Hangi yönetim biçimi ile yönetilmek isterdiniz şuan? Cumhuriyet mi monarşi mi şeriat mı?
Cumhuriyet
Monarşi
Şeriat
Diğer (belirtin)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer can yücelin yaşasın cumhuriyet şiirindeki gibi olmiycaksa cumhuriyet
evet
Kanka ya böyle sorumu olur cumhuriyetin yeri ayrı tutulur be
Cevap
8Cevap
Tam anlamıyla laik olabilen bir cumhuriyet yonetimi
Milletin başında ki örtüyü memleket meselesi etmeyen eşitlikçi bir yönetim
Harika bir yorum :) @şapşik_cadı yani KEMALİZM
Şu şeriat isteyenler 4 karı muhabbetine istiyor. Açık ve net.
+ 72 huri
Sana katılıyorum +++
Cumhuriyet iyidir kalsın böyle şeriat ı da Rüyalarında görürler isteyenler
tabiki cumhuriyet ama kurumların kontrolünü yapacak da sistemler geliştirilmeli
Cumhuriyet demek laik sistem demek değil. Şu an İranda da cumhuriyet var
Evet senin görüşün nedir peki
Cumhuriyete hasret kaldık
Şeriat diyenler neyin kafasında. Cumhuriyet tabi ki
Başbuğ ATATÜRK'ün, Türk'e, Armağanı #Cumhuriyet !
Cumhuriyet Aydınlıktır
Birisi trollemiş laik şeriat diye bence de :Ddd
:D sence ne
Öncelikle Cumhuriyet denilen sistem bu ülkedeki sistem değil, kendimizi kandırmayalım. Zaten hangi ülke doğru uyguluyor ki. Bence Şeriat tabi o da doğru uygulanırsa, çünkü gerçek Şeriat Allahu Teala'nın kanunlarıyla yaşamaktır ve bundan güzel kanun mu olur... Adaleti ve huzuru tartışılamaz... Cumhuriyet çok fazla şirk içeren bir sistem. Bunu maalesef insanlar anlayamıyorlar çünkü ilim bilmiyorlar
Türk milleti şeriatle yönetilebilirmi peki
Şeriatla yönetebilecek kalitede insan var mı diye sorsana...
Yani ülkede hakkıyla, adaletli olarak işletebilecek...
Peki cumhuriyet kötümü
Cumhuriyet sistemi şirklerle dolu... O yüzden Müslüman bir ülkede uygulanmasının doğru olduğunu düşünmüyorum, dersen ki daha iyisi mi var aslında var ama hakkıyla uygulayabilecek mahluk yok
Müslüman ülke değilki zaten laik ülke.
D
Tamamı müslüman olmayan ülkede neden müslüman baskı yönetimi olmalı
Türkiye'nin 99,2'si Müslüman. Bu orana sahip bir ülkede laik yönetim mantıklı mı? He diyorsan ki ben sözde Müslümanları değil hakikilerini kastediyorum o zaman başka :D Ayrıca ülkede farklı dinlerden insanlar da yaşıyor diye biz İslâmiyet'e, dinimizin kurallarına göre yaşayamayacak mıyız? Bunca sene Osmanlı yönetiminde din hakimdi, ve yine ülke topraklarında bir sürü ecnebi yaşıyordu, sıkıntı oldu mu? O yüzden bence İslâmiyet'le yönetilmek en güzeli ve hakkımız.
Öncelikle %99 ibaresi sadece nüfus cüzdanın arkasında yazan birşey %99 olduğuna kesinlikle inanmıyorum. osmanlıda halka yönetim biçimi dini idi evet ama sarayda dini yönetim pek işlemezdi biz neden Türk kültüründe yönetilmiyoruzda gelişmemiş bir şekilde dini etken olarak yönetilelim? müslümansan git namazını kıl orucunu tut sana birşey söyleyen yok ama şeriate ne gerek var
Ya şimdi şöyle ki mesela en basitinden bir dershaneye gidiyorsun doğru düzgün ibadet edecek alan yok, bir odacığı mescit yapmışlar ya da abdesthane yok. Yani Müslüman Müslümanlığını yaşayamıyor ki. Daha böyle çok örnek var. Ve bence özellikle gençler dinin hafife alınmayacağını anlar ve İslâmiyet'i yaşamaya ve yaşatmaya başlar. Bazen mecburiyetler en iyi yoldur doğruyu öğrenmek için... Cehennem ve korkusu da bu yüzden var zaten...
Dersaneler namaz kılma yeri mi peki? gidip evinde veya camide kılablirsin ne gereği varki kurumlarda bunun olmasına hem merak etme şeriat olursaa sen dersaneye bile gidemezsin :D okumanın sonu meslektir bu yüzden kızların okunmasının önü erkenden çekilir
Bunlar derin meseleler, fıkıh bilgisi gerektirir ve herkes anlayamaz, kabullenemez imanla alakalıdır. Bilgin var anladığım kadarıyla. O zaman şöyle bir örnek vereyim; bir kız doktor olmak için çalışıyor dershaneye gidiyor, sağlık alanında çalışmak uygun, hatta farz bile denebilir. Ve bu kişi nerede namaz kılacak? Ders aralarında camiye ya da evine gitme gibi bir olanağı olmayacağına göre
Kız doktor olamazki :D işte baş etken bu doktor olamayacağı için dersaneyede okulada gidemez :D evinde oturur 4 tane kuma'sıyla beraber eşini mutlu eder etmezse dayak yer :D
Yanlış biliyorsun. Dinimizde öncelik sağlık ve din alanlarındaki meslekler. Bir kadın ve bir erkek öncelikle ilim öğrenmekle yükümlü. Daha sonra iyi bir eş ve iyi bir ebeveyn olmalı. Özellikle kadınlarda bunları eksiksiz yapabiliyorsa geri kalan zamanında topluma faydalı olmak için sağlık veya din alanında çalışabilir. Zekasının düzeyine göre doktor, hemşire veya sağlığın alt alanlarında hizmet verir. Evini aksatmamak şartıyla. Bir erkek ise evine bakmakla yükümlüdür. Ve gereksiz bölümlerde okumak, gereksiz mesleklerle uğraşmak dinimizde uygun görülmez. Kısacası; ilim öğrenip, çocuklarını yetiştirirken bir yandan da sağlık hizmeti verebiliyorsa o kadın çalışabilir. Eğer hepsini yapmaya becerisi yoksa, birinden biri aksıyorsa mesleğini feda eder. Çünkü o annedir ve yetiştireceği çocuklar yarın toplumda birey olacaktır. Erkek ise ailesine bakmakla yükümlü olduğu için kesinlikle çalışmak zorundadır. Ve o da ilim öğrenip çocuklarına ve eşine de öğretmekle yükümlüdür. Ayrımcılık yok aslında
Toplumumuzda gördüğümüz yanlış örneklerle din ile ilgili genelleme yapmak doğru ve objektif bir olmaz. Toplumumuzda ilim bilen ve uygulayan hakiki Müslüman çok az ne yazık ki... Sadece ibadet etmekle olmuyor. Allah'ın ilk emri "Oku"dur. İlim öğren, cahillikten kurtul der bize...
Söylediklerinin gerçek olduguna inanmıyorum. Abdestim bozar diye yaralı erkeğe ilk mudahale yapmayan Şu an kadın doktorlar var. ayrıca kadının çalışması zaten yasak hastanelerde sadece kadınlar olmuyor
Sen sürekli abuk subuk örnekler veriyorsun. Ölen adama yardım etmeyen Müslüman mıdır sence? İnsanlardan din öğrenilmez, açarsın kitap okursun. Yukarıda hangi şartlarda çalışabileceklerini söyledim. Ve ek olarak eşi anası babası yoksa, akrabası kalmamışsa, devlet bile bakmıyorsa helal işlerde, kadınlarla çalışmak önceliğiyle ve tesettürüne riayet ederek ekmeğini kazanabilir.
