Ülkemizde genellikle bütün ev işleri kadının üstüne yıkılır. Peki kadın erkek kadar çalışıp yorulduğu halde neden bütün ev işleri ve diğer tüm angaryalar onun üstüne yıkılır? Ülkemizde erkeklerin ev işi yapmasını yasaklayan bir kanun mu var?
"Erkeklerin ev işi yapması yasak" diye bir yasa mı var Türkiye'de?
Tarih öncesi çağlarda, kadınlar mağarada yaşar, erkekler ise uzun soluklu bir avlanma süreci için mağaradan ayrılırdı. Mağara, tamamen kadının kontrolünde kaldığı için genellikle gündelik hayatı kolaylaştıran faydalı materyal ile mağara içi dizaynı kadınlara aitti. Hatta erkeklerin avdan hemen dönemedikleri için beslenememelerinden dolayı mağara önünde veya yakınında bitkisel besinlerden faydalandıkları tarih kitaplarında yazılıdır. (Erkekler ise büyük av yakalayana kadar küçük avlarla beslendikleri, büyük avı yakaladıktan sonra ise mağaraya kadar dönüş sürecinde avdan beslenmeye devam ettiklerini yazayım buraya) Geniş perspektiften yaklaşırsak soruya, o günlerde mağara sorumluluğu kadınlarda mı? Evet. O halde bugün neden ev işlerinden kadınlar şikayet eder ki? Erkeğin yardım etmesinden bahsetmiyoruz, hep neden kadınlar mağdur ediliyor şikâyeti... Bu zamanda artık abartılan cinsiyet ayırımcılığını kadınların abarttığını düşünüyorum. Erkek evde ayakları uzatıyorlarsa bir zahmet evinizden kovun, yardımsa isteyin ama evde tamirat, tadilat veya ağır iş olduğunda şikayet eden bir erkek görmüyoruz. Otomobil bozulduğunda yeter artık kadınlar da yapsın diyen bir erkek topluluğu bulunmuyor. Elektrik, su faturası veya pazar alışverişlerinden bıktık diyen erkekler yok. Hatta hanımın isteklerini almak için markete giden erkeğin kapının önüne gelince "koçişim sana ekmek al demeyi de unutmuşum, alıp gelsene" dediklerinde bağıran çağıran erkekler yok. Artık bir zahmet susun ve ev işlerinde harikalar yaratmaya devam edin, ağız değil beyin ve bedeniniz çalışsın. Dipnot: Tarih öncesi çağlarda okuduğunuz üzere hanımlar bitkisel besinlerle, erkekler hayvansal besinler ile besleniyordu. Bugün erkeklerin et türevi, kadınların ise ot türevi yiyecekleri neden bu kadar sevdikleri çağlar öncesinde gizli. :) Uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen. Kadınların bu kadar şikayetvar olmasını toplum sağlığı ve psikolojik süreç açısından faydalı bulmadığımı da ayrıca söylemek isterim. ;)
tamamen karakter meselesidir. benden birşey rica edildiğin de ben o ricayı ikinci kez tekrar ettirmiyorum. bazı insanlar ''Raconları'' gereği erkekler şunu veya bunu yapmaz diye, kendilerini hep soyutladıkları, sadece kadınların yapacağını söylerker... mesela erkek yemek yapmaz derler, fakat erkek aşçılar, ustalar vardır.. erkekler bulaşık yıkamaz derler cem yılmaz zamanında bulaşıkhane'de çalışmıştır, erkekler ütü yapmaz derler, kuru temizlemeci bir sürü erkek vardır. erkekler temizlik yapmaz derler, temizlik şirketlerin de bir sürü temizlik şefi vardır... bunlar sadece bir bahane ve mazeretten ibarettir, erkekler daima kadınlar gibi bir sürü iş yapabilir. ben gururuma yediremem, racanoma ters düşer diyen ağır abiler anca böyle bahaneler ve mazeretler ile gelirler bize...
Toplum baskısı ve dayatmalarından kaynaklanır bunlar. Kadın kısmısı asla çalışamaz çünkü neden kadınlardır! Erkek kısmısı asla yemek yapamaz çünkü neden erkekdir! Kadınlar çok gülemez neden kadındırda ondan.. Erkekler ağlayamaz, hiç olur mu erkek adam ağlar mıymış!
Katılıyorum. Çalışan kadın yolludur aranıyodur. Çok gezerse de öyle. Kadının görevi evinde oturup evi cillop yapıp akşama kocasını beklemelidir. Erkek de zaten bütün gün çalışmış olur ya yorgundur su içtiği bardağı bile alıp yerine koyamaz :)
İşte bunlar hep cahillikten eğitimsizlikten kroluktan vb. Oluyor. Kimse kizini elin adamina buyuyunce köle olsun diye yetiştirmiyor. Ne sacma salak gorus paylasanlar var boyle. Kadin calismiyorsa evinin isini yapar tabi cunku adam isten gelmis olcak birde ustune is agir kacar esitsizlik olur. Fakat ikiside calisiyorsa ev islerini paylasarak yapcaklar. Kadınları köle hizmetci beceriksiz gormekten vazgecin artik yeter !! Kadinlar bu dünya da ki en mükemmel varliktir ! Bir kadin isterse yapamayacağı şey yoktur. Aptal aptal yazilar yazilmis yok ne halta yariyor falan bunu yazan kara cahildir ! Bunu yazanlar es almamis hizmetci almis alacak olanlardir. Ve siz kizlar boylelerinden uzak durun bunlar adami katil eder ! Diyecegim cooksey var ama agziki bozarim bundan sonrasinda. Aklinizi kullanin kizlar boylelerine tukuruk bile atmayin.
Evde Eşine Yardım Eden Erkeklere Efendimiz (s. a. v)'den Müjde!!!
"Erkek, ev işlerinde hanımına yardım etmelidir. Nitekim bir hadis-i şerifte:"Bir kimsenin karısına evde yardım etmesi Allah'ın gazabını kaldırır. Hayırlarını ve derecesini artırır. Evinde hizmet görüp, bundan utanmayan kimsenin adı şehitler defterine kaydedilir. Gece ve gündüz Cenab-ı Hak ona şehit sevabı ihsan eder. Her bir adımı başına bir hac bir umre sevabı verilir ve vücudunda bulunan tüylerin sayısınca cennette ona bir şehir ihsan olunur." buyulur. Efendimiz diğer bir hadislede ev işlerinde karısına yardım edenlere Allah Teala'nın peygamberlerden Eyüp (a. s), Davut (a. s), Yakup (a. s) ve İsa (a. s) sevapları kadar sevap ihsan edeceği haber verir.
Artık cinsiyetçi bakış açısından, eşitlik ilkesine uygun bakış açısıyla mı baksak. Kadın yapar, erkek yapar, kadın yapmaz, erkek yapmaz. Allah aşkına yapan yapar. Ben bulaşıkta yıkarım, camda silerim, ütü de yaparım. Bir kadın da pek tabii arabasını tamire de götürür, dolabını tamir de eder, araba da kullanır. Bunlar tamamen gayret. Toplum ilk başta “anaerkil” sonradan “ataerkile” dönüşmüş. Bu sebeple bütün işler kadına yüklenmiş. Güç gösterisi gerektirecek işler ise erkeğe, çünkü erkeklerin arasında da gizliden gizliye bir ego yarışı var. Kadınlarda da var ama kadınlar bu yarışı daha profesyonel oynarlar. Uzun lafın kısası, ev işini HER İNSAN yapar. KADIN ya da ERKEK.
Eşi Hz. Aişe'nin anlattığına göre, Peygamberimiz ev işlerinde hanımlarına yar*dımcı olurdu. Elbisesini yamar, ayakkabılarının söküklerini diker, ev süpürür; deveyi bağlar, yemler, koyun*ları sağar; alış verişi kendisi yapar, aldıklarını ken*disi taşırdı. Biz sözde peygamber sunnetini yapıyoruz ama işimize geldiği gibi kardeşim insanlar iste daha iyi huylu insanlar ile evlenmek en iyisi
Eğer kadın çalışmıyorsa evet kadın yapmalıdır ev işlerini. Hastalık vs. durumlarında erkek de yardım etmelidir tabiki. Diğer zamanlarda yapmak da erkeğin insifiyatine kalmış. Erkek işten gelip pis bir ev, hazırlanmamış yemek görmek istemez. Sen kadın olarak erkeğini memnun etmelisin ki o da seni memnun edip sevgi saygıyla yaşayabilin. He kadın çalışıyorsa eğer erkek de kadın da iş bölümü yapıp birlikte halletmeliler.
Bu düşünceyi sahiplenen ve içselleştiren hanımlarımızın ellerini öperim. Kadın benim kölem değil, bilâkis yol arkadaşım ve saygı duyduğum en güzel varlık. Sizin gibi düşüncelere sahip hanımlara kolumuz kanat, bedenimiz kale, yüreğimiz canınıza can ve istiyorsanız her şeyimiz ile yanınızdayız; iş veya başka meseleler... Teşekkür ederim. +1
@ici-vesma @RaGiNGBuLL43 yorumlarınız için teşekkür ederim. Şimdiki gençlerin evliliklerde düşman gözüyle bakmaları beni rahatsız ediyor. Erkekler eşlerine para yedirmek istemiyor. Kadınlar eşlerine muhtaç olmak istemiyor, ev işine basitlik gözüyle bakıyorlar. Oysa hayatımızı paylaşacağımız insana canımız feda olmalı. Bir devleti yıkmanın yolu aileyi yıkmaktır. Maalesef aile değerlerimizi kaybediyoruz.
@cevitamini12 malesef ki doğru. Dış güçlerin oyunu bunlar. Milletimizi telefonlarla, pclerle, tvlerle yozlaştırıyorlar. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesi, bencillik ve menfaatcilik ön planda. Gittikçe ötekileştiriliyoruz.
Ulan bir kendi karnınızı doyuruyorsunuz. Artanı adam yiyor. Birde yaşadığınız evi temiz tutuyorsunuz. Ondada zaten haftada 1 tam temızlesen yeter. Bir yaptığınız şey çamaşır yıkamak ve ütülemek. Onda da yıkamayı makina yapıyor bir kalıyor ütü oda haftada 1 günlük iş. Böyle abartıp abartıp duruyorsunuz. Erkek diyor mu gel benimle ağır eşya taşı. Benimle birlikte vida sık benimle birlikte alacağımız için kavga etmek gel. Bir kendi karnınızı doyuruyorsunuz onda bile utanmadan yardım istiyorsunuz
Yüksek binalarda cam silme, perde takma, ağır eşyaları (koltuk, dolap vs.) çekip düzeltmeye eyvAllah ama gün boyu elin ağız kokusunu çeken bir erkeğin eve gelince halı süpürmesini beklemek hemcinslerime biraz haksızlık olur.
Bu görüşün saklanması, gerekli yerlerde değiştirilmesi veya iptali eğer karı/koca çalışıyorsa görüşün sahibine aittir.
Dinen erkegin calismasi farzdir ve kadini ona allahin emanetidir onun her turlu ihtiyacini karsilmk zorundadir kadinda ise boyle bir zorunluluk yoktr dinimz kadina cok onem verir kadin da serefini korumk zorundadr yani su ki zamanla bu kadin ev isi erkek disarda diye oturms
Ben evlenirsem şayet nasip olursa sonucta kendime hizmetci bakici temizlikci aramiyorum. eger calisiyorsa herseyi beraber cozeriz ev hanimi olursa istediginde yardim ederim yine. o hayat arkadasim olmaya evet demisse ben de her zaman yanında olmalıyım. zaten Allah'a şükür el ayak tuttukca minnetsiz yasamak en güzeli
o yasak türkiyedeki eğitim seviyesinin yetersiz olması geçmişteki insanlara baktığımızda az okuduğu veya ev hanımı olarak erkek eline baktığını görüyoruz. erkeğe bana yardım et dediğinde ise ben dışarda çalıştım sen evde yattın mı oluyordu olay ve bu bir gelenek olarak bu günlere kadar geldi. şimdi kadın da okuyor erkekte kadında çalışır erkekte ama erkek eskide olduğu gibi keyif sürmeye çabalar. bu yanlıştır doğru olan her iki tarafında iş bölümü yapmasıdır.
Toplumun geldiği noktada, onun getirileri ve artık '' lüks '' ten ziyade zaruriyet olarak kabul gören koşullarda eve dair tüm yapılanlarda erkekler '' yardımcı olmak zorundadırlar ''. Ben kadın olsam; evlenirken öyle birini seçerim; çünkü gerçekten önemli bir konu. Ama bunun karşılıında da kadir kıymet bilmelidir kadınlar. Tüm gün yorulup, sonrasında kısıtlı bir zaman diliminde yine tüm işi kadınların yapmasını beklemek; '' kullanmaktır ''.
Yazılı bir kural olmamakla birlikte böyle bir düşünce , erkeklere empoze edilmekte lakin iş anne ve baba da bitiyor. En basitinden küçükken yatağımızı düzlemediğimizde babam kızardı. Bir süre anlam veremedim. Ne zaman askere gittim anladım. Tecrübe konuşuyormuş hiç zorluk çekmemiştim. 😊 İşte babamı ilk o zaman birinci elden anladım. Yerine göre herşeyi yaptım , şu an yine yaparım. Kendi kendine yetebilmesi Lazım insanın kadın ve ya erkek fark etmez.
Dışarda çalışması ev işinde usandırıyorsa o zaman çalışmaz sadece ev işiyle meşgul olur ev işi ben yapacaksam evlenmem saçma olur bekarkende yaparım herşeyi ben yapacaksam kadın ne diye var gezip tozmada olur hizmette olmaz hiç gerek yok bekar almak en iyisi
Yasak değil ama bizim erkek milleti ev işini yaparsa kendilerini iyi hissetmiyorlar sanki ceza almışlar gibi. Ama bazı türk erkek milleti vardır ki severek eşlerine yardım ederler. Gerektiğinde bende ev işini yaparım mesela yardım etmek veya bir pislik görürsem temizlerim
Hayat müşterektir. Bunun erkeği kadını yok sonucta yabancı bir insana yardım etmiyosun eşine yardım ediyosun yeri gelir hasta olur yorgun olur o zaman illaki yapılır diğer türlüde hersey iyiykende yardımcı olmak eline yapışacağı anlamına gelmez o yüzden erkekte yardım etmelidir evine eşine diye düşünüyorum
Bence toplum yazısız bir kanunu bu. şimdi misal bir kıza baktın bacaklarına göz göze gelince durursun ya. Böyle. Ama bu düşünce gelişmedi modernleşen toplumda. Erkeği o halde görmek kadının midesini bulandırdığından mı bilmiyorjm. Erkeğin becerememesi. Kadının o mecrada ptron olmak isteği mi. Sonra baska sebepler. Ama eğer isteğin öyle ise. Böyle erkek bulabilirsin. Aşırı modern görüşlü erkek lazım ama.
Öyle bir şey yok. Geçmişten gelen kişilerin kendilerine göre uydurdukları şeyler. Bende bu duruma uyuz oluyorum özellikle abim yapıyor. Odasını ben temizliyorum kendisi yatağında bir şeyler yiyor yatağını toplamıyor biz arkasından topluyoruz. Aynı zamanda onlar gibi bizlerde işe gidiyoruz ama neden onlar bunu yapmıyor?
Yoo ben yemek de yapıyorum, bulaşıkda yıkıyorum, ev de temizliyorum, ütü-çamaşır yıkama da yapıyorum. Insan kimsesi kalmayınca anlıyor böyle şeyleri. Ya aileden uzakta yalnız yaşayınca. Ki bunu bazı öküzler yapmıyor evi b. k götürüyor. Ya da annesi vs hastalanınca. Bende ilk annemin hastalandığı zamanlarda yapmaya başladım. Çok şükür o yönlerden bir kadına veya bir başkasına ihtiyacım yok. Her işimi kendim yaparım. Herkes de öğrenmeli ve öğretmeli çocuğuna.
O konuda dilimde tüy bitti arkadaş. Hemcinslerim bile kadınları eziyo kadın ev işi yapacak diyor erkekler yemek yapmamalıymış kadının işiymiş bilmem ne. Yoruldum valla yoruldum anlatmaktan. Bunu söyleyenlerde ev hanımları. Eğitim şart başka bişey demiyorum
Bence yetistirilme tarzinda sorun var. Benim babam 85 yasinda Şu an biz 12-13 yasindayken o bize yemek yapardi hem calisirdi. Suanda annemle tatile gitsek tatilden dönsek yemek hazirlamis oluyor bize sofra kuruyor. Bulasik yikar camasir asar. Ama türklerde nedense hemen kilibik damgasi vuruluyor. Kardesimde 30 yasinda ve oda calisiyor ama esine yardim ediyor bütün islerde.
Hem bizim yaptigimiz isi begenmezsiniz hem de boyle dersiniz😄 Bu aslinda yetistirilme ile ilgili bayanlar annelerini ya da anneleri gibileri ornek alirken erkekler babalarini ya da babalari gibileri ornek alir. Erkekler calisma zorunlulugu ile kizlarda ev isi ogrenme zorunlulugu ile buyuyor. Ama evlilikte birlikte hayatin geregi her konuda birbirine yardimci olmali ciftler. Her eş anladigi konuda on planda olmali bence.
Gözunuzu seveyim erkeği evde bari özgür bırakın Şimdi standart bir erkekle kadının yaptığı yemek olsun temizlik olsun arasında dağlar kadar fark olur Aynı şekilde bir kadınla erkeğin kullandığı arabada çok fark olur o yüzden Ekmeği ekmek olarak yiyelim ekmeği köfte niyetine yiyemeyiz
Erkeğin görevi kadının görevi farklıdır. Erkek işden gelir hanımı kapısında karşılar yemeğini koyar çayını koyar muhabbet edilir. Ben böyle büyüdüm gördüm büyüklerimizden bana görede doğru olan bu. Ha başkasına görede yanlış olabilir. Evlendiğimdede bu şekilde olucak zaten
bu analarından kaynaklanıyo aslan oğlum baş köşeye geç aslan oğlum sen otur aslan oğlum şöyle böyle diye diye bir eşyayı alıp şurdan şuraya koymaya acizler. (bazıları) sonra da kadın köle gibi çalışsın işte. dinen bile kadının yapması şart değil.
Öyle bir yasak varda ben mi bilmiyorum :-D Ben sabah işe git akşam dön sonra annene yemekte yardım et sofra kur sahuru hazırla haftasonu temizlik yap ohhh. Öyle bir yasak varsa anneme dava açacam :-D :-D canım annem benim <3
Gerektiğinde evimin işini kendim yaparım. Hem eşimin işi çabuk biter birbirimize ve kızımıza daha fazla vakit ayırırız hemde hayat müşterektir. Ev sadece onun değil aynı zamanda benimde evim neden yardım etmeyeyim
Valla bn yapiyom o zaman ben erkek deilim heralde gerci sadece 2 kadın yaptiriyo simdilik biri canima can katan kadin ANNEM😍😍 digeri ise cenimdan cok sevdigim ABLAM😍😍ev isi yapin beyler lazim olur😂😊
Ben yapiyom şimdiden evlenince de değişeceğimi sanmam ben bana eş aliyorum köle değil o işleri yapmak görevi degil kadının sevgisini göstermesidir mecbur değil tıpkı bizim olmadığımız gibi
Öyle bir kanun yok. Ama yapar diye de bir kanun yok. Erkeğin önceliği çalışıp, para kazanıp evin ihtiyaçlarını karşılamak. Kadının önceliği evine bakıp çeki düzen vermek. Ama her ikisi de çalışıyorsa birbirine yardımcı olabilir tabi ki. Hayatın kanunu bu. Yoksa aşçı, temizlik görevlisi vb olarak çalışan erkekler de var yani sonuçta.
Erkekler, ağır bir karakter de takıldıkları için olabilir. Erkek adamın işi değil vb. düşüncelerden kaynaklı. Sorsan temizlik yapmakta ne var ki. Süpür, viledala, toz al. Sanıldığı gibi kolay olsa herşey.
Yapanlarda vardır mutlaka tamamını olmasa da ufak tefek seyler yapılıyor yinede.. Benim eşim yemek ve çöp atma dışında bisey yapmaz fakat bazen ben gelene kadar yemegi yapar mutfağıda birbirine katar :)
Benim annem babam hiç oyle degil yani babam ev de temizler bulasikta yikar yemek de yapar tabi her zaman değil ama yardimci olur bize... erkeklere utu yapin demiyorum ama bir yataginizi duzeltin odanizi toplayin o kadar da aciz degilsiniz..
Bu biz kadınlar yüzünden. bir erkek temizlik yapmaya kalksa ya da en azindan bir işe yardım etse hemen dalga geciyoruz adamin yapcagi varsa da soğutuyoruz
Öyle bir yasa yokta erkek çocukları daha çok şımartılıyor diye düşünüyorum. Oysaki küçük yaşta onlar da evdeki sorumluluklara daha çok üstlenseler durum böyle olma.
kadının görevidir yapmadılır bence erkeğin akşama kadar çalışmaktan canı çıkıyor birde ev işimi yapacak yok daha neler arkadaş çevresine rezil mi olsun alay konusu mu olsun erkek adama yakışmaz ev işi fıtrata ters
Erkekten erkege degisir. Evlenmeden once Romeo olan erkekler evlendikten sonra nasil bir evrim surecinden geciyosa tipik bildigin ev maymununa donuyo. Ikiside etrafi dagitir ikiside ayaklarini karistirir gobegini k. cini kasir.
Yok tâbi kendini çağdaş sanıp erkek adam ev işi yapmaz diyen yobaz çok ya da örümcek kafalı oysa peygamber efendimiz Hz Muhammed sav eşine yardim edermiş ve tavsiye ediyir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu onların kolayına geldiği için hiçbir şekilde bitmiyor anneler de ''oğlum g*tünu kaldir da bugün sen yemek yap''demiyor ondan hep. la sanki dünyaya geliş amacımız yemek yapmakmış gibi davranıyorlar ağzına vurduklarım
evet malesef öyle bir algı var. kadınlar daha çok eziliyor. hele bir de köylerde yaşayanlar. gündüz tarlada bağda bahçede çalışıyor. akşam evde yemek yap bulaşık yıka.
aslinda aglayinca ne oluyor bir sikmi oluyor hayir o yuzden ne kadin ne erkek aglayacak ondan sonra nesillerdir turkiyede yemegi evi temizliten kaidn olmustur simdi neden avrupa ulkelerine özenip bizide ev temizlikci yapmaya calistiriyorsunuz
Evet yasak ev işi yaparsam kadın dan farkımız kalmaz kız işlerini erkekler yapmaz beni diğer erkeklere karıştırmayın ben 1 kalorili kepekli erkek layt erkek değilim ben taş fırın erkeği yım her yerde sözüm geçer ama kızların bana sözü geçmez @sanctum
öğrenmeden büyüyorlar sonra da işlerine gelmiyor sonra kadınlarımız yardım ederken daha çok dağıtıyor daha kötü yapıyor diyince iyice saf dışı kalıyorlar
Mutfağa giren eline süperge alan ve bez alan biri olarak böyle kanun yok diyorum olan tek kanun kültürel bir dayatmadan başka birşey değil hemde yanlış empezo edilmişdir günümüze malesef
Kadın da erkek de bir biriyle eşittir erkek üstüne düşen görevini yerine getirmek zorunda olduğu konular var kadınlar ev işi yapacak diye bir kanun yok ben yanlız kalan biriyim ev işi yasak mı bana o zaman böyle görüş olmamalı erkek ler de ev işi yapabilir
Dünyada değil ama mağara döneminden beri yaratılışdan gelen bir özellik bu. Mağara döneminde yaşayan insanları anlatan figürinlerde erkek av avlar getirir ve güvenlikten sorumludur başka birşeye karışmaz. Kadın ateş yakar yemek yapar vs
Yasak değil ama yapamayız ki. Cidden bak tembellik değil. Çok yeteneksiziz bu konuda iç güdü yok ama kadınlarda var bu iç güdü. Hani ortalığı topla deseniz toplanacak daha çok şey çıkar ortaya :D
Alakası yok hayat müşterek dir 1960 larda evet kadın tarlada erkek ise kahve de şimdi yıl 2018 hala boyle odun lar varsa bilemem ben yemek yapmasını cok severım temizlik ho bim de vardır Aslan yattiği yerden beli olur oyle yasak masak YÖK kadın calış yor parayı erkeyıne veri yor erkeyınde yüzü gülüyor iş yapar kende oyle olması lazım kimsenın zoruna git meşin
Çok iyi oluyor ev kadınlığını küçümseyen kadınlara. Bu ülkedeki erkekler herşeyi kendi lehine çevirmeyi iyi bilir. Siz hem evde hem de işte çalışırsınız enayi olmazsınız ama erkekler sadece işte çalıştığı için ev hanımı olan kadınları besliyoruz biz enayiyiz derler. İşte çalışıyorsan erkeğe her işi yaptıracaksın, hiç acımayacaksın eşim diye. Yoksa tepene çıkar.
2 gün önce. Mekan Alsancak / İzmir. 3 arkadaş kaldırımda ilerliyoruz. Kalırdım kenarına park etmiş bir araç. Yanında arabanın içine bakan bir bayan. Arabanın içinde çocuğun bezini değiştiren bir baba. Biri bana açıklama yapsın. Error verdim.
Hep bu anaların yüzünden. Kızlarını ev işlerine yardım etsinler diye doğuruyorlar sanki aman oğluşlarının rahatı bozulmasın. Çoğu insan bunu yapıyor bizim erkeklerde alışıyor haliyle.
Toplum bunu aşılıyor çünkü evlenene kadar annesi, evlendikten sonrada eşi görüyor işlerini 😒 sorumsuz kendi işini dahi göremeyen erkeklere katlanamıyorum..
Yetiştirilme tarzından dolayı. Erkek çocukları hep şımartılır, el üstünde tutulur, iş yaptırılmaz, kızlara yasak olan herşey onlara altın tepside sunulur. Ne beklenir ki artık bu erkekten..
Kızlar genelleme yaparsak tabi yapmayan çok olduğundan sizin görevinizmiş gibi görünür. Ama hayat müşterek olayını kavramış olup yemek temizlik yapan biz azınlığıda harcamayın.
öyle bişi yok 😄bnm abim bütün işkeri yapıo yemekten sonra anneme toplamaya yardım edio yerleri süpürüyo arada yemek falan yapıo 😄 ben o yaparken yatıyorm 😑
Öyle bir yasak yokta tembel erkek çok Türkiye de kadın hem çocuk doğursun hem ev işi yapsın hem çalışsın yetmiyor bide eşine baksın yine de hor görülsün burası Türkiye maalesef durum bu