Ülkemiz giderek şeriat yönetimine gidiyor, vadandaşlarımız neden şeriatla yönetilmek isterler ?
Cevabın nedir?
+1 yıldostum hiç kimse şunu demiyor ama: müslümanız acaba dinimizi geregi gibi yaşayabiliyor muyuz? 5 vakit namaz kılıyor muyuz? herkesin inancı kendine ancak dini vecizelerini yerine getirmek isteyenler de engellenmemeli. Türkiye bu seviyedeydi. hiç unutmuyorum yaşdan dolayı kuran kursuna alınmadım. halbuki alınsaydım bir iki duva öğrenirdim. ben 25 yaşındayım ve şu anda Ayatel Kürsi, Kunut duvaları, ve Felak, gibi bazı sureleri bilmiyorum. nedeni çok basit zamanıda kuran kursuna gidemedim, daha doğrusu almadılar. İnsanları özgürleştirdikçe hemen yazmaya başlıyorlar Cumhuriyet elden gidiyor, Laiklik elden gidiyor diye. halbuki gerçek laiklik, demokrasi geliyor. Dostum bu lafım sana acaba kitapları aralayıp Laikliğin ve Demokrasiyi araştırdın mı? eminim ki araştırmamışındır. çünkü kalıp tanımlar yetiyordur. mezsela Laiklik: din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, kaba tabiri ile devletin dinininin olmaması (bana göre doğru olan da bu) Demokrasi ise çoğunun kararları geçerli oduğu bir sistem. Halbuki bunlar sadece tek görünürdeki tarafı. Ülkemizin yüzde 99'u müslüman. ve bunların yüzde 75'i devlet dairelerinde başörtüsü istiyorsa demokrasi gereği bu olması gerekiyor. çünkü bunu devlet istemiyor vatandaş istiyor. Devlet de vatandaşının isteğini yerine getirmek zorunda. Eğer bu ülkede museviler çoğunluktaysa ve ibadet etmek için sinagog istiyorlarsa, haham istiyorlarsa bunlar sağlanmalıdır. neyse daha yazsam çok şey yazarım ancak okuyan olmaz. Son sözüm şu: hiç meraklanma Cumhuriyeti kolay kazanmadık, kolay da bırakmayız. Zaten hükümetin böyle bir niyeti yok. Kabineyi bi incele istersen CHP'lisi de var MHP'lisi de var. oy verenlerin ise başı açığı da var, kapalısı da var.
62 Yorumla- +1 yıl
Kuran Kusrsuna neden gitmedin anlamadım , ülkede ehryerde kurs dolu.
Ayrıca Din Derslerin de o duaları sen istemesende öğretiyorlar..
Okula da mı gitmedin? - +1 yıl
Kuran Kursuna gitmedim değil, almaldılar. neymiş 7 yaşımı doldurmamışım. Okulda nereyi öğretiyorlar.. ben niye ratlamadım.. ayrıca sen istemesende öğretiyorlar muabbeti yoktur. ben istersem öğrenirim istemezsem öğrenmem..
En İyi Cevaplar
cumhuriyete dil uzatanların böyle dırlanması bile cumhuriyetin bir faziletidir arkadaşlar.ben namazda kılıyorum kuran da okuyorum kimse de bana niye yapıyorsun lan yapmazsın demiyor.
niye yönelirler e gelince;cahilliklilerinden yönelirler,içlerindeki sapıklığı kapatmak için yönelirler nasıl ki suçlu adam bağırır bunlar da öyledir.bu insanlara hee kardeşim gel bakalım madem sen çok müslümansın sana bir test uygulayalım desek 20 soru sorsan %99 u bu sorulardan 2 nin üzerinde doğru yapamaz.ama çok güzel din ticareti yaparlar.73 Yorumla- +1 yıl
İşte bu!
- +1 yıl
Okuduğum en iyi cevaplardan
Devlet her koşulda laik olmak zorundadır.Laikliği dinsizlik ile itham edenler var hala. 'Devletin dini İslamdır' maddesi halen geçerli olsaydı nasıl çağdaş ve laik bir ülke olurduk? Ülkede yaşayan musevide var hıristiyanda var,budistte... Mesela Can Bonomo yahudi diye ortalığı ayağa kaldırdılar.Adam Türk kimse bunu önemsemeden dinini eleştiriyor.Şu an halen 'Devletin dini İslamdır' maddesi yürürlükte olsaydı bu adama ve dini İslamiyet olmayan Türk kişilere kim bilir daha ne taşlar atarlardı.Ülkemizde yaşayan bazı insanlar eskiye o kadar sıkı sıkıya bağlanmışlar ki asıl kurtuluşun cumhuriyet olduğunu kavrayamamışlar.Biz halen ümmetçilik anlayışıyla hareket etseydik kim bilir şimdi kimin mandasında olurduk. En adaletli yönetim biçimi cumhuriyettir. Şu an buna uyulup uyulmaması ayrı bir konu tabi.Ve Şeriat bir yönetim biçimi değildir. Din ile devlet yönetilmez,demokrasi sağlanamaz.
62 Yorumla- +1 yıl
Daha güzel yorum yapılamazdı +1
- +1 yıl
cok yanlıs islam hosgoru dını Kuranı okumayıp gelmıssınız kafanıza gore yorum yapıyorsunuz zamanında osmanlı serıatla yonetılırken batı osmanlıya ozenıyordu sımdı kım kıme ozenıyor bellı seriat olsa gunumuzdekı butun sorunları cezalarıyla cozumler , yolda yururken tecavuze ugramazsın..
seriet değil elbette fakat cumhuriyet katıksız olmamalı müslüman bir ülke oldugumuzun farkını koymalı, ona göre yasamalıyız.
125 Yorumla- +1 yıl
Cumhuriyet, cumhuriyet, en güzel şey hürriyet
Nice zahmet, nice emek verdi sana bu millet!
Gazimin sen en büyük yadigarısın bana
Nice zahmet, nice emek verdi sana bu millet!
Dalgalansın her tarafta şanlı Türk'ün bayrağı
Korumaktır ve yüceltmek azmimiz bu toprağı!
Bu vatan hiç sensiz olmaz, ey güzel cumhuriyet
Milletim öyle demiştir ; ya ölüm, ya hürriyet!
- +1 yıl
Fergie <333333333333
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
22Cevap
+1 yılŞeriatla yönetilmek istenen bir sürü bayan tanıdım özellikle sosyal paylaşım sitelerinde.Cahiller,diyecek başka bir şey bulamıyorum ben.Şeriat gelince erkeklere dokunan kötü ucu olmayacak,kara çarşafa girip bir eşyaymış gibi muamele gören yine kadınlar olacak.Ben akıl sağlığı yerinde olan bir kişinin şeriat isteyeceğini düşünmüyorum.Sapıklığı örtme çabası.Soruya gelince; şeriat gelir mi gelmez mi bilinmez fakat gelirse nefes alamayız buralarda. Allah sonumuzu hayır etsin,sonuna kadar tabii ki CUMHURİYET!
42 Yorumla- +1 yıl
ben karaçarşaflı kadınlar da tanıyorum ve eşleri bırak eşya gibi davranmayı onları el üstünde tutuyor.bu sadece kişilik meselesi kötü davranan kötü davranır iyi davranan iyi davranır ama inançlı bir insan kesinlikle kötü davranamaz çünkü Allah kadınları erkeklere emanet etmiş ve onlara iyi davranılması konusunda kesin emirler vermiştir.
+1 yılTürkiye'ye şeriat gelmez. Dışarıdan müdahale olmadığı sürece. Gelse önce imamlar karşı çıkar çünkü.
Ülkenin şeriat yönetimine doğru gittiğini nereden çıkarıyorsunuz bilmem ama Osmanlı'da gayr-i müslimlerin kendi mahkemelerinin olduğu gibi İngiltere'de de müslümanlar için şeriat mahkemeleri var ve oraya şeriat gelmiyor. Bizde ise devlet müslümanı daha düne kadar başörtülü almadığı gibi, kurban derilerini de toplamaktan geri durmayacak kadar laik.
Cemil Meriç merhumun bir ifadesi var; Murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanmak gericilikse her namuslu insan gericidir.
Ve bir not; Cumhuriyetten maksat halkın idarecilerini kendisi seçmesi ise İslam buna mani değil.40 YorumlaŞeriatın geldiği yok.. Cumhuriyet bu ülke yok olana dek devam edecek, kimse bunu yıkamayacak.. Sadece dinimiz gereği müslüman bir ülkeyiz bunun gereklerini yaşıyoruz, abartmadan özlük haklarına ve kurallara karşılıklı saygı duyarak.. Yoksa kimin haddine bu ülkeyi arap ülkelerinden birine çevirmek!.. Kimse olduğu yere çakılı kalmamış ve bu düzeni bozacak yüreğe sahip olmamış.. Bu yüzden korkmaya gerek yok..
13 Yorumla- +1 yıl
Ülke olarak cennete gideceğimiz için çok mutluyum.
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHükemmetin şeriaat gibi amacı olamaz.
Fakat daha kötüsünü yapıyor dini baskı aracı olarak kullanıyor. Toplumu bölüyor.
Anlamsız yasakları kafasına göre sıralıyor.. Mutsuzluk sebebi.. Amaç zaten mutsuz bir toplum yaratıp kaos içinde bırakmak.
Koskoca hristiyan dünyası ile siyonistlerle kolkola devlet yönet sonra şeriat mı isteyecek, getirecek.. Güldürmeyin insanı aglanıcak halimize..21 Yorumla- +1 yıl
Anlamıyorlar tanımamışlar bu adamı zannediyorlarki refahla yola devam ediyor.arkasında kimlerin olduğu hangi amacın eş başkanlığını yaptığı açıkca ortada zaten.bu ülkede sol iktidarlara ve 28 şubat döneminde yaptırdıklarına bugün sağ partiye tam tersini yaptırarak rövanş aldırıyor her iki eylemde böl parçala.öyle sistem kurdularki alternatifsiz bir iktidar kuruldu en az 10 yıl daha devam edecektir umarım yanılırız ve iyiye gider herşey
Diğer konusunda 352 cevap paylaştı. Tabiki Cumhuriyet..Şeriatın gelmesini isteyenler gitsinler İran a koşa koşa geri dönerler zaten.Ancak ozaman anlarlar değerini..Sonuçta müslüman ve laik bi ülkeyiz. Dinin herkes özgür bi şekilde yaşıyo, kimse sana neden namaz kıldın neden camiye gittin demez..
50 YorumlaBu soruya cevap vermek için cumhuriyet ve şeriatın ne olduğunu iyi bilmek gerekir.Ben insanların iki yüzlülüklerini gördükçe artık bu siyasi durumlardan sıkılmaya başlıyorum .Cevabım soruyla alakalı ama sorunun cevabı değil .Şuan cumhuriyetle yönetildiğini sana cahiller öyle sanmaya devam etsinler .Ben burada bu ülke için kılını bile kıpırdatmadan ülke hakkında sorular sorup cevap veren insanlara acıyorum .Sadece ağızları ve parmakları çalışır onların ...
20 Yorumlaay ne cumhuriyetiydi de ne şeriatına gidiyo hayret bişey.sanki cumhuriyet varmış gibi.bu ülke hep diktatörlükle yönetildi hala da öyle.yönetimin aslı diktatörlük değil midir zaten?.evet şeriat da bi yönetim biçimidir.değildir diyenler açın mutaharri okuyun.
20 YorumlaLaiklik, demokrasi, cumhuriyet kavramları İslam dininin özünde vardır ve Kuran’ın tümüne hakimdir. Çünkü İslam dini fikir ve inanç özgürlüğüne dayanır ve başka dinlere mensup kişilere, hatta inançsız olanlara bile özgürlük tanır. İslam dininin temeli olan şefkat, merhamet ve özgürlük anlayışı laiklik ve cumhuriyetin de temelidir.
00 Yorumlaülkemizim şeriata doğru gittiğini düşünmüyorum birincisi, ikinicisi de insanların bazıları islami kuralların günlük yaşamda da kullanılması gerektiğini böylece daha rahat olacaklarını savunur onun için öyle yönetilmek isterler
40 Yorumla
+1 yılŞoklardayım yorumları gördükçe.Vatikan'a dönmüş buralar.''İslami cumhuriyet'' isteyenlerin gizliden sordukları cinsellik soruları tespit edilebilir mi lütfen?
23 Yorumla- +1 yıl
Gülme soran,madem öyle işte böyle derler adama. Dindar takılacaksan gizli şehvet düşkünü olamazsın.
- +1 yıl
Eksici mollalar avatarımdaki ne biliyormusunuz? Adaletin kılıcı.Sivri kısmının kime saplanacağı hiç belli olmaz.
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. İslam fobisi nedir bu kadar müslüman ülke değilmiyiz bazne şüphe ediyorum
50 YorumlaUzaktan davulun sesi hoş geliyor. Geleceği göremeyen gözlere ne anlatsan boş. Savunsunlar mükemmel şeriatlarını, dinlerini, ıvırlarını zıvırlarını.
83 Yorumla- +1 yıl
Şeriatçı dişi zihnyet = erkeğimin geyşası olurum.
- +1 yıl
buarada adilesip annemi azına alma fena olurrrrrr...
Cumhuriyet insanların koymuş olduğu bir yaşayış biçimidir.Şeriat ise Allah'ın.Aklım, tabi ki yaratma gücü olanın belirlemiş olduğu yaşam biçiminde olacaktır.
50 Yorumla
+1 yılBu cehalet varken ortada bir ülke bile kalirsa ne ile yönetildigine bakmaksizin öpüp basimiza koymamiz gerek sanirim..
30 Yorumla- Diğer konusunda 562 cevap paylaştı.
+1 yılbakmayın türk halkına ehli keyifdirr yasamasını sever öyle seriat felann adamın bi gecede kellesini alırlarr gecicen o işlerii bazılarına cumhuriyet xxxxl meraklı olanı irana arabistana gönderiyorumm benden gitsinsee görüsün ...
20 Yorumla cok degil Afganistan'in yakin gecmisini bilenler seriatin ne kadar kotu bir b.k oldugunu bilirler...dolayisiyla seriat gerizekalilarin istedigi bir seydir
53 Yorumla- +1 yıl
dostum afganistanın şeriatla yönetildiğinden emin misin? yani ben gerçek şeriatı diyorum. o zaman Haşa ama siz şunu de demek istiyorsunuz Peyfanber Efendemiz Hazreti Muhammet Mustafa S.A.V.'in de yönetim şekli b.k. olduğunu ima ediyorsunuz. (tabi ki haşa)
- +1 yıl
Allahın kanunlarına (haşa) nasıl bir ithamda bulunuyon gavur köpek
Diğer konusunda 14,3b cevap paylaştı. Şeriata falan gittiği yok basında bir grubun dötünden uydurduğu elementten ibaret
32 Yorumla- +1 yıl
Haklsın. Bir sürü yazdım ve yorumum çok uzun ve kısa oldu.. :( demem o ki bizi daha çok böyle yıprta yıprata kullanacaklar . Sıra sonra bizim ülkeye gelecek ..
- +1 yıl
Geçen benimde başıma geldi yazdığımızda kayboluyor çıldırıyorum.şeriatı irandan ibaret sayıyorlar görmüyorlarki iranla islam ülkeleri düşman iran kendine göre şeriat belirlemiş uyguluyor.bazende komik olan bişey oluyor geçen ateist bir arkadaşım bir olaydan dolayı hukuktan kısasa kısas istiyor kısasa kısasın şeriatte olduğunu söyledim kısmi şeriat istedi bu seferde:)
hiristiyanlarin papasi var yahudilerinde bir lideri var fakat müslümanlarda böyle bir makam yok olmasi gerektigini düsünüyorum.
61 Yorumla- +1 yıl
Hristiyanlarda kutsal kitapları bahsettiğin kişilerce 3 bölündü Yahudiler ölümden başka bir şey yaşamadı şimdi sen diyorsun ki tayyibi bir de şeriat ağası yapalım komple anamızı... dimi
Diğer konusunda 866 cevap paylaştı. şeriata dogru bi gidiş görmüyorum.ama iyiye dogruda gittiğimiz söylenemez.
10 YorumlaDiğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. cumhuriyet ama cumhuriyet ile şeriatı yobazlaştırıp karıştırmamak gerek.
10 Yorumla
+1 yılortalık i*neden geçilmiyor sen ne şeriatından bahsediyon?
20 Yorumlaşeriat yönetimi falan yok saçmalamayın fikir beyan ederken.
10 Yorumlaistiklal caddesine bir git de bunu orda sor.
Seriati kim niye hangi mantikla istayebilir.Begenmeyen oyle yonetilen ulkelere gitsin.21 Yorumla- +1 yıl
bu ülke istiklal caddesinden ibaret degil
Gizli Üye(30-35)+1 yılcumhuriyet ama insanlarn da dini görüşülerine çok müdahele edilmemli diye düşünüyorum o zmn kmse şeriat falan istemz
41 Yorumla- +1 yıl
zaten şeriat isimde olan bir şey. anayasamıza bakın çoğu hüküm dinimizde olan maddelerden de vardır :) mesela 82 anayasasına göre okullarda okutulması zorunlu olan tek dersin Din Kültür ve Ahlak Bilgisi olduğunu biliyor muydunuz? bu gün laiklik elden gidiyor, cumhuriyet elden gidiyor diyen zihniyet acaba niye bunları da görmüyor. Benim şahsi görüşüm milletin tek korkusu açık giyinenler artık açık giyenemeyeceğiz korkusu :) isteye kapanır, isteyen açınır :)
Cumhuriyet tüm insanları kapsar şeriat kendi kendilerine kurulan kötü bir izlenim
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılülke şeriata gitmiyor tahminimce sözcü veya cumhuriyet okuru olmalısın ayrıca vatandaşlarında öyle bir talebi yok toplumdan uzak kalmışın
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyok ben habertürk okuruyum, çığırtkan gazeteleri okumam bi tarafa başbakana sövüyor diğer taraf sövenlere sövüyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılşu an ki pisikolajimi soruyorsan şeriyat istiyorum 5 karı almak istiyorum yeah baby :D
20 Yorumla
+1 yıleşeğe altın semer taksan gene eşek olur..o bu gelsin önemi yok adam olsunlar
10 Yorumla
+1 yılTabikide Cumhuriyet derim ama dönemimizdekiler gibi devam edicekse hep şeriatı yeğlerdim
10 Yorumla
+1 yıltabiki Cumhuriyet sonsuza dek..rahat batıyor sanırım mıllete.
30 Yorumlagerçek manada demokrasi
50 Yorumlao kadar kolay değildir bu cumhuriyeti yıkmak...
63 Yorumla- +1 yıl
kimsenin cumhuriyeti yıkmak gibi bir düşüncesi de yok zaten.bence paronayayı bırakın.
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılistiklal caddesine bir git de bu soruyu orada sor.
20 Yorumla
+1 yılşeriatı hala yönetim biçimi sanan var :D
30 Yorumlaşeriatın ne olduğunu bilmediğin belli tam olarak..
10 Yorumla
+1 yılRak'ın kok gibisin. Şeriat kurmak istiyorum.
10 YorumlaCumhuriyet.
50 YorumlaCumhuriyet.
40 YorumlaCumhuriyet
30 Yorumlaşeriat lazım arada
30 YorumlaCumhuriyet.
40 YorumlaCumhuriyet.
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılcumhuriyet
30 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz