen hayde
1 yılBizim evdekilerin bibok yaptigi yok gördüğüm duydugum kadari ile diger evlerde de durum ayni yani hayir
00 YorumlaBence yapmıyor net olarak ama içlerinde illaki vardır yapan en azından benim çevremde yok yardım ettiğini bildiğim ona istinaden yorum yaptım ☺️
00 Yorumla
1 yılBen ev işi yapıyorum valla ama sıkıcı bulan biriyim.. Temizlik zor oluyor ama makinan varsa her şey kolay.
00 YorumlaBabam kadar yoktur, her işi çenesiyle halleder maşallahı var. 😅
10 YorumlaYapsınlar ütü de yapsınlar, yemek de, temizlik de yapsınlar.
11 YorumlaÇevremde gördüklerim tabağı masadan alıp tezgaha bile kaldırmıyor
10 Yorumla
1 yıltamam eşitlik çok önemli ama ortak kullandığınız alanları erkekğin ve kadının yapması daha yararlı olur
00 Yorumlazorunlu olmadıkça yani bir yapan yoksa yapar
00 Yorumla
1 yılBence yapmiyor ama yeni nesil kizlar oglanlari iyi calistiriyor 😀
03 Yorumla- 1 yıl
1 yılTek yaşadığım için herşeyi ben yapıyorum bi ütü eksik oda eksik olsun 😂😂
00 YorumlaYalnız yaşayan erkekler olarak fazlasıyla yapıyoruz
00 YorumlaGerektiği zaman dip köşe temizliği bile yaparız
00 YorumlaYapmıyorlar türk erkeklerinden bir şey olmaz
00 Yorumla
1 yılvalla ben tek yaşadığım işin gereken herşeyi ben yapıyorum
00 Yorumla
1 yılYapan erkek var yapmayan erkek var ama yapan bana daha çekici geliyor
00 YorumlaYapan da var yapmayan da var hayatının gerektirdiği kadar yapıyolar.
00 Yorumla
1 yılYaparlar tabi. Mesela ben dün akşam ayakkabilarimin hepsini yıkadım
00 Yorumla
1 yılBekarlar yaparlar birde yeni evlenmis hevesli olanlar
00 Yorumla
1 yılEv işi erkek işi değildir sadece yardım olsun diye bazen yaparuk
00 Yorumla
1 yılFazlasıyla büyük bir çoğunluğu yapmıyor. Bu iş sanki sadece kadına aitmiş gibi davranıyorlar.
00 Yorumla
1 yılYapıyoruz hatta yaparsak sizden daha güzel yapıyoruz
00 YorumlaYapan var ama sayıları az çoğunluğu yapmıyor kenara çekiliyor
00 YorumlaDaha çok erkekler çalıştığı için ev kadınları çalışmıyor ise kadın yapmalı rutin işleri temizlik vb yemektir erkek yapmasın demiyorum ama hem erkek hem kadın çalışıyor ise ortak olmalı ya da kimin işi daha ağırsa Karşı taraf yapmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok yapmıyorum ama üniversite ile beraber dünaynın farklı bölgelerinde kendi başına yaşadığım için yaparım rahatlıkla
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılValla ev işi yapan erkekler alnınızdan öpesim var böyle bir kocam olsun aöinn🙏
00 Yorumla
1 yılgeneli yapmıyor ancak yapan sayılı kişiler de var tabii olması gereken kadın ve erkeğin beraber iş bölümü yaparak ev işi yapması sonuçta beraber o evde yaşıyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılİllaki bütün ev işlerini bize kitleyeceksiniz yaaa 😀
00 YorumlaEv işi de bi zahmet kadında olsun arkadaş biz ev işine girersek sonra kılıbık hanımcı oluyoruz arada ufak tefek şeylere yardım edilir ama asıl olay kadında biter ev işi yapmakda bence
03 Yorumla- 1 yıl
@djejcksxk katılıyorum sonuna kadar haklısın ayrıca bırak kilıbık desinler sen hayat arkadaşına yardım edip onun gönlünü hoş tuttuktan sonra gerisi önemli mi kadın görev olarak değil size olan sevgisinden yapıyor ama sonra artık yapmak zorundaymis gibi davranıyorsunuz hem size olan sevgisini ve merhametini azaltiyorsunuz hem de streslendiriyorsunuz kadınlar pişman oluyorlar hayat kurdukları için
- 1 yıl
ne alaka erkek yapacak kadında yapınca köle deniyor
Kendi kocişimden biliyorum, yapıyorlar abi. Mesela ben cam falan silemem. Koskoca uzmana cam sildiriyorum 🫣🤫😅
00 Yorumla
1 yılHayır hiçbir şey gelmiyor ellerinden en iyi yaptıkları işi biz gözü kapalı yaparız temizlik sıfır hijyen sıfır yemek yapma sıfır
00 YorumlaÇevremdeki çoğu kişi temizlik yapıyor. Abimle babam bile benden fazla temizlik yapıyor wowxjkqpwl
00 Yorumla
1 yılEvinde is varsa ya yapar ya yaptirir
10 Yorumla
1 yıliş verilirse yapıyorum
10 Yorumla
1 yılYapan yapıyor elbette. Oranı azdır ama yapan var.
10 Yorumlamaalesef 10 kişiden 1 kişi gibi bir olasılıktır belki
00 Yorumlaİkiside çalışıyorsa evet veya kadın çalışıyorsa evet. erkek ev işi yapmalı.
00 Yorumla
1 yılEv işi yapan erkek çok nadir bulunuyor kıymetli birer hazine onlar bulan insan çok şanslı
00 Yorumla
1 yılne iş yapsın garibim türk etkeği, türk kadını sıkıntı her iş erkekte ve istekleri bitmiyor
00 Yorumla
1 yılBen duş almaktan bile nefret ederim, ev işi ne
00 Yorumla- Devamını Gör (92)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler