#impulsive #annelercan

Rusya da bununla ilgili bir sistem yapmışlar. Rus Devleti, geneli gayri meşru yollarla doğmuş olan çocukların anne/babası tarafından sokağa atılıp ölüme terk edilmesini engellemek adıma bir sistem/cihaz yapmış. Belli bir süre bebek o cihaza konuluyor, belli aralıklarla cihaz anlatıyor anne/babaya durumu. En son bir kaç sefer daha sorup emin olduktan sonra sistem çocuğu alıyor ve yasal olarak o saatten sonra anne/baba çocuk üzerinde bir hak talep edemiyor, çocuk Rus Devletinin oluyordu. Genel hatlarıyla bu şekilde idi diye hatırlıyorum. İlginç gelmişti bana..
Tabiki hakkı vardır. Çünkü her insan hata yapar. Önemli olan pişman olup hatalardan vazgeçmektir.
Yok öyle bise vocugun anaya ihtiyaci lldugu donemde ans hoksa baba hem anne hem baba gorevini yapcak hata denilecek oyle hatanin
Hayatta herkes hata yapabilir. Bir insan hayatının bir döneminde hata yaptı diye ömür boyu bunun cezasını çekmemeli. Şüphesiz ki yapılan hata korkunç ve bundan etkilenenler çok acı çeker ama katiiler bile hapis cezası çektikten sonra serbest kalabiliyor, bir anne ya da baba neden affedilemesin?
Bu güzel, içten yorumun için teşekkür ederim.
Terketme sebebi onemli aslında anne neler yaşamış onlarada bakmak lazım keyfi bir terketmeyse sevgiliye kacma durumları falan varsa hakkı yok tabiki.
Cevap
17Cevap
Neden gitti , gitmeye mı zorlandı , başka seçeneği yokmuydu ya da gercekten vıcdansızca mı bırakıp gıttı?
Nedenini bilmeden yorum yapmak doğru olmaz.
vicdansızca diyelim arkadaşım. Pekâla şimdi görüşün nedir?
Hakkı yok o zaman !
Bence yoktur o zaman terk etmesin.
Yani kimin ne yaşadıgıni bilemeyiz sebeplerini de bilmek lazım belki hicbir durumu yoktu falan o zaman işler değişebilir.
Hakkı vardır..
ALLAHU TEALA:
“Biz insana anne ve babasını tavsiye ettik anası onu zayıflık üstüne zayıflık çekerek karnında taşımıştır. Onun (memeden) ayrılmasıda iki yıl içinde olmuştur onun için biz insana bana ve ana baba şükret dönüş banadır diye öğüt verdik.”
Sebebine göre değişir çok biri hastadır bulaşıcı vs veya durumları gerçekten çok kötüdür cahillik veya o an şeytana uyup hata yapmışlardır görsünler haklarıdır. Bir de anne baba diye geçinen kalıpsız kitapsız adiler var onları bırak tekrar görmeyi kızgın kazıklar otursunlar isterim
Neden terkedip gidiyor ?
Analık sadece doğurmak ile olmaz ki babalık da öyledir.
Kimseye sorulmuyor bu senin annen veya baban olsun mu diye o terkedilen çocuğa sorulsa bırakan anne babayı istemezdi. O yüzden hakkı yoktur diyorum.
Hayır hakkı yoktur , sen terk et git çocuğun büyüsün hataları da iyilikleri de kendi başına öğrensin bir dayanağı arkamda babam annem var bana bir şey olmaz diyemesin her aile konusu geçtiğinde arkadaş gruplarında kendini kimsesiz hissetsin değersiz hissetsin, sonra zorla güçlü olmak zorunda bırakılsın hooop sen hiç bir şey olmamış gibi tekrar çoçuğunu görmek iste çok yanlış çok ahlaksız bırakıp giderken çoçuğum var o ne hisseder bensiz de iyi olabilirmi vb vb düşünmesin!
Belki yasalarda hakkı olabilir fakat sen bırak çocuğunu başkası büyütsün sonra çık gel çocuğum benim oldu köpek bile yavrusunu bırakmıyor sokakta yaşadığı halde
Bir kere beni terk etmiş bırakıp gitmiş ise o beni hayatından koymuş ise ben neden onu tekrar hayatıma alayım ki? Bir daha görmek istemezdim.
Bence yoktur... Öyle anne babaya ölene kadar mokoko yapmak farzdır.
Neden terk ettiğine göre değişir. Mecbur kalmakta var işin içinde belki.
Bunu benim teyzm yaotı ben hakkı oldugunu düsünmüyorum
Terketme sebebine bağlı doğurmakla anne baba olunmuyo malum
Anlaşılan vicdan muhakemesi zayıf olan bir ebeveynmiş böyle bir hakkı olduğunu düşünmüyorum :)
Çocuk büyüyünce iletişime geçenin yüzüne bakılmaz.
Çocuk biraz büyüyünce de görüşmek isteyen çocuğun tüm masrafını karşılar ve tüm manevi görevlerini de yerine getirir. Mecbur yoksa hakkı yok.
Kesinlikle yook evladını terkedip giden bırak görmeyi ondan haber almayı bile haketmiyor
Asla olmamali örnek 3_5_14_16 yaslarinda cocuklari birakip annesine gitti bosandik ne cocuklarini ariyor ne hal hatirlarini soruyor devlet memuruyum kendimi cocuklara adadim gece ise gidiyorum gunduz ufaklara bakiyorum şimdi kim derse annesinin gorme hakki var bunu diyen... olur mu ben mucadele verecem o annesiyle tek yasiyor bakima muhtac cocuklarin tam anneye ihtiyaci varken yaninda yoksa ona cocuklar haramdir
Yoktur. Hem birakip gitcen isine gelirse pisman olcan geri gelcen. Oyle ananin babanin kitabini...
Yokkkkkkk cocugunu terk ettigi gun bitmistir😈😈😈😈😈😈
Her zaman haklı var 9 ay karnında taşıdı
Ya giden baba ise
Yok hakkı yok. Gittiği yerde kalsın.
Ne sebeple terk ettiğine bağlı.
Vardır bence.. Babam bizi görmeye gelirdi..
Peki sen o yokken çok mutlumuydun? Anlasana o sevseydi seni düşünseydi geleceğini duygularını pisikolojini hayatını gitmezdi o seni düşünmedi sende onu düşünme”
Var tabiî. Belki yanlışını anlamıştır.
Var eğer bir sebebi varsa
iyi gün annesi babası
oldu canım
Terk etme sebebine bağlı
Kimse isteyerek yapmaz ya vardır Bence hakkı
Vardır. Annesi Babası Sonuçta
Ben kabul etmem gereği Yok
Bence yok
Bence yoktur.
Hayır.
Vardir.