ABD'de bir anne ve baba 30 yaşındaki oğullarının birlikte yaşadıkları evden çıkması için dava açtı. Anne-babanın dava gerekçesi oğullarının eve hiçbir maddi katkıda bulunmaması. New York’ta açılan davada, anne-baba Mark ve Christina Rotondo, 30 yaşındaki oğulları Michael Rotondo’ya evden çıkması için hem yardım, hem para önerdiklerini ama oğullarının gitmediğini savundu. Michael Rotondo ise bir aile üyesi olarak kendisine en az altı ay tanınmasını istedi. Yargıç, anne-babayı haklı buldu.
Anne ve baba, evden gitmesi için oğullarına dava açtı. Belli bir yaşa geldiğinde çocukların evden ayrılması gerekir mi?
O çocuğu bu duruma getiren kim peki? Ne olursa olsun sorunlarını çocukları ile başbaşa bırakan ailenin suçu yok mu. İnsanlar doğarken aynı değil midir? Fakir aileden çıkan doktorlar da var. Öğretmenler de. Peki nasıl bu hale gelebiliyor bu insanlar. Ailenin sorumsuzluğuyla. Küçücük diye gördüğünüz bazı olaylar çocuğun bünyesinde yer edinip sıralı sorunlarla daha da büyük hale gelebiliyor. Bu da onları daha özgüvensiz, sorumsuz bireyler haline getiriyor.
Eğer siz çocuklarınıza yeterli özgüveni verirseniz o çocuk bal gibi de adam olur. Şahsen çocuğum olsa ilk önce avazı çıktığı kadar bağırmasını isteyeceğim. Kimseden utanmadan.
Ben annemle yaşıyorum ama çalışıyorum. Ayrı eve çıkayım diyorum ama bu sefer de annem yalnız kalacak diye vazgeçiyorum. Çocuğuna dava açmakla iyi yapmış. Benim babam ben böyle olsam davaya bırakmaz tekme tokat atar evden. Kaldı ki geçmişte işsiz kaldığım bir dönem de tekme tokat değil ama evden kovmuşluğu da var yani. Ayrıca ebeveynler başımızda baki değil. bir gün ölüp gidecekler o yüzden bir işim, mesleğim olmalı ki rezil bir hayatım olmasın. Şimdi yaşım 30 ve babamın zamanında evden kovmuş olmasına hak veriyorum
Anne ve babası istemiyorsa zaten gururundan kendisi bir zahmet gitsin. Bir de üstüne maddi yardımda bulunacaklarmış daha ne istiyorlar anlamıyorum. Şahsen ailem bana böyle bir teklifte bulunsa hiç düşünmeden giderim.
Almanyada da 18 yasini dolduran cocuklar genelde evden tasinir kendi hayatlarini kurarlar. Hatta bunun icin anne baba tesfik bile ediyor. 30 yasina gelmis bir baltaya sap olamamis bence dogrusunu yapmislar.
amerikada bu kültürü seviyorum. 18 yaşında başlıyor aslında bu iş. kimi aileler çocuklarına oda kiralıyor, bir nevi hayata 18 yaşında başlamasını istiyorlar. ama bizde öyle değil, 40 yaşında anne evinde olup evlenmeyen kişiler gördüm. eve maddi destek yapmaması cabası. bence anne ve baba yargıcın dediği gibi haklı. 30 yaşındasın evli değilsin işin gücün yok. birde amerikada? komik gerçekten.
bence kendi aralarinda hall edebilirlerdi ama 30 yasinda ailesiyle kalmasi yani cokda kotu bisey degil ha 28 yasinda ha 30 yasinda yani sonucta calisip eve ekmek getiriyosa anasina babasina bakabiliyosa problem nerde anlamadm🤔
haberi okumamışsın belli. yukarıda ne yazıyor tekrar oku. eve hiç bir şey getirmiyor, ne para ne ekmek. aileside destek olmuş iş ve diğer konularda ama adam istememiş. yatmak daha iyi demiş. ondan ailesi dava açmış.
Bunu haberlerde görmüştüm bence haklilar hicbiseye karismiyomus... ben bu yasta calisiyorum ev islerine disari islerine herseye kosuyorum kosmamda lazim en iyisini yapmislar
Evlenmediği sürece gereği yok evden ayrılmasının. Ama tabi bu adam gibi değil çalışıp kendi parasını kazanmalı bir insan. 30 yaşında hala babasından para istemeye utanmıyor mu 😂
Abd nin kültüründe böyle ya belli bir yaşa geldikten sonra gitmesini rica ediyorlar. İzlediğim programlarda gördüm çocuğun biri iğrenç kokulu içinde biri ölmüş karavana yerleşiyor anası kovdu diye
Belirli bir yaşa geldikten sonra ayrı eve çıkmak lazım. Yalnız yaşamayı kendi ayaklarımız üzerinde durmayı ve kendimizi hayata karşı kanıtlamamız gerekiyor
Belirli bir yaşa gelince sorumluluk sahibi olabilmek için anne ve babanın kanatları altından çıkman en doğrusu çünkü onlar sonsuza kadad seninle olamaycak.
Doğru olanı yapmışlar. 30 yaşına gelmiş ve eve katkısı yok, yine sabırlıymış Amerikalılar, Avrupa'da 16 yaşından sonra evden ayrılması bekleniyor çocukların
Biliyorum yani misal diyorum. Evlad sonuçta koşulsuz büyütüyorsun. Ve şu da var eğer eve katkısı yoksa bunda o annenin babanın da payı vardır yani evden git demekle olmuyor bence
O yaşta evde durması aşırı saçma ama anne babanın dava açması ne bileyim daha da saçma
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsan evladına gitsin diye dava açar mı büyür olgunlaşır kararlarını doğru şekilde verecek yaşa gelir kendi parasını kazanır geleceğini kurar okulunu bitirir bulur birini evlenir gider o zaman
@Engiiiiin düşüncen cok sacma bizim turkiyede olsa boyle bir uygulama türkiye kalkınır valla adamlar baba eline bakmaktan parayı başka elden hazir beklemekten baska birşey yapmiyorlar
Boş ver daha şikayet etti diye gidemem ben o adamın yerinde olsam gitmezdim üsengec olmak saçma değil sen beni anlamıyorsun kendini o adamın yerine koy
Üsengec olmak sabah akşam iki öğün yatmak demek bak sana birşey diycem benim bir tane amca oğlu var o 34 yaşında ama o da bu adam gibi çalışmıyor yiyor içiyor yatıyor
Ye iç yat oh ne ala memleket. @Engiiiiin annemiz babamız bir gün ölüp gidecek. O zaman ne halt edeceksin? Çalışmamışsın bir tecrüben yok yaş da geçmiş zaten. O zaman elektrik su falan nasıl ödenecek nasıl yaşayacaksın? Evi satıp en son sokaklarda rezil kepaze bir şekilde ölüp gidersin. Bu mu güzel hayat? Yoksa aileyle kalsan bile ( ben annemle yaşıyorum) elin iş tutup mesleğin olsa hiç yoktan öldüğünde arkandan tabutuna el atacak iş arkadaşların belki de evlenmişsindir bir eşin çocuğun olur. Neyse sen üşengeçsin bununda okumazsın niye uzun yazdıysam...
Sen kadinsin tabi. tuzun kuru. erkeğe aynı tarife uygulanmıyor. benide aç bırakırlardı işsizken. ama artık kendi evim var. Allaha şükür.. gel gel misafirimiz ol diye yalvariyorlar gitmiyorum. eeeee para olunca herkes sahte oluyor... düşmez kalkmaz bir Allah öğrensinler..
Avrupada 18 den sonra oda kirası alındığını duymuştum eleman kirayı vermiyince en son davalık olmuş olabilirler😂 Bizde en fazla”” Satsan satılmaz atsan atılmaz”
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bizimkilerde aç bırakırdı. Allah düşürmeein böyle ana babalara
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Anne ve baba, evden gitmesi için oğullarına dava açtı. Belli bir yaşa geldiğinde çocukların evden ayrılması gerekir mi?
En İyi Cevaplar