Erkekle aynı ortamda bulunmak günah değilmi yani? kadının yeri evi eşinin yanı değilmidir
Yazdıklarımı okuduğuna ve anladığına emin misin? Öyledir tabi, fakat zaruret halleri vardır. Ve bir kadın sağlıkçı olabilir. Çünkü sağlık ger şeyin başıdır. Kadın doktorlar olmazsa kadınlar kime muayene olacak? Zaruri durumlarda tabiki erkek doktorlara fakat kadın doktorlar yetiştirirsek kadınlar da böyle zorluklar yaşamaz.
peki kadın doktor sadece kadınamı bakıcak :D bütün haklar elden alınıyor şeriatte en kötülerinden biri ise canavar gibi tamamen siyah kapanmak
Hayır tabiki, doktor-hasta ilişkisinde cinsiyet ayrımı olmaz. Sadece kadın doktorlar da yetiştirirsek zaruret ortadan kalkar, kadın doktor kadına bakar. Sanırım çarşaftan bahsediyorsun, çarşaf, peçe bunlar takvadır. Mahrem olan bölgeler bellidir: Kadında el, ayak ve yüz hariç diğer bölgeler; erkekte saç, diz kapağına, dirseğe kadar olan yerler hariç diğer bölgeler. Allahu Teala buraları kapamayı zaruret hali etmemiştir. Bu bölgeleri de kapamak kişinin imanına kalmıştır. Eğer harama düşülecek bir ortam yoksa tabi. Ayrıca bu bölgeler mahrem değil diye de gözünü dikip bakmak da caiz değildir, göz zinası olur. Namahrem insanlara zaruret hali yoksa 2'den fazla dönüp bakılmaz. Öyle topluluklar, mahalleler oluyor ki çarşaflı kadına bile yüzü açık diye hallenen oluyor veyahut erkeğin kolundan, bacağından halleniyorlar. Bu durumda bu bölgeler de kapatılır. Bence yapılması gereken her bireyin kendini eğitmesi ve bu durumlara fırsat bırakmaması. Biz kendimizi düzeltirsek toplum da düzelir.
Bu devirden sonra şeriat kanunları ancak gelişmemiş çöl kavimlerinde yerinde uygulanır Türk şeriat kuralına tabi olmak zorunda değildir
E tabi, kimseyi zorlayamazsın. Ki zaten İslâmiyet'te zorlama yoktur. Bari gerçekten demokratik olalım. Derslik kadar ibadethane olsun, artık üniversitelerde kavgalar olmasın, kimse kimsenin ibadetine karışmasın. İnsanların yaralanmasına, ölmesine gerek yok. Cumhuriyet rejimi bu değil.
Atatürk kurduğu ülkenin, ülkeyi emanet ettiği kişilerin böyle rezaletler yapacağını, insanların hak ve özgürlüklerine böylesine müdahale edeceklerini bilseydi asla emanet etmezdi bence. "Laik" kelimesine sığınan "yobazlar". Başka bir şey değil.
Cumhuriyet güzel bir yönetim biçimidir tabi kullanılırsa
İşte bir yobaz kafası :D Derslik kadar ibadet yeri neden olsun? ülkede hastaneden çok cami var
Hastane dedim mi ben? Derslik dedim. Unutma ki Allah'ın evi olmazsa o derslikten hayır gelmez. Camiler de sohbet yeri değildir. Önünü kahvehaneye çevirmeleri için istemiyoruz. Topluma faydalı muhabbetlerin döndüğü mekanlar olmalı.
Atatürk camilerde dünya meselelerinin konuşmasından yanaymış. Bilir misin bunu. Camilerde ibadetlerin yanı sıra dünya gelişmeleri de konuşulmalı, dedikodu değil
Yani kısacası topluma ve bireylere faydalı olan mubabbetler dönmeli, ibadetler öncelikli olarak yapılmalı daha sonra da her türlü mesele istişare edilmeli
Cami olmasın demiyoruz zaten varki yeteri kadar
Cami sayısını fazla görüp de yeterli sanmayın. İbadet etmeye gidiyoruz o kadar küçük oluyor ki alanlar😥 Yetmiyor bile çoğunlukla. Okul için böyle bir sıkıntı duydun mu hiç? Doğu hariç, orada olması normal oraya yapılmalı zaten
Neyse ya :D tartışmaya gerek yok :) nasılsın
Tartışmıyoruz, istişare ediyoruz. İslâmiyet istişareyi çok önemli görür ve herkesten istişare yaparak doğrulara ulaşmayı ister. Yani akıl ve düşünme dinidir İslâmiyet😉 çok şükür iyiyim, Allah razı olsun. Sen nasılsın
normal :D Gök sağolsun :D
Cumhuriyet tabiki
neden peki
cumhuriyet
Cumhuriyet
Laik şeriat
:D trol yapma
:D :D :D cumhuriyet tabikide mk
:D neden peki
Niye diye soruyor bide heyallam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar