Ben 21 kız kardeşi 23 yasında arabada on koltuğa yanına oturacaktım arkaya geç kız kardeşim üzülmesin dedi ne tepki vereceğimi şaşırdım normal mi?
Ohaaaa
Normal
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yani kayınvalideyi duydukda kızkardeşi ne alaka yerini bilin gitsin arkada otursun. Bunda kırılacak bir şey yok. O da evlenince sen onun eşinin yanına oturunca hoşuna gider mi aynı şey. Bence bu konuda eşini uyarmalısın. Sonuçta bunun sonu yok. O kırılmasın, bu kırılmasın. Peki senin kırıldıkların ne olacak.
Nedemek yerini bilsin 😃
@anonymous183 yerini bilsin tabi ki. Eşinin yanına oturmak tabiki eşinin hakkı kızkardeşinin değil. Benim eniştelerim var ben her defasında arkaya oturuyorum öne kardeşim oturuyor. Böyle olması gerek.
Ama yinede öyle söylenilmez yerini bilmek nedemek aşağliyosun o sözle kendini😃
@anonymous183 ben bunu çok aşağılama olarak görmüyorum. Ama herkesin bakış açısıda kendine tabiki. Ayrıca evlendikten sonra erkeğinde buna müsaade etmemesi gerekiyor. Kardeşine uygun bir dille arkada oturması gerektiğini söylemesi gerekiyor. Sonuç olarak kardeşide bir gün evlendiği zaman el olacak ve karısı onun yanında olacak kişi. O yüzden kardeşinini kırmamak adına eşini de kırmamalı.
Geri kafalısın sanırım 😃
Pardon yasi yeni gördüm sanmiyorum öylesin 😃
@anonymous183 ne alakası var bunun geri kafalı olmak ile. Ön tarafa kız kardeş oturunca medeni, eşi oturunca geri kafalı mı oluyor insanlar. Bence herkes kendi tarafına yontuyor herşeyi.
Ben bu lafları ama aşağılayıcı laflar olarak görüyom sen evlendiğinde abin el mi olcak diyon
@anonymous183 dediğim gibi bu bir bakış açısı. Ben böyle düşünürüm sen başka türlü. Herkes herkes ile aynı şeyleri düşünmek zorunda değil. Ayrıca aynı evde yaşadığın kardeşin, abin ya da ablan ile evlendikten sonra ne kadar da seversen sev aynı olman imkansız. Ve sonuç olarak evlenmiş olduğu kişi ailesinden daha çok yanında olacak kişi. El mi olur bana göre el oluyor herkes evlenince.
Bana göre el olmiyo ne yazıkki sonucta boşanma olabilir öyle bisey oldugundada kendini yine abinin daha doğrusu ailenin yanında bulacan eski kocanın değil 😃
@anonymous183 boşanmak için evlenirsen tabi ki doğru. Ama ben sonuç olarak ne olursa olsun eşinin oturması taraftarıyım. Şöyle düşün o zaman sen araba kullanıyorsun eşine abim öne otursun diyorsun eşin sence buna olumlu bakar mı?
Cocuğun öyle söylemesi doğru degil ztn kim nereye oturmak istiyoya oraya otursun bence 😃
@anonymous183 o zaman aynı hesaba gelmiyor mu bu söylediklerim. Kim nereye otursun olursa o zaman kız kardeş hep oturacaksa ne olacak peki.
Bizde ilk giden oturur 😂😂😂
@anonymous183 ooo bu iyiymiş. Yer kapmaca oynuyorsunuz :)
Yok da yani öyle laf eyilmiyo ha o önde oturmus ha başkası 😃
@anonymous183 işte dedim ya bu kişiden kişiye değişir. Bunun neden yapıldığı ile alakalı olarak. Ayrıca belki o sözü söylememiş olsa kimse bu kadar takılmayacak kimin oturduğuna.
Evet 😃
Seninki aile kuzusu ablacım geçmiş olsun yakında kardeşimle bayram ziyaretine giderimlerde başlar dur kayınvaliden de varsa onu da el üstünde tutar sonra da sen bir şey deyince seni suçlamaya başlar keşke iyice tanıyıp öyle bu kadar ciddi bir karar verseydin
Hiç normal değil, bu adam seninle evlendiyse bir yerinin, bir ağırlığının olması gerekiyor. Senin aile içindeki yerini eşin herkese belli etmezse, kimse nerede duracağını bilmez. Kimse üzülmesin diye kendinden taviz vermemelisin, ufak gibi görünse de gittikçe tavizler büyür.
o evde zerre kadar değerin olmayacak bunu bil.
erkeğin yanına eşi oturmalı... kızkardeşi veya kaynana değil.
Kesinlikle beni boyle degersizlestrdigi icin uzuluyorm
@blackswinner16
elalemin kızına anamı değişmiyorum dingil herif
yazıyı nerenle okuyorsun?
elalemin kızı dediğin kişi de benim çocuklarımın anası olacak.
Cevap
50Cevap
Bence eşin kötü niyetli davranmadı. Seni değersizleştirdiğinide düşünmüyorum.
Eskilerden yaş saygısı diye birşey vardı. Büyük olan, anne, baba, abi, abla vs. arabada hep önde otururdu. Sanırım eşinde böyle düşünerek, olası gönül kırmamak adına böyle söyledi. Sana bunu söylemesi bile, seninle herşeyi rahatlikla konuşabileceğini, anlayış göstereceğini düşündüğünden olabilir. Büyütmeni, kendi kendini değersiz görmeni gerektirecek bir durum göremiyorum
kusura bakma sen salakmisin hhic onu onemsememiyomus gibi yap kusura bakma sen buna cok taviz vermissin cak agzinin ortasina hatta hic konusma okuz degilse anlarr resmen seni milletin yaninda bu kucukte dusurur
Kız kardeşinin düşünüp onu teklif etmemesi, o duruma getirmemesi gerekirdi. Eşin de yanlış bir karar vermiş. Abimin eşi dururken neden ben oturacağım ön koltuğa. Kendi arabamda da o arkaya oturur yani herkesin öncelik yeri vardır.
Sacmalamis. Ne demek uzulur ya. Bu konuyu yalnizken kocanla konusmalisin. Benimde abim evli. Yengem benden kucuk ve biryere giderken ben herzaman sen onde otur derim. Kardesindede bir hasetlik var sanirim
Hayır çok yanlış hareket bu ben olsam tavır koyarım. Resmen kardeşim senden önemli benim için der gibi hareket karıyı arkaya atmak da ne demek insanın karısı hayatındaki en önemli kadındır
Herkes yerini bilmeli her taş yerinde ağırdır ben eşimi yanımda oturturum
Baya saclamis esin ne demek ya kardeşim kıskanır bunlar ciddi şeyler annesi veya babası olsa anlarım sonuçta büyüklerimiz oluyo bence eşinle basbasayken konuşmalisin
Biz evli değiliz beni öne oturttu annesi varken annesi de hatta oturmamı istedi arabada olunca hep öyle oturuyoruz. Bence abartmasin esin
Aynen benim annemde abimin kizkardesine sen one gec dedi hatta demeden kiz one oturdu zaten
Eşin biraz saçmalamis kuzum. Seni el üstünde tutmasi gerektiğini hatırlat ona
Şeytan ayrıntı da gizlidir.. Sinek küçüktür ama mide bulandırır. Eşinin kendi ailesine karşı bir zaafı var bu belli. Şimdiden tavrını göstermeye başlamalısın yoksa yarın geç olur.
Yahu zatten senden 2 yaş büyük ve kardeşi sen nezaket gösterip binebilirdin direk arkaya neden yara yapıyorsun ki kendine hayır zaten araba sizin bırakta geldiklerinde gittiklerinde önde onlar otursun rahat rahat arkada otur
En iyisi motor. Yallah herkes arkaya ön koltuk kavgası yok. Kafa rahat oh mis.
Abartmış hadi annesi olsa tamam dicemde kız kardeşi arkaya otursa ne olacak bunun neresi ayıp
Ayip oldugundan degil uzulmesin diyor asiri aileci bir insan onlar uzulmesin diye beni uzuyor onlari boyle seylere alistiriyor
Sende ailesisin eşisin yani
Hayır anlamadığım kardeşi arkada olsa niye üzülsün ki benim yengem öne oturur ben arkaya hiçte üzülmem eşi sonuçta
Eşini anlamak zor böyle bir problem için kendini fazla üzme eşinin diğer huyları iyise bu koltuk meselesini görmemezlikten gel derim mağdem değişitiremiyorsun üzülme bari
Keske durum sadece bundan ibaret olsa bildgin tam serefsiz
Kendine bunu yapma kendi kıymetini kendin bilmessen başkalarıda bilmez
Benim yan kosem herzaman kadinima aittir.. yanlis yapmis
bu ve buna benzer bir sürü olaylar dönüyor evliliklerde. iyi ki evlenmedim evlenmeyide düşünmüyorum. hep stres hep sıkıntı nedir arkadaş bu
Ammada abartıyorsunuz yeni evlilikler niye her çatlakta hemen bitiriliyor sebebi onu bunu dert etme otursun bir seferlik
Direk kardeş ayrımcılığı ama normal böyle şeyler türk ailelerinde bence ya kırk yaşında olsa da o görümce görümcedir arkadaş djfjfj
Yaşi senden büyük olması belki diyebiliriz anne baba olsa sen arkada otur.. çok da büyütme uygun bir dille esinle konuş onu motive ederek gaz vererek.. ama sen haklısın kız kardeşi yanlış anlamamalı yine de saygı duy
kardesi erkek olsaydi normaldi yaptigi yanlis haklisin
Erkekse de fark etmez o da arkaya otursun. İnsanın eşi dururken başkasının önde ne işi var.
Hadi benden de arti öyleyse 😂👍
Annesi olsa anlarim
Ama kardesi arkada oturunca noluyormus
Valla ben eşime ön koltuğa gec diyorum o ise arka koltuğa geciyor nezaket iste
bu ne saçma bir şey ya :d sen oturmalıydın tabii ki tavrını koy eşine
Sacmalik ama buyutmeye degmez, ha ön ha arka koltuk
Kız kardeşi küçük olsa hadi küçüktür, belki heves etmiştir, geçsin derdim ama 23 yaş nedir ya?
Neden dinledin ki hiçbir erkek kendi isteğiyle eşini yanına oturtmaz inatlasarak oturcaksin
Saçma yani bir kere kardeşinin de oturmaması lazım teklif edilse bile
Bence kim olursa olsun eşinin yanına oturmalisin ben çok dikkat ederim böyle şeylere. Sadece kendim için değil başkaları için de ona göre davranırım
Çok fazla iyi niyet ç ç ç olmadı bu. Keşke böyle yapmasaymış
Bunu bir kez yapıyorsa sıkıntı yok. Sık sık yapıyorsa sıkıntı çok.
Niyeti önemli. Eğer kız kardeşini senden daha önemli görüyorsa hiçte normal değil.
Annesi için dese anlarım kardeş geçsin arkaya bir zahmet
Bilmiyomcok tuhaf yani bide yeni evlsiniz hani kiz kardesi 30 yaslarinda olsa neyse dicem
Çok büyütmeye gerek yok ama öne otursan da bişey olmazdı
burada dengeyi saglamalıydı. kardeşi üzülecekte sen üzülmeyecek misin? ikinizi de arkaya atmalıydı.
Kardeşi erkek olsa tamam ama seninki saçmalamış
Aynen serefsiz zaten
Bende surekli kaynanamin one oturma israrindan nefret ettim kasar kari beni kiskaniyo resmen
Aynen yaa ne pislik insanlar var madem tahamul edemiyorsun evlendirme oglunu
Dimi yaa evlen diye bas etini yer evlenincede ogullari kiymete biner sanki kiz analari onlar
Bende araya girdim yerini bilmek gerekir yeri geldiginde
Arkaya oturursam bana ayıp olur deyip öne otursaydin
Yas farkı cok yokmus
Kardesi anlayıs göstermesi lazım zaten
Ya aslinda benim icin farketmez ama yapmasada olurdu
Ee kardeşiyle evlenseymiş o zaman
Sacma Bence Yani Sevdigin bir insan Kardesi Arkada Otursun ne Olmis Yok Sen Sureydin Arabayida O Arkada Oturaydi.
Abisine doyamamistir olur ya bazi kizlar abisini cok sevdiginden bagini koparamaz normal karsila gecer gider
Umarım soru trolldür. Bu tür şeylere bile tepki verecek duruma geldiyse evlilikler bir zahmet evlenmesin kimse.
Benm tepki vermrm mi yanls
Böyle basit birşeye de tepki verilmez yani. Arkada otursan ne önde otursan ne.
Sorun onde veya arkada oturmam degil boyle davranarak beni onlarin yaninda degersizlestiriyr
Ne alakası var arkada oturunca değerin mi düşüyor
Ben onun esiyim kiz kardesi niye kiskansin ki ne derdi var lafi nerden anliyorsun arkadasim sorun onde oturup oturmam degil karsisinda bunu soyleyip beni kucuk dusurup degersizlestirmesi
Yav he he offf kadınlar niye herşeyi başka şekilde algılayıp erkekleri aileleriyle kendi arasında bırakır ki. Birşey demiyorum tepki ver küfret bağır çağır koca senin kocan. Böyle basit şeylere tepki vererekte evliliğinizi zedeleyin. Aferin devam edin.
kardeşi niye uzuluyor anlayamadim
Cok sacma kardeste deseydi o oturun diye demki kizda dusncesiz
Seninki ailesine çok bağlı
Saçma benim yanımda eşim oturur
İkinizide oturtmasın ön koltuğa sorun kalmaz.
Ne alaka serefsiz iste ben onun esiyim
Şerefsiz? Niye hakaret ediyorsun bana
Sana demiyorm o pislik kocama diyorum
Hayda şüphelendiğin bir durum mu var? Koltuk için bu laf denmez.
Tam bir o. cocugu sadece bu degil asiri aileci bir insan psikopat surekli beni onlar icin uzuyor
Sakin ol, bunu oturup konuşun ama tartışmadan. Bu durum dengeni sarsmış ailenle falan istişare yap.
Konustum agzimi actigim an annesine soylediklerimi anlatiyor eve nasil geliyr netten annenin oglu uzerindeki haklari boyle seyler izliyor ruh hastasi ne yapmislar bu insana bilmiyorum serefsiz pisligin teki
Büyü? Bu kadar normal değil, aile ne kadar önemliyse eşin de önemini okusun bir zahmet.
Ön koltuk arka koltuk pek de önemli değil yaw 😉
Soğuk savaş başlamış :)
Sirf bu konular yuzunden evlenmek istemiyorum
Yok artık daha neler?
Kızkardeşi kıskanır diye yapmış kanka
Normal değil
Doğru da değil
Gerçekten çok saçma. Aşk evliliği değil sanırım?
Rencide etmişsin seni.
Saygı duyulmalı eşe karşı hoşgörü diyelim 😊
kusura bakma bu normal değil
Bu ne saçma birşey ya
Yok deve mk. Oyle kocami olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar