bilindiği üzere yarın cumhurıyet bayramı. sizce saltanat mı daha güzeldi cumhuriyet mi?
Saltanat
Cumhuriyet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu da soru mu? Elbette Cumhuriyet! Atamız onca uğraşlarla, çabalarla bize bu Cumhuriyeti kurmuşsa biz de bununla gurur duymalıyız. Saltanaklıkta insanlar eşit değildi. Büyük olanlar ne derse o olurdu. Kadınlara hak tanınmazdı. Yönetim babadan oğula geçerdi ve halkın istediği başa gelemezdi. Asıp kesmeler çok rahat yapılıyordu. Cumhuriyet demek demokrasi demek. Eşitlik demek. Tabii şu an ülkemizde ne yazık ki yönetim yüzünden saltanatlığa doğru bir gidiş var... Ve kimse bunun farkında değil...
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Babadan oğula geçen bir sistem rus ruletinden farksız bence. Gerçi ülkeyi şimdi de yönetemiyorlar. Sanırım insanlar ülke yönetme becerisine sahip değil.
+1
Ben bir padişaha kulluk edecegim, el etek öpecegim, bir kadın olarak ikinci sınıf görüleceğim bir hayatin içinde yer almak istemem.. saltanat bizi dış kuvvetlere karşı güçlü yapar belki ama kendi icimizde hepimiz birer zavalli olarak yasariz..
Osmanlıda asla böyle şeyler yoktu onlar 600 yıl bu millete hizmet ettiler
Onlar olmasa sende olmazdın
Cevap
4Cevap
cumhuriyette değil ama kötünün iyisi olarak cumhuriyet yinede
Saltanat yıllarını görmediğim için pek bir yorum yapamayacağım ama cumhuriyet daha uygun diye düşünüyorum.
Fatih,Kanuni zamanında saltanat anlatıldığı gibiyse o da güzelmiş.Demokrasinin yeri elbette apayrı
ortaçağa dönmenin manası yok
saltanatı yaşamadım tadını bilmiyorum
Cumhuriyet
bence ikisindde iyide kötüde yönü var
elbette katılıyorum size..
cumhuriyet tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar