Hangi işler elinizden geliyor? ((:

Dünya genelinde kadınların ekonomik hayata katılımının artırılması ve cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda önemli adımlar atılmış olsa da Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı’na (OECD), ait veriler gelişmekte olan ülkelerdeki kadın ve erkekler arasında ev işlerinin paylaşımı konusunda büyük bir eşitsizlik olduğunu ortaya koydu. OECD araştırmasına göre, Türkiye’nin de dahil olduğu 29 ülkenin tamamında kadınlar ev işlerine erkeklerden çok daha fazla zaman ayırıyor. Kadınların ortalama 173 dakikasını ev işlerine ayırdığı belirtilen araştırmaya göre erkekler ortalama 71 dakikasını ev işleri için harcıyor.
Benimki bana yardımcı fakat geneli sevmiyor...
Teşekkürler...
Rica ederim🌺😊
daha önce çok yalnız yaşadığım oldu, çok düzenli ve ev temizliği düzeni olarak aşırı titiz biriyim, herşey kusursuz olmalı, aslında bu temizliğin cinsiyet ile alakası yok, ev işi paylaşılarak yapılmalı, doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum, insan kadınını yormalalı sonuçta evleneceğim kadın herşeyini ailesini bırakıp bana geliyor, her ne kadar birbirimize ait olsakta, aslında biz birbirimize emanetiz, yalnız yaşamayan bilemez, kimse bana racondan falan bahsetmesin, raconun kitabınıda ben yazdım kırık kalemmimle.. Sigmund Freud bir parça haklıydı konuştuklarında...
Ben nadiren de olsa anneme yardım ediyorum.
Perdeleri saymıyorum onlar bana zimmetli.😀
Elektrik süpürgesiyle evi de temizliyorum ama o hortum resmen kordon gibi bana dolanıyor. 😀
😄😄
Teşekkür ederim.😊
Rica ederim
Cevap
85Cevap
Belli bir yaşa kadar tek başına yaşayan erkekler çok güzel ev işleri yapıyor :)
Var ya öyle üzerine cuk diye oturdu ki 🙂🌹🎩
Bak bakalım yapıyor muyuz?🤷🙄 bence yapmıyoruz gibi 🤫🤫🤪😜
Erkekler sizce titiz/düzenli değil mi?
- İçlerinin rahat ettiği kadar
- Perde asıyorlar ve evdeki tamirat, tadilat işlerini hallediyorlar.
- Anlamak için çaba harcıyorsa evlenilir.
- Ütü yapabiliyorum, çamaşır ve bulaşık yıkayabiliyorum
toz alabiliyorum, yer süpürüp silebiliyorum, bu kadar... :)
Yemek de yaptığım oluyor ama tariflerime bakarak.
Çok yavaş yapıyorum, hızlı yapamıyorum ama lezzetli oluyor.
Kesin bir bilgi vermek çok zor bu konuda çünkü erkeklerin çoğu ev işi yapmıyor 🙈😃
En çok perde elimizden öpüyor galiba 😀
bulaşık..
çamaşır ve çamaşırları asma
perdeler benden sorulur da
yapamadığım aslında tek iş var oda maalesef ütü beceremiyorum gerçekten yetenek istiyr ya
Türk erkekleri nekadar iş yapıyor bence işine geldiği kadar mesela ben ayrılalı iki sene oldu bütün iş bende bulaşık çamaşır yemek ev temizliği 15 günde iki günde oglum😊😊
En son ütü yapayım dedim de demez olaydım. Gömlekleri daha da kırıştıedım. Çamaşır bulaşık toz alma tuvalet banyo temizleme komusunda üzerime erkek tanımam o da ayrı mevzu
Yurt dışında çalışmaya gitmiştim orada her işimi kendim yapmayı öğrendim yemek ev süpürme falan mecburen öğrendik. Evlendiğimde eşim içinde bir el atarım :)
Odun kırarım karma kararım tavuk bakarım koyun 🐑 güderim yemek yaparım çocuk bakarım
Bir tek doğum yapamıyorum
Eşini ve yuvasını seven her erkek evde her işe koşar. Yapamıyorum demek tembellikten kaynaklı kılıftır.
Eve ait her işi yapabilirim.
Ben senelerdir yapıyorum zaten evde anne veya kız kardeş olmayınca yani bana bir kadının yokluğu koymuyor artık
Ütü çamaşır bulaşık yemek genel temizlik perde koltuk tenziliğ sayımı daha bekarlığın erkekeğe yaptıramıyacağı birşey yok😄
İşimden dolayi evde pek bulunmadigim icin yalan yok ev işiyle alakam yok
cam siler lavabo ovalarım yerleri silerim yemek yaparım :D
Kirli çoraplarmı kirli sepetine atıyorum bu yeter mi 😄
Bekarım ben haliyle hepsini ben yapıyorum, yemek temizlik boya badan bahçe işleri
anneme elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum
Valla efendim eski eşim yemek yapmazdı bulaşık yıkamazdı.. Afedersiniz sığır gibi yatardı.. Ne varsa ben yapardım
Ben her işi yaparım kahveye gidip sigara dumanı içinde zehirlenmek yerine ev işi yapmak spordur..
Evlenilmez. Kolun kırılır kepaze olursun hasta olsan yine kepaze olursun. Herkes kendine yetebilcek kadar birşeyler bilmeli.
Şahsen 4 yıldır yalnız yaşıyorum o yüzden bütün ev işimi kendim yapıyorum o yüzden sıkıntı yok
Yeni nesil erkekleri kızlara göre daha çok ev işi yapıyor en azından benim çevrem öyle
Bekar biri olarak anlıyorum biraz. Temizlik, çamaşır, ütü, yemek elimden geliyor yeterince. Ama tek başına cidden zor oluyor.
Kadınımın yüzünü güldürebilmek için her işi öğrenebilirim 😀Zaten ev işlerine küçüklükten alışkınım erkek kardeş ve abim olduğu için😀
14 de ailenden ayrılınca öğreniyorsun, her şeyi yapabilirim.
Süpürmeyi severim. Paspas atmayı da. Fark etmez yani.
Yalnız yaşayan, her işi yapıyor. Ben ev işi yapmam diyen erkek, ana kuzusu erkektir.
Ne zaman dara düşerse, evde kadın varda erkek yatar iş yapmaz 😄
Bütün evin işini ben yaptığına göre herkes yapar demektir😊
Kendi odamı bile tam olarak toplamıyorum kitaplarım masamda (düzenli ) dağınık 😊
Senelerdir yalnız yaşıyorum o yüzden gerisini dememe gerek yok.
Evin tüm işini yapıyorum çünkü tek yaşıyorum temizliğe titiz biriyim
Perde asarım cam silerim ev süpürürüm bir tek bu özelliklerim var
Her işi yaparım çok şükür. Bir kadına ihtiyaç duymam o konularda. 🙂
Sadece çay demler menemen ve makarna yapar. Geneli bu.. yalana gerek yok..
Ütü, bulaşık, ev temizliği tek yaşadığım için işimi kendim yapıyorum.
mutlu son hazırlığı var ise evi yalar yutar😂🤣😂🤣😂
Yapıyorum diyen yalan söyler duyar kasmasin kimse 😃
mutfakta yangın çıkarabilirim ama diğer işleri yaparım
Ne işi ya çoğu dödünü yıkamaktan aciz sen temizlikten bahsediyon türk erkekleri tembellesti kızların sayesinde
Kişiden kişiye değişir cam silen var temizlik yapan car bulaşık yikaulyan var yemek yapan var
Tek başıma yaşıyorum çoğunlukla ve herşeyi kendim yapıyorum doğal olarak
Ben anneme yardım ederim. Halı yıkarım bulaşık yıkarım yaparım yani
Hergün evi süpürürüm, yerleri silerim, zaman zaman banyoları temizlerim,, camları silerim, yazın halıları yıkıyorum.
Perde takıyoruz ya yetmez mi 💪😂
Onu bende takıyorum☹
erkek kardeşim okulunu bir bitirse🙏🤧
Ya 1.68 boyumla cok iyi bilirim😂
Çok iş yaptıkları söylenemez.😂
Ev işinden anlayan karı bulalım da önce sonra bakarız 🤔
Hiçbir iş yapmıyor çoğu. Ve hayır, evlenilmez🤪
Ne öldürür ne güldürür kadar ev işi bilirim :DD
Yemek yapıyorlar bence sadece.
Süpürme vileda toz alma 😅😂🤣
Yüzde 50
valla başkasını bilmem de ben yapıyorum :)
Yapanı görmedim açıkçası 🤷🏻♀️
Süpürge ve çamaşır katlarım. I love secret.
Ben sürekli yapıyorum 😊😉
Çok iyi çöp atarım 😎
Türk erkeğinin bir numaralı cevabı :) perde asmak
Süpürme, cam silme, toz alma ve yemek yapma
%50 bana göre ya da hiç.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar