Osmanlı ve Saltanat'ın Devam Etmesini İstermiydiniz Yoksa Böyle İyi mi?
Nedenleriyle Birlikte Yazın.
Nedenleriyle Birlikte Yazın.
Cumhuriyet sistemini Atatürk getirdigi icin seviyorum. Ataturk ü de ulkemin kurucusu oldugu icin seviyorum. Ataturk disinda baska biri getirmis olsaydi cinhuriyeti istemezdim. Sistemin cok dezavantajlari ve aciklari var. Ama saltanatta yanlis ailede olursa o da cok tehlikeli sonuclar dogurur. Adalet ve halkin refahi gozetildigi takdirde rejimin ne olacaginin önemi yok.
Saltanatı tercih ederim. Osmanlı da Padişahlar küçük yaştan itibaren ülke yönetimiyle ilgili eğitimler alıyorlardı yani sadece ülkeyi yönetmek üzere eğitilmiş oluyordu padişah. Cumhuriyette ise halka söz hakkı veriyoruz diyip kendi istediklerini başa geçiriyorlar.
Böyle iyi diycem de zaten ağzına edilmiş bütün sistemin. Liberal demokrasi.
komusum saltanatiniza,, cumhuriyette yanlis adamlarin elinde su anda
Cevap
14Cevap
1. dünya savaşından sonra imparatorluklar yerini cumhuriyetlere bıraktı.. saltanat artık çoğu ülkede sembolik olarak devam ediyor yani kraliçe ve krallar sembolik olarak orada oturuyor ancak devlet meclis ile yönetiliyor. bizde tam cumhuriyet onlarda ise monarşi var.
İki sistemin de artıları eksileri var bizim ülkeye demokrasi gitmiyor koyun gibi tek adam tarafından güdülmeye alışmışlar Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinde parlamenter monarşi var o şekilde olabilirdi
saltanat zamanında iyi işlemiş ama şu an olmaz yani halifeliğin kaldırılması saçma çünkü bu ülkeye bir otorite ve güç sağlardı cumhriyetle birlikte devam edebilirdi
çift başlılık olabilir aşırı dinciler halifenin yolunda gidebilirdi ama
olmazdı bence yabancı örnekleri var bizim dinimiz farklı sonuçta ama
cumhurbaşkanı ve başbakan olmasınıda istemezdim tek birisi yönetmesini isterdim gerçi cumhurbaşkanlığı zaten bir isim gibiydi ama tek olması önemli diye düşünüyorum
bu konuda farklı yorumlar yapılabilir gayet doğal tek olmasıda iyi olabilir veya olmayadabilir
Türkiye Cumhuriyeti Devleti
'Cumhuriyet'... Telaffuzunun bile bir duruşu var.
Ne saltanat ne cumhuriyet ben küba komünizmi istiyorum..
ikisi de kötüye kullanıldı ve kullanılıyor
yepyeni bir sistem gerek
buradaki hiç kimse saltanatta veya cumhuriyet dışında başka rejimlerde uzun süre yaşamadı... o yüzden her yorum ezbere olur...
Ben beyle iyiyim osmanlıyı şeriat isteyen arkadaşlar arabistana ırak ıran gidebilirler oralar şeriatla yönetiliyor
Annesi ile zina yaptığım or evladına bak kimi nerden kovuyon sen it
ya gerçekten bir insan neden saltanatı ister ki Cumhuriyet varken? mantıklı bir açıklama yapsın cidden isteyen var sa cumhuriyet ya daha ne olsun
Hollanda elektrikli arabalara istasyon kurmağa başladı sen neyin kafasındasın
İçinde yaşadığım ülkemin en güçlü olacağı rejim hangisi ise o.
saltanat olsun isterdim
Cumhuriyet hürriyet demek. nedeni bu.
Bence Saltanat Çünkü biliyoruz eskiden daha iyiydi
Saltanat istemezdim. Halifelik isterdim
Ikisi de olur adalet saglanirsa
Elbette Cumhuriyet.
cumhuriyet
yaşasın cumhuriyet
Cumhuriyet
Cumhuriyet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